Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 28 АВГУСТ!

Протоколът на образователното министерство за работа в ситуация на пандемия ще претърпи промени спрямо спецификата на учебното заведение. Това коментира пред БНР-Бургас председателят на Регионалния инспекторат на образованието Константин Янков. Синдикатът подкрепя присъственото обучение, но има съмнения, че други от предписанията могат да се изпълнят. Разговорът чуйте след новините в 8 часа.

Уникални стъклени съдове са открити при подводните проучвания край нос Чироза. Това е нов археологически обект, където учени работиха за първи път през това лято на сушата и под водата. Екипът е от Националния исторически музей, Бургаския музей и Центърът по подводна археология в Созопол. За находките ще ви разкажем след 8.30. 

Световноизвестният цигулар Веско Пантелеев-Ешкенази представя музикалните цикли „Четирите годишни времена” от Антонио Вивалди и от Астор Пиацола в Бургас. Концертът е тази вечер от 20.30 часа на Летния театър. В аванс звездата на класическата музика ще чуете в минутите за култура и изкуство след 9 часа. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 27-ми август

Разказахме за 4 случая на работници от Непал и Шри Ланка, които са напуснали внезапно работните си места в Слънчев бряг. Според МВР 40% от получилите разрешение за работа в България не остават да работят. Има ли решение на проблема и клопката, в която остават работодателите - след малко в първия час. 19 бургазлии ще получат по 2 хил. лева помощ от..

публикувано на 27.08.24 в 14:55

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 27 АВГУСТ:

Не се опитвайте да разберете живота – изживейте го. Добро утро във вторник! Делникът ще ви хареса ако го започнете с усмивка, настроение и положителни мисли. Екипът ни днес – звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Петя Михова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -   Налага се да..

публикувано на 27.08.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 26 август

Темите в предаването: Откъде идва неприятна миризма на нефтопродукти през последните дни в Бургас?Темата беше разисквана днес на ресорната еко комисия към общинския съвет, мненията обобщава Свобода Атанасова. Да отпаднат външните оценявания за 4 и 10 кл. предлагат за поредна година от синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“. Организацията на тези..

публикувано на 26.08.24 в 14:51

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 26 АВГУСТ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 26 АВГУСТ! В понеделник всички се чувстваме като Робинзон Крузо. Много ни е мъчно за петък… От друга страна - нова седмица, нов късмет. И не забравяйте, че може да е последната за август, но това е месецът, през който всеки ден е лято! Добро утро и от сутрешния ефир на  БНР – Бургас, ето и темите ни до..

публикувано на 26.08.24 в 06:59

Булевард "Демокрация" на 23-ти август

Започваме с интернет измама, свързана с издаването на карти за градски транспорт на цена от малко под 4 лева. Каква е схемата и какво цели след малко. Грийнпийс има идея за създаването на първия изцяло морски резерват. Той ще се намира край Маслен нос и предвижда ограничения касаещи риболова, но не само. Подробностите са също след малко. Днес е..

публикувано на 23.08.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 23 АВГУСТ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 23 АВГУСТ! В Римската империя “петък” е посветен на богинята Венера - богинята на любовта, красотата и живота. Родена от морската пяна … И днес, с усещане за лято, морски бриз и плажен уикенд – добро утро в петък! Усмихваме последния делник и в сутрешния ефир на  БНР – Бургас, ето и темите ни до 10.00ч...

публикувано на 23.08.24 в 06:59

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 22 АВГУСТ:

Няма нужда да се борите с този свят. Просто изберете това, което харесвате в него. Добро утро в четвъртък! Екипът ни днес – звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите и гостите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч: -   Нов парк ще бъде изграден в Приморско. В понеделник..

публикувано на 22.08.24 в 06:30