Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 13 НОЕМВРИ!

Петък, 13 –абсолютна класика! Според поверията на този ден не трябва да се взимат пари назаем. Вярва се, че всички лоши емоции се предават чрез парите. Абсолютно сме съгласни! Най-ефективното оръжие срещу вековете суеверия за датата обаче е собствената ни психика. Като се има предвид, че извънредното положение заради коронавируса у нас бе обявено на 13 март (петък) може и да има нещо вярно в зловещите послания за деня. За последните 24 часа у нас има 3414 ново заразени, но такива индикации няма, напротив, с все сила премиерът се опитва да ни стимулира да работим и да произвеждаме Брутен вътрешен продукт. Така че, сутрешият екип на БНР- Бургас Петя Янакиева пред микрофона, Десислава Златева, новинар и Ваня Желева на звукорежисьорския пулт предлага да пием по едно черно кафе и ще яхнем черната котка, пък каквото има да става, да става. Ето и акцентите:

Ковид миграцията е темата в петъчния ни ефир. Върнаха ли се българите, които работят в чужбина, заради здравната криза? Отидохме в едно от най-големите айтоски села Карагеоргиево, където преобладаващата част от хората в работоспособна възраст вадят хляба си в чужбина. Какво казаха те, чуйте след новините в 8 часа.

Инспектор от рибарската агенция и бивш помощник - капитан бяха на фокуса на съдебната система през тази седмица. Дела от обществен интерес, които се гледаха в залите на Темида през тази седмица обобщаваме след 8.30

Писателката Камелия Кучер представя новия си роман „Сън“, който ни отвежда в Португалия от времето след Революцията на карамфилите. Каква история ни поднася авторката след успешните „Дом“ и „Нощ“, които й спечелиха много почитатели, ще разберем след 9 часа.  


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 21 ЯНУАРИ!

ОУП на Община Поморие е готов. Стратегическият документ залага развитието морския град в следващите десетилетия. Какво се предвижда проверяваме в темата на деня. След новините в 8 часа ще чуем кмета Иван Алексиев, който ще представи проекта на Общ устройствен план. На Бабинден с уважение, към тези, които посрещат новия живот. Има ли бейбибум..

публикувано на 21.01.21 в 06:57

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 20 ЯНУАРИ:

Всяка сутрин трябва да се будиш с нещо добро: добро настроение, добри чувства, добри намерения. Добро утро от БНР – Бургас и пожелания за успешен ден! Предлагам ви да започнем днешната сряда и с чаша любимо кафе и положителни мисли. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч. -   Бизнесът настоява ресторанти и заведения..

публикувано на 20.01.21 в 06:30

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 19 ЯНУАРИ!

„За“ и „против“ подземен паркинг под градинката на Часовника в Бургас? Темата, която разбуни духовете през миналата седмица, продължава да вълнува експерти и граждани на морския град. Против това намерение се обявиха и от бургаската структура на Камарата на архитектите. Аргументите им ще чуем след новините в 8 часа. За силата на образованието..

публикувано на 19.01.21 в 07:03

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 18-ти януари

Според народните вярвания свети Атанас господства над зимните студове, ледове и снегове, покровител е и на домашните животни. Облечен с копринена риза, той отива в планината на бял кон и се провиква: “Иди си, зимо, идвай, лято!”. Затова празникът е известен още и като Среди зима. Добро утро на Атанасовден и честито на именниците! Свежо начало..

публикувано на 18.01.21 в 06:39

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ СЛЕД 13 ЧАСА!

Бахър - голям студ. Модър-син за цвят, ясен за време, весел за характер. Сполай!-благодаря, жив да си. Тези и други диалектни думи, които сме забравили, но придават толкова цвят и емоция на езика ни, възкресява Виктория Бешлийска в блога си „По дирите на думите“. И ги онагледява с истории от живота. Как интересът към езика я отведе до дебютния й..

публикувано на 17.01.21 в 12:19

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 15 ЯНУАРИ!

Първо посещение на региона прави министъра на туризма Марияна Николова днес в Бургас. От бранша я чакат с много въпроси за неизвестните около сезон 2021, поставяме ги в темата на деня след новините в 8 часа заедно с туроператора Иван Кирязов. Парламентарни избори на 4 април, а не на 28 март, вече има указ на държавния глава за тази дата...

публикувано на 15.01.21 в 06:58

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 14-ти януари

Утрото е по-щастливо от вечерта! До този извод са стигнали учени, анализирайки стотици милиони съобщения, оставени на сайта за микроблогове Twitter.   Социолози от университета Корнуел използвали специална програма, за да открият позитивни думи и изрази оставени от потребители от 84 държави в продължение на 2 години.  А   нашите баби и..

публикувано на 14.01.21 в 06:50