Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ НА ВЕЛИКИ ПЕТЪК ОТ 15 до 17 Ч:

Днес е Велики, или Разпети, петък - денят, в който е разпнат Божият син Исус Христос - „изтезаван за нашите беззакония и мъчен за нашите грехове, той е принесен в жертва за греховете на цялото човечество".

В условията на извънредни мерки с цел ограничаване на разпространението на COVID – 19, БНР – Бургас ви прозовава останете си вкъщи и бъдете в нашата компания!

-  Ще ви разкажем за Неделното училище към храм „Св. Иван Рилски“, то се посещава от 32 деца на различна възраст и се ръководи от Атанасия Петрова. Тя ще ни разкаже за работата си с малчуганите и техните родители, която продължава вече близо 9 години

-  Как БЧК – Бургас помага на нуждаещите се в условията на криза, подробностите ще научим от директорът му Виолета Радева

-  Ще ви разкажем за великденското тържество провело се в Дома за лица с умствена изостаналост в Русокастро

-  Ще ви срещнем и с поп певицата Нели Петкова, която има нов англоезичен проект в ар ен би стил. С нея ще си поговорим за видеоклипа, койтое снимала в Ню Йорк през миналата година, за силата на българския фолклор, който тя обожава, за живота и музиката в изолация!


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 20 ОКТОМВРИ:

Добро утро във вторник. Предстои прекрасен делник – усмихнете му се, започнете го с чаша кафе със сметана, повървете пеша и се заредете с добро настроение, защото най – ценният подарък, който можеш да си направиш е да се чувстваш добре! Ето и акцентите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.: - В рубриката ни „Тема на Деня“ -..

публикувано на 20.10.20 в 06:45

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ ОТ 13 – 15 Ч:

Някой е казал, че „щастието е като пеперуда, която ако гониш винаги се изплъзва.Но яко седнеш тихо, може да кацне точно върху теб!“. Седнете удобно, направете си капучино, помечтайте и мислете за хубавите неща в живота, а ние в предаването ни „Ева в неделя“ ще ви срещнем с интересни хора и ще ви кажем любопитни новини, защото е време за..

публикувано на 18.10.20 в 12:15
Рисунки на корицата: Алекса Георгиева от АЕГ „Гео Милев

Триглавото чудовище от Александър Димов

     П реди много години в една далечна страна живял момък с бедната си майка. Неочаквано там се появила болест, от която хиляди хора умирали. Една вечер в съня на момъка се явил възрастен човек, който му рекъл:      - Млади момко, за да спасиш всички от страшната болест, трябва да минеш през девет земи и в десетата ще намериш лековита билка...

публикувано на 16.10.20 в 16:57
Рисунки на корицата: Алекса Георгиева от АЕГ „Гео Милев

Приказка за триънгозавъра от Юлияна Стойкова

     Ед ин слънчев ден, триънгозавърът  лежеше до един водопад и се наслаждаваше на природата. Изведнъж усети със своите шипове остра болка. Това означаваше, че някъде по планетата Земя се случва нещо лошо. Той взе няколко магически кристала, които се намираха в близост до водопада и се втурна да спасява света.      Като пазител на доброто,..

публикувано на 16.10.20 в 16:37
Рисунки на корицата: Алекса Георгиева от АЕГ „Гео Милев

Нов приятел от Маргарита Ибришимова

     И мало едно време една приказна гора. В нея живеели задружно най-различни същества - феи, чудовища, джуджета и дракони.       Един горещ, летен ден, на най-голямата поляна в гората, се събрали всички вълшебни същества. Най-красивата горска фея Зън-зън имала рожден ден. Тя организирала забава, на която всеки трябвало да направи подарък - изненада...

публикувано на 16.10.20 в 16:29
Рисунки на корицата: Алекса Георгиева от АЕГ „Гео Милев

Момчето и дяволът от Кристиан Радев

     И мало едно време, високо в планината едно село, в което живеели много добри и работливи хора. Всяка година обаче, малко преди да настъпи пролетта, в селото идвал един страшен дявол, който взимал за свои роби по пет деца от селото и затова хората много се страхували от него. В това същото село живеело и едно много смело и добро момче. То виждало..

публикувано на 16.10.20 в 15:06
Рисунки на корицата: Алекса Георгиева от АЕГ „Гео Милев

Войната на чудовищата от Надежда Господинова

      Флор беше обикновен делфин с необикновено сърце. Тя бе толкова добра, мила и възпитана, че смайваше всички морски обитатели. А още по-необикновени бяха мечтите ѝ. Най-голямата от тях беше, да стане принцеса.      Нейните родители се бяха запознали до един приказен остров, на който растяха невероятно красиви цветя и чудновати дървета, чиито..

публикувано на 16.10.20 в 13:02