Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 12 НОЕМВРИ!

Лекарският съюз излезе с апел към българите да не предприемат самолечение, защото рискуват здравето и живота си. Поводът за това обръщение е появата в социалните мрежи на терапевтични схеми за домашно лечение на симптоми на Covid-19.  "Част от медикаментите, които се тиражират, биха довели до свръхнатрупване в организма. Други от препоръчваните лекарства, могат да причинят внезапно и остро кървене в организма", предупреждава съсловната организация. Оттам съветват първо да се търси личния лекар. 3 945 са новите случаи на коронавирус при направени 10 830 PCR теста. Ето и останалите акценти:

Търговците на най-големия общински пазар „Краснодар“ в Бургас се оплакват от чести кражби, лоши организация и условия на труд. В сигнал до Общинския съвет в града те настояват незабавно да се предприемат мерки за осигуряването на 24-часова охрана на търговския обект и адекватна услуга. Проблемите поставяме на фокус в темата на деня – началото е след новините в 8 часа.

Привлекателно за туристите Синьо Приморско. С автентичност  и гостоприемство. Така го представя  хотелиерът  Здравко Василев  в проекта си всички измерения на ваканционния туризъм да бъдат показани във фотокнига. Морските спомени на не едно поколение заслужено отменят традиционните брошури и рекламни материали, предизвикват любопитство и  симпатия, разказва Георгиев. Идеята представяме след 8.30.

Поетичната книга "Водните лилии на паметта" на палестинския поет, писател и преводач Хайри Хамдан, се нареди сред първите три на литературните награди „Перото“, за тази година.  Авторът е свързал няколко десетилетия вече живота си с България и българската литература, а заслуга за отпечатването на книгите му има бургаското издателство „Знаци“. С автора ви срещаме в минутите за култура и изкуство след 9 часа.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 27 ЯНУАРИ!

Дъжд, а след дъжда мокър сняг! Предупреждението е за оранжев код за обилен сняг. Има населени места без ток, а движението в цялата област е при зимни условия, пътищата се опесъчават и почистват. Следим актуалната пътна обстановка. Ето и останалите акценти до 10 часа: Рибарите или Доган обслужва нов законопроект, внесен от ГЕРБ? Въпросът..

публикувано на 27.01.21 в 07:06

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 26-ти януари

Решено - още в първите дни на февруари ще отворят моловете и фитнесите, а големите ученици ще се върнат присъствено в клас. Врати отварят залите за спорт, танци и за културни мероприятия. Но докато се радвате за разхлабването на мерките, затегнете шаловете, че зимата се връща днес!  По-топло събуждане във вторник предлагаме от сутрешния ефир на БНР -..

публикувано на 26.01.21 в 06:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 25 ЯНУАРИ!

От днес започва процесът на масово тестване на учителите за COVID-19. Тестването е е безплатно и доброволно. Целта е да се проследи скритата заболеваемост сред педагозите преди връщането на част от учениците от 5 до 12 клас към присъствено обучение от 4 февруари. В темата на деня на фокус поставяме проектобюджетите на общините в Бургаска..

публикувано на 25.01.21 в 07:05

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 22-ри януари

Дано не ме лъжат очите, но виждам петък на хоризонта!   Осланяме се на петъчния оптимизъм и започваме по-рано със задачите за днес, за да може и по-рано да се отдадем на дългоочакваната уикенд почивка. Или както се казва съботата започва от петък следобед.  Усмихваме утрото на 22-ри януари и от сутрешният ефир на БНР - Бургас. В темата..

публикувано на 22.01.21 в 07:00

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 21 ЯНУАРИ!

ОУП на Община Поморие е готов. Стратегическият документ залага развитието морския град в следващите десетилетия. Какво се предвижда проверяваме в темата на деня. След новините в 8 часа ще чуем кмета Иван Алексиев, който ще представи проекта на Общ устройствен план. На Бабинден с уважение, към тези, които посрещат новия живот. Има ли бейбибум..

публикувано на 21.01.21 в 06:57

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 20 ЯНУАРИ:

Всяка сутрин трябва да се будиш с нещо добро: добро настроение, добри чувства, добри намерения. Добро утро от БНР – Бургас и пожелания за успешен ден! Предлагам ви да започнем днешната сряда и с чаша любимо кафе и положителни мисли. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч. -   Бизнесът настоява ресторанти и заведения..

публикувано на 20.01.21 в 06:30

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 19 ЯНУАРИ!

„За“ и „против“ подземен паркинг под градинката на Часовника в Бургас? Темата, която разбуни духовете през миналата седмица, продължава да вълнува експерти и граждани на морския град. Против това намерение се обявиха и от бургаската структура на Камарата на архитектите. Аргументите им ще чуем след новините в 8 часа. За силата на образованието..

публикувано на 19.01.21 в 07:03