Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 14 МАЙ:

Магията на хубавия ден е в малките моменти. Магията е да живееш днес и да си позволиш да дишаш и да бъдеш щастлив. Добро утро в четвъртък, нека да посрещнем делника заедно!

Ето и акцентите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.

-  В рубриката ни „Тема на деня“ ще говорим за намалението на ДДС на 9% за заведенията и книгите. Правилен икономически ход ли е това или ще е удар по бюджета? По този начин се отваря вратата към различно третиране на отделен сектор, което означава потенциал за огромен натиск от страна на другите сектори, коментира  Петър Ганев, старши изследовател в Института за пазарна икономика

-  В туристическата ни рубрика ще ви срещнем с доц. д-р Георги Калагларски от Варненския свободен университет. Заедно със свои колеги преподаватели и студенти от магистърската програма „Управление на културния туризъм“, те са изработили програма която използва социални технологии за популяризиране на българския туризъм.

-  В минутите за култура след 9 ч. ще гостува певицата Ажда Чаушева, по време на извънредното положение тя създаде свои ю туб канал, в който чете приказки на децата. Инициативата се радва на интерес сред малчугани от цялата страна. Изпълнителката се е включила в музикален онлайн проект на Ирина Флорин и пише стихове за втората си стихосбирка.

-  Ще добавим и новини, преглед на печата и хороскоп!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 23 АВГУСТ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 23 АВГУСТ! В Римската империя “петък” е посветен на богинята Венера - богинята на любовта, красотата и живота. Родена от морската пяна … И днес, с усещане за лято, морски бриз и плажен уикенд – добро утро в петък! Усмихваме последния делник и в сутрешния ефир на  БНР – Бургас, ето и темите ни до 10.00ч...

публикувано на 23.08.24 в 06:59

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 22 АВГУСТ:

Няма нужда да се борите с този свят. Просто изберете това, което харесвате в него. Добро утро в четвъртък! Екипът ни днес – звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите и гостите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч: -   Нов парк ще бъде изграден в Приморско. В понеделник..

публикувано на 22.08.24 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 21-ви август

Работници от трети страни наети в Слънчев бряг напускат внезапано. Според хотелиер те ползват страната ни за отправна точка към работа в други европейски страни и се касае за трафик. От полицията обаче отквърлят тази версия. Подробностите са в първия час. Също тогава продължаваме темата за сезона и препоръки какво да се промени за следващия.  Във..

публикувано на 21.08.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 21 АВГУСТ!

Както знаете, най-лесният начин да сбъднем мечтите си е първо да се събудим... Добро утро в сряда! Прегръщаме делника и всичко, което ни поднася, с усмивката на изпили първото си кафе ранобудници! А в сутрешния ефир на  БНР – Бургас до 10.00ч. предстоят важни и интересни теми: Продължава кризата с безводието в Ямболска област. Десетки села..

обновено на 21.08.24 в 07:04

ТЕМИТЕ В „БУЛЕВАРД ДЕМОКРАЦИЯ“ НА 20 АВГУСТ

Всички политически процеси, на които сме свидетели в момента, се катализират от войната между Делян Пеевски и Ахмед Доган. Тезата е на бургаския депутат от „Да, България“ Димитър Найденов. Той ще е наш събеседник в минутите до 16 часа. Една година след протеста на жителите на сунгурларски села заради състоянието на главния път..

обновено на 20.08.24 в 15:11

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 20 АВГУСТ:

Оцветявайте дните си само с най-нежните тонове: усмивка,щастие,надежда, доброта,любов, така живот ще е по – хубав! Добро утро и щастлив нов вторник! Екипът ни днес – звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Ивайло Пеев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -   В рубриката ни „Тема на деня“..

публикувано на 20.08.24 в 06:30

Булевард Демокрация на 19-ти август

Започваме предаването с ремонтите в образователната инфраструктура. Кои нови сгради ще отворят за 16-ти септември ще чуем в първия час от ресорния зам.-кмет в община Бургас - Михаил Ненов. Във втория час коментираме последните новини около служебния премиер и дали ще има избори на 20-ти октомври. Тежък воден режим мъчи жителите на руенските села..

публикувано на 19.08.24 в 14:55