Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Петима диригенти гости на "Гларуси и шамандури" на 13 декември

Снимка: БУЛФОТО

На 13 декември в ефира на БНР Бургас ще отбележим Световния ден на хоровото изкуство. 
По този повод гости в предаването „Гларуси и шамандури“ ще бъдат хоровите диригенти:
Венеция Караманова - От 1978 год. работи като диригент в Детския хор на БНР, с който подготвя и реализира творчески програми за страната и чужбина, както и постоянната звукозаписна дейност на състава. 
Ваня Монева – едно от ярките имена в българското хорово изкуство. 
През 1994 г. основава  хор "Космически гласове", който по късно се преименува на хор „Ваня Монева“.
Милена Добрева - завършва средното си образование в Музикалното училище "Проф. Панчо Владигеров" в Бургас, след това висше образование в Музикално педагогическия институт в Пловдив. 
В момента преподава пиано и поп пеене и ръководи три формации - "Морски песъчинки", "Фортисимо" и "Родна песен".
Анета Драгнева – диригент на хор „Прима“, вокален педагог по поп и джаз пеене в ОДК Поморие. Завършва Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, като е учила дирижиране при професор Марин Чонев.
С младият музикант и певец Момчил Косев ще говорим за новата му песен „ Има ли смисъл“.
И още музикални изненади
„Гларуси и шамандури“ започва след новините в девет и продължава до дванайсет.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 2 МАРТ:

Здравейте в утрото на днешния вторник!   Няма нищо по приятно от сутрешното кафе в приятна компания. Така делникът ще започне с добро настроение и позитивни мисли! Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч: -   Ден   след като паднаха ограничения за работа на заведенията - кой отвори и кой не в Бургас? Отговорът на този..

обновено на 02.03.21 в 06:51

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 1 МАРТ!

При вероятно най-високата избирателна активност на референдум в страната 73 на сто от гласоподавателите в Обзор и шест села поискаха създаването на нова община. Как противниците и привържениците на отделянето от Община Несебър коментираха резултата от вота –очаквайте в минутите до 10.   Предстои мащабно проучване на екологичното състояние на..

публикувано на 01.03.21 в 07:04

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 26 ФЕВРУАРИ:

Добро утро в петък! Време за събуждане и прекрасно утро! "Само простите неща не ни разочароват. Когато говорим за щастие, трябва да мислим за тях..." е казал Ерих Мария Ремарк. За това ви предлагаме да помислим за чаша от любимото кафе и предстоящия делник! Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч: -   В навечерието..

публикувано на 26.02.21 в 06:30

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 25 ФЕВРУАРИ!

Какво ще спечели и какво ще загуби Обзор,  извоювайки си правото да е  самостоятелна община? Въпросите и отговорите  преди местния референдум в неделя, поставяме в темата на деня. Според Община Несебър не е възможно досегашното кметство  да се издържа  без  финансовата й подкрепа. Позицията ще чуем след новините в 8 часа. От сдружение „Зелена..

публикувано на 25.02.21 в 06:49

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 24 ФЕВРУАРИ:

Не отлагайте за утре това, на което можете   да се насладите днес. Нищо не се повтаря! ❤️ ☕ Добро утро и прекрасна сряда, започнете я с чаша ароматен чай и любима закуска и в компанията на БНР - Бургас! Ето и акцентите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.: -   Защо предложения законопроект  за регулиране дейността на на..

обновено на 24.02.21 в 06:51

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 23 ФЕВРУАРИ!

Най-важният финансов документ на Община Бургас бюджетът за 2021 година ще бъде гласуван днес на заседание на местния парламент онлайн. Проектът в пандемичната година е под надслов „“Възстановяване с грижа за хората“. От групата на БСП вече обявиха, че няма да го подкрепят, а съветници от Движение България на гражданите се възпротивиха срещу..

публикувано на 23.02.21 в 07:04

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 22 ФЕВРУАРИ:

Добро утро! Хубавото събуждане няма връзка с времето. Сезоните са вътре в нас, в нашето светоусещане, в сърцето ни и носят обещание за нещо добро и красиво. За това не се сърдете на студения зимен понеделник, денят ще е супер, ако го посрещнем с положителни емоции! Ето и темите ни в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч: - В рубриката..

публикувано на 22.02.21 в 06:30