Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 21 ОКТОМВРИ!

Снимка: Кирил Костадинов

Отново рекорден брой новозаразени с коронавирус у нас. 1 336 са новите случаи за денонощие при направени 11 505 PCR теста. 78 са положителните проби за Бургаска област. На този фон маски на открито от четвъртък, които предизвикаха буря от мненията в социалните мрежи. С посоките на делника сме заедно до 10 часа, ето и акцентите:

Недостигът на противогрипни ваксини ще остане и след разпределението на дозите от втората пратка, прогнозираха фармацевти. Вчера в Бургас пристигнаха 1 200 дози в един от търговските складове, днес се очакват още ваксини. Ще стигнат ли до аптеките, където има списъци с чакащи и на какво се дължи недостига този сезон-очаквайте в темата на деня на БНР-Бургас. Началото е след новините в 8 часа с репортерска проверка. 

В „Отговорът на ЕС срещу COVID -19“ днес - ресторанти, барове и заведения, част от туристическия бранш, не само в България, но и в цяла Европа, бяха изправени пред предизвикателства заради ограниченията, наложени от коронавируса. Какво е подпомагането за икономическото им възстановяване ще ви разкажем след 8.30.

Книгата или филма е по-добър? Преценете сами, казват организаторите на международният кино-литературен фестивал CineLibri, който започва в четвъртък. Класно европейско кино по 11 класически и нови книжни шедьоври-програмата представяме след 9 часа с Кремена Димитрова, ивент мениджър на арт събитието.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 31 юли

Темите в предаването: Как премина протестът на лозарите и винопроизводителите днес на пътя Бургас - Ахелой, разказва Даниела Костадинова. Вещи лица бяха разпитани по време на заседание по делото за смъртта на двамата полицаи, които загинаха след като автобус с мигранти се удари в колата им. Новото ще чуем от Александра Маркарян. Общинските съветници в..

публикувано на 31.07.24 в 14:14

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 31 ЮЛИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 31 ЮЛИ! Казват, че има два момента в живота на човек, в които може да бъде щастлив – когато е млад и през лятото… Добро утро в последния ден на юли, сряда е! Навлизаме в делника с издути платна от очаквания и свежо събуждане от сутрешния ефир на  БНР – Бургас. Ето какво сме ви приготвили във времето до..

публикувано на 31.07.24 в 07:02

"Булевард Демокрация" на 30 юли: темите в предаването

Какви ще са новите такси за паркиране в Бургас и от кога влизат в сила е една от темите в "Булевард Демокрация" на БНР Бургас този следобед. В предаването очаквайте още: - въвежданите нови изисквания за височината на сградите в квартал Крайморие, които налагат ниско строителство - темата обобщава Свобода Атанасова; - преговорите за съставяне на..

публикувано на 30.07.24 в 15:00

Отвори очи с БНР Бургас на 30 юли

Добро утро и успешен 30 юли! Темите в предаването днес: Общо 62 докладни записки и множество питания са включени в дневния ред на днешното заседание на бургаските общински съветници. Те трябва да  гласуват увеличение на цените на служебните абонаменти. Променят се и редица цени на такси и услуги в общината. Нови параметри се въвеждат и в строителството..

публикувано на 30.07.24 в 07:00

"Булевард Демокрация" на 29 юли

Темите в предаването днес: До края на годината бизнесът ще продължи да получава компенсации заради високите цени на тока. Те ще са 100% при цена от над 180 лева на мегаватчас на борсата, независимо в коя мрежа крайните небитови потребители са присъединени. Това каза за БНР Бургас депутатът Жечо Станков. Повече по темата в интервю на Свобода..

публикувано на 29.07.24 в 14:33

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 29 ЮЛИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 29 ЮЛИ! Понеделник ли? Не, днес е лято… Казват, че понеделниците трябвало да бъдат забранени през лятото, но 29-ти юли вече изду платната на новата седмица – добро утро! Започваме с планове и свежо събуждане в сутрешния ефир на  БНР – Бургас. Ето какво сме ви приготвили във времето до 10.00 ч. В края..

публикувано на 29.07.24 в 07:10

Ден до пладне на 27-ми юли

В началото на предаването ще обобщим ситуацията в боляровското село Воден и как се възстановява то след огнения ад.  Липсата на валежи и високи температури водят до засушаване и пресъхване на водоизточници, съответно до липсата на вода и режим. На много места в региона е така, кака се справят и какъв е проблема, ще чуем също в първия час. Друга тема..

публикувано на 27.07.24 в 08:50