Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ от 7 до 10 С БНР-БУРГАС НА 6 АВГУСТ!

Какво свърши КЗП след разпореждането на Върховната административна прокуратура за проверки по сигнали на туристи, че са нарушени потребителските им права на морските плажове-разговор в темта на деня след новините в 8 часа с Константин Райков от комисията.

Къде почиват ямболии проверяваме след 8.30, а в минутите за култура и изкуство надникваме в Пощенската кутия за приказки на Гери Турийска, където ни очакват още Димо от П.И.Ф., Мария Силвестър, Камен Алипиев-Кедъра и бургазлиите Пламен Манасиев и Стефан Илчев. 

Жълт код за силен вятър има днес за 13 области в Източна България, сред тях са Бургас, Ямбол и Сливен, а морската вода ще е с вълнение 2-3 бала. Какво още ще се случи на 6 август-следете в новините на БНР-Бургас и на страницата ни.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 11 септември

Темите в предаването днес: Два дни бушува пожар в депото за битови отпадъци край с. Равадиново. Той вече е локализиран.Повече за усилията за овладяването му и причината за възникването му в интервюто на Александра Маркарян с кмета на Созопол Тихомир Янакиев. Защо "Зелено движение" няма да участва на предстоящите избори, ще чуем от съпредседателя на..

публикувано на 11.09.24 в 14:22

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 11 СЕПТЕМВРИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 11 СЕПТЕМВРИ! Между красивите морски спомени и аромата на печени чушки, събуждаме сряда 11-ти септември, за нови предизвикателства и мечти! Добро утро и от ефира на БНР – Бургас! В темите ни до 10.00 ч. очаквайте! Говорим за концепцията, която ще развие Приморско - „Парк в града“. Атракцията ще се..

публикувано на 11.09.24 в 07:06

Булевард "Демокрация" на 10-ти септември

ЦИК заседава по казусите с ДПС и БСП. Първите ги коментираме във втория час, а казуса в столетницата дава начало на предаването днес. Нареди ли местната структура листата си за вота и какви са очакванията им за 27-ми октомври с оглед подписаното споразумение с други леви партии. Ще чуем Тодор Байчев, областен председател на местните социалисти. ГЕРБ..

публикувано на 10.09.24 в 14:55

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 10 СЕПТЕМВРИ:

Какво ще кажете да обещаем пред себе си да правим онова, което обичаме, и да обичаме онова, което правим. Още днес! Добро утро във вторник, деня да започнем с усмивка и лека закуска. Екипът ни днес - звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10..

публикувано на 10.09.24 в 06:30

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 9 СЕПТЕМВРИ!

Агенция Пътна инфраструктура предвижда основен ремонт на 90 км от републиканския път Шумен-Карнобат през Ришкия проход. От тях 47 км са на територията на област Бургас, а останалите 43 км са в област Шумен. Предвижда се основния ремонт да започне през 2025 година.  Това е отговорът, който получихме във връзка с наше запитване до агенцията..

публикувано на 09.09.24 в 06:30

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ" НА 8 СЕПТЕМВРИ!

Рождество Богородично отбелязваме на 8 септември! Макар и наречен от народа ни „Малка Богородица” – вероятно заради това, че на него се почита раждането на едно свято момиченце, предназначено да стане Божия майка - това все пак е един от големите празници в годишния кръг. 8 септември се празнува предимно от жените, за да са живи и..

публикувано на 07.09.24 в 19:03

Ден до пладне на 7-ми септември

Започваме с политика: Бойко Борисов каза в Бургас, че е възможно успешни кметове да станат министри. Ако ГЕРБ изглеждат по-монолитни от всякога, то за малко коалицията ПП-ДБ да се разпадне, в крайна сметка Волт които им бяха мандатоносител бяха изключени. Ще проследим и тези процеси, както и случващото се в БСП и ДПС. Тази седмица Царево отбеляза 1 г..

публикувано на 07.09.24 в 08:50