Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 4 ЯНУАРИ!

Изпратихме, посрещнахме и ето ни в 2021 година! Годината нова, а ние сме си същите. Дадохте ли си обещание да бъдете нови хора? Това им е лошото на новогодишните обещания, че изискват усилия, воля и постоянство. На 4 януари ви окуражаваме да обърнете нова страница и през останалите 362 дни в годината да напишете нещо смислено и запомнящо се. Ето и акцентите в ефира до 10 часа:

В темата ни днес  - промени в Закона за рибарството и аквакултурите - какво предвиждат те и как бяха посрещнати от рибарския бранш?

Началото е след новините в 8 часа, когато проверяваме готови ли са училищата да посрещнат учениците от 1 до 4 клас, от днес отварят и детските градини и яслите.

Обиколката на региона продължава в Община Камено-как изпратиха старата година и с какви планове посрещат новата коментира кметът Жельо Вардунски.

В минутите за култура и изкуство след 9 часа защо аниматорът режисьор Теодор Ушев смята, че България от 2021 е близка с книгата на Джордж Оруел 1984-а и кога ще бъде завършен първия му пълнометражен филм.

За финал ще чуем един италианец, намерил себе си в България. Лео Бианки е готов с автобиографичната книга, в която разказва за пътя си от проблемно семейство през перипетиите да се установи у нас. Път, който започва от Бургас. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 14-ти юни

Хубавото на понеделниците е, че идват само веднъж седмично. За разлика от любимия петък, първият ден от седмицата не може да се похвали с нищо добро. Дори и за тези, които работят най-удовлетворяващата работа, понеделниците са свързани с деня, в който губим свободата си. Но ако е вярно, че денят се познава от сутринта, да започнем с усмивка..

публикувано на 14.06.21 в 07:05

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ НА 13 ЮНИ:

Бъдещето ти се нуждае от теб, миналото ти – не! За това запълни неделята с време за релакс, приятни преживявания и интересни срещи! -   Ева в предаването ни днес ще е Ина Мархолева, която е „Кралица на Бургас“. 20 – годишната студентка спечели конкурса за красота и бе избрана и за Лице на публиката. С нея ще си говорим за това как..

публикувано на 13.06.21 в 11:50

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 11-ти юни

Добро утро в петък на 11-ти юни! От днес Европа е футбол,   а телевизори дебнат от всеки ъгъл, даже и донътите вече ги предлагат с формата на футболна топка, в чест на европейското първенство. Мачовете следим в новините, но преди това усмихваме петъка в сутрешния ефир на БНР – Бургас и ви представяме актуалните теми. Ето акцентите ни до 10.00 ч...

публикувано на 11.06.21 в 06:51

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 10 ЮНИ:

Добро утро в началото на днешния четвъртък! Новият ден започва и животът се случва тук и сега. Живейте така, както искате, слушайте вътрешния си глас и не позволявайте мненията на другите да ви разсейват от пътя ви! Ето и акцентите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.: -   Какви са очакванията на политическите партии в..

публикувано на 10.06.21 в 06:30

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 9 ЮНИ!

Защо реформата на съдебната карта и трансформирането на районните съдилища в териториални отделения предизвика недоволство сред юристите? Отговорите търсим в темата на деня, началото е след новините в 8 часа.   Малко над 14 милиона евро са парите, договорени за България от резерва на Европейския съюз за смекчаване на социалното и..

публикувано на 09.06.21 в 06:48

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 8-ми юни

Според повечето хора лятото идвало, не когато стане топло, а когато имаш пари и отпуска… Е, не забравяйте все пак, че в   отпуск излизат тези, които работят. А ние съчетаваме полезното с приятното - работата с удоволствието и усмихваме 8-ми юни, вторник от сутрешния ефир на БНР – Бургас, като не забравяме и актуалните теми. Ето акцентите ни до..

публикувано на 08.06.21 в 06:55

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 7 ЮНИ!

Има ли интерес към ваксинацията в туризма е темата на фокус в ефира на БНР-Бургас тази сутрин. След новините в 8 часа ще чуем д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас, който призна,че ваксините отлежават в складовете и темповете на кампанията не оправдават очакванията.    В рубриката „Рестартирай Европа“ след 8.30 климатични и..

публикувано на 07.06.21 в 07:01