Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 21 ДЕКЕМВРИ!

Днес настъпва астрономическата зима. В България това ще се случи точно в 12:02. Засега е сива и болнава, а как искаме да е бяла и добра. Точно 4 дни остават до Коледа! А коледният дух по БНР-Бургас идва с приказните истории на Джани Родари и ангелогласния Детски хор на БНР, слушайте ги всеки ден от днес до Рождество след новините в 10 и 14 часа. Ето и акцентите:

Местният парламент в Бургас ще разгледа предложението за сливането на няколко общински предприятия, при което броят на заетите в тях ще бъде съкратен с над 50 души. Клубове и школи, които ползват залите на Младежкия културен център, излязоха с  петиция срещу плановете на Община Бургас за реорганизацията му. Според тях закриването  на структурата и преминаването й под управлението на ОП „Летен театър фестивали и концерти” без собствен бюджет ще ограничи бъдещото на центъра и развиващата му функция по отношение на артистичните школи в него. Какво се предвижда и защо промените предизвикаха реакция, чуйте повече в темата на деня. Началото е след новините в 8 часа.

И още към заявките за деня - протест на туристическия бранш се организира днес в Бургас. Призивът е да се обединят всички засегнати от продължаващото до 31 януари затваряне на редица обекти.

Символите на българската шевица в книга събира  Мария Фотева - художник и ландшафтен архитект. Проектът на българката, родена в Монголия, живяла в различни краища на света, е подкрепен от националния фонд „Култура“. Представяме го в минутите за култура и изкуство днес. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 27 АВГУСТ:

Не се опитвайте да разберете живота – изживейте го. Добро утро във вторник! Делникът ще ви хареса ако го започнете с усмивка, настроение и положителни мисли. Екипът ни днес – звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Петя Михова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -   Налага се да..

публикувано на 27.08.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 26 август

Темите в предаването: Откъде идва неприятна миризма на нефтопродукти през последните дни в Бургас?Темата беше разисквана днес на ресорната еко комисия към общинския съвет, мненията обобщава Свобода Атанасова. Да отпаднат външните оценявания за 4 и 10 кл. предлагат за поредна година от синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“. Организацията на тези..

публикувано на 26.08.24 в 14:51

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 26 АВГУСТ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 26 АВГУСТ! В понеделник всички се чувстваме като Робинзон Крузо. Много ни е мъчно за петък… От друга страна - нова седмица, нов късмет. И не забравяйте, че може да е последната за август, но това е месецът, през който всеки ден е лято! Добро утро и от сутрешния ефир на  БНР – Бургас, ето и темите ни до..

публикувано на 26.08.24 в 06:59

Булевард "Демокрация" на 23-ти август

Започваме с интернет измама, свързана с издаването на карти за градски транспорт на цена от малко под 4 лева. Каква е схемата и какво цели след малко. Грийнпийс има идея за създаването на първия изцяло морски резерват. Той ще се намира край Маслен нос и предвижда ограничения касаещи риболова, но не само. Подробностите са също след малко. Днес е..

публикувано на 23.08.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 23 АВГУСТ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 23 АВГУСТ! В Римската империя “петък” е посветен на богинята Венера - богинята на любовта, красотата и живота. Родена от морската пяна … И днес, с усещане за лято, морски бриз и плажен уикенд – добро утро в петък! Усмихваме последния делник и в сутрешния ефир на  БНР – Бургас, ето и темите ни до 10.00ч...

публикувано на 23.08.24 в 06:59

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 22 АВГУСТ:

Няма нужда да се борите с този свят. Просто изберете това, което харесвате в него. Добро утро в четвъртък! Екипът ни днес – звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите и гостите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч: -   Нов парк ще бъде изграден в Приморско. В понеделник..

публикувано на 22.08.24 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 21-ви август

Работници от трети страни наети в Слънчев бряг напускат внезапано. Според хотелиер те ползват страната ни за отправна точка към работа в други европейски страни и се касае за трафик. От полицията обаче отквърлят тази версия. Подробностите са в първия час. Също тогава продължаваме темата за сезона и препоръки какво да се промени за следващия.  Във..

публикувано на 21.08.24 в 14:50