Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 12 ФЕВРУАРИ:

Здравейте в утрото на любимия петък! Извадихте ли дебелите дрехи, шапките и ръкавиците? Край на неочакваната пролет през февруари, време е за истинска зима! Тя напомня за себе си чрез „Звяра на Изтока“ , циклонът който преминава през страната ни и носи сняг и отрицателни температури. Какво ще кажете да стоплим началото на делника с чаша ароматен чай с лъжичка мед и резенче лимон?!

Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч:

-  Жители на седем населени места на територията на Община Несебър ще решават на местен референдум в края на месеца за отделянето на Обзор в самостоятелна община. Какви са позициите на двата инициативни комитета -„за“ и “против“ идеята и какви са настроенията сред жителите на Обзор ще ви представим в рубриката ни „Тема на деня“ след новините в 8 ч.

-  Повече от 4 десетилетия жителите на Ямбол и областта очакват завършването на своята Нова болница. През последния месец в града отново се заговори за дострояването на комплекса, фирма от Несебър срещу 22 млн. лева трябва да завърши сградата в рамките на 12 месеца, повече ще ви разкажем след 8,30 ч.

-  В минутите за култура след 9 ч.: Концерт - спектакъл „Ах, тази любов“ предстои в Бургас по повод  Деня на виното и любовта - 14 февруари. В него ще участват солисти на детски хор „Милка Стоева“ и танцови двойки на клуб по спортни танци „Бургас 1975“ и актьори от бургаския театър, повече ще научим от ръководителят на хора Светла Стоева

-  Ще ви разкажем и за онлайн конкурса „От раклата на баба“, който се провежда от читалище „Развитие – 1893“ в гр. Елхово. Събират се снимки на народни носии от региона, за интересната инициатива ще ни разкаже секретарят Снежана Делчева.

-  Ще добавим новини, хороскоп и културен афиш!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 22 АВГУСТ:

Няма нужда да се борите с този свят. Просто изберете това, което харесвате в него. Добро утро в четвъртък! Екипът ни днес – звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите и гостите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч: -   Нов парк ще бъде изграден в Приморско. В понеделник..

публикувано на 22.08.24 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 21-ви август

Работници от трети страни наети в Слънчев бряг напускат внезапано. Според хотелиер те ползват страната ни за отправна точка към работа в други европейски страни и се касае за трафик. От полицията обаче отквърлят тази версия. Подробностите са в първия час. Също тогава продължаваме темата за сезона и препоръки какво да се промени за следващия.  Във..

публикувано на 21.08.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 21 АВГУСТ!

Както знаете, най-лесният начин да сбъднем мечтите си е първо да се събудим... Добро утро в сряда! Прегръщаме делника и всичко, което ни поднася, с усмивката на изпили първото си кафе ранобудници! А в сутрешния ефир на  БНР – Бургас до 10.00ч. предстоят важни и интересни теми: Продължава кризата с безводието в Ямболска област. Десетки села..

обновено на 21.08.24 в 07:04

ТЕМИТЕ В „БУЛЕВАРД ДЕМОКРАЦИЯ“ НА 20 АВГУСТ

Всички политически процеси, на които сме свидетели в момента, се катализират от войната между Делян Пеевски и Ахмед Доган. Тезата е на бургаския депутат от „Да, България“ Димитър Найденов. Той ще е наш събеседник в минутите до 16 часа. Една година след протеста на жителите на сунгурларски села заради състоянието на главния път..

обновено на 20.08.24 в 15:11

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 20 АВГУСТ:

Оцветявайте дните си само с най-нежните тонове: усмивка,щастие,надежда, доброта,любов, така живот ще е по – хубав! Добро утро и щастлив нов вторник! Екипът ни днес – звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Ивайло Пеев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -   В рубриката ни „Тема на деня“..

публикувано на 20.08.24 в 06:30

Булевард Демокрация на 19-ти август

Започваме предаването с ремонтите в образователната инфраструктура. Кои нови сгради ще отворят за 16-ти септември ще чуем в първия час от ресорния зам.-кмет в община Бургас - Михаил Ненов. Във втория час коментираме последните новини около служебния премиер и дали ще има избори на 20-ти октомври. Тежък воден режим мъчи жителите на руенските села..

публикувано на 19.08.24 в 14:55

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 19 АВГУСТ!

Тежки катастрофи и сериозни задръствания наредиха АМ Тракия на първо място по брой пътни инциденти и изнервящи пътувания. От началото на годината произшествията там са над 300. Къде се коренят причините за зачестилите катастрофи по автомагистралата коментира Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики. Ще я чуем след новините в 8..

публикувано на 19.08.24 в 07:14