Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 3 АПРИЛ!

Какво ни е най-важно в този момент на криза -здравето, за да съществуваме, за да ни има и работата, за да продължим напред и след пандемията. Тези два базисни аспекта на битието в ситуацията на коронавирус коментираме тази сутрин: 

Среща ли мярката 60/ 40, която държавата лансира в подкрепа на бизнеса за справянето с последиците от пандемията, интерес сред бургаските работодатели проверяваме в темата на деня. Началото е след новините в 8 часа. 

Кои са грешните практики при дезинфекцирането и превантивното приемане на медикаменти срещу коронавируса ще разберем от микробиолога професор Христо Найденски. 

Регионалната библиотека „Пейо Яворов“ се включва за 15-та година в Националния маратон на четенето. За първи път инициативата, посветена на отношението към книгата и любовта към четенето, ще се проведе онлайн. Как може да се включите ще разберем след 9 часа от директора на  библиотеката Яна Кършийска.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 2 септември

Темите в предаването: Бойко Борисов посети Бургас и събра актива на ГЕРБ, той акцентира на предстоящите избори и коментира настоящата политическа ситуацията в БСП и ДПС. Репортаж на Петя Янакиева. Какво се случва в БСП, интервю на Петя Михова с областния председател на партията Тодор Байчев. След недоволството на хората в Зидарово заради отравяне на..

публикувано на 02.09.24 в 14:26

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 2 СЕПТЕМВРИ:

Най-красивата част от живота е настоящето, но ние сме толкова заети, че понякога не го забелязваме. Добро утро в понеделник! Да започнем делника с любимото кафе, с усмивка и добри мисли.  Екипът ни днес – звукорежисьор е Ваня Желева, новините ще представя Свобода Атанасова, водещ е Стефка Бакърджиева.   Ето темите в сутрешната ни програма..

публикувано на 02.09.24 в 06:30

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ ОТ 13 ДО 15 Ч:

Вярвайте в мечтите си - те имат приятната особеност да се сбъдват. Здравейте в неделя! Време е за релакс и сладки приказки, звукорежисьор е Теодора Кралева, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите и гостите в предаването ни днес: - ще ви запозная с оперната прима Добрина Икономова, която гостува на бургаска сцена в ролята на графиня..

публикувано на 01.09.24 в 11:30

"Ден до пладне" на 31 август

До къде ще стигне войната на председателите, както я нарекоха някои? И за какво всъщност е тя - за сараите, за партията ДПС, за държавата? Въпросите са повече от колкото знаем, но едно е ясно – никой от двата лагера няма да отстъпи. В един ден през седмицата се разбра, че Ахмед Доган е изхвърлен от Борда на директорите на ТЕЦ Варна, а Делян..

публикувано на 31.08.24 в 08:58

"Булевард Демокрация" на 30 август

Темите в предаването : След събитията, които разтърсиха ДПС и десетките привърженици пред сараите на Ахмед Доган в Бояна и Росенец, каква е обстановката пред сградата в лесопарка ще чуем от Нина Рангелова. Мигрантите са причина за част от пожарите в община Средец, разговор с кмета Иван Кичев. Кой трови кучета в село Зидарово, ще чуем от Свобода..

обновено на 30.08.24 в 14:42

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 30 АВГУСТ!

Август си отива и никой не може да го спре. Добрата новина е, че лятото остава. След прохладата, първите дни на септември отново ще ни канят на плаж. До тогава обаче, отваряме очите с първото кафе и посрещаме – петък! Добро утро на 30-ти август и от ефира на БНР – Бургас! В темите ни до 10.00 ч. очаквайте! Общинските съветници в Бургас..

публикувано на 30.08.24 в 07:02

Булевард Демокрация на 29-ти август

Партия "Зелено движение" започна разговори с политически сили за осигуряване на демократично мнозинство в следващото Народно събрание. За усилията им в тази посока ще разкаже повече Даниела  Божинова след малко. И още един политически акцент. Той е за собствеността на сараите на Ахмед Доган. Чия е резиденцията в Росенец? По всички личи, че вече не е..

публикувано на 29.08.24 в 14:50