Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 19 ФЕВРУАРИ:

Добро утро в любимия ден петък! Най-великата победа е победата над собствените ни негативни мисли, думите са на Сократ и са подходящи за начало на делника. Какво ще кажете за силно кафе, кроасан със шоколад и добро настроение!
Ето и акцентите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.
- В рубриката ни „Тема на деня“ - преди началото на летния сезон тази година какви проекти ще реализират в най – южната и най – северната морски общини в Бургас. Ще започнем с Община Царево, където се предвижда цялостно обновяване на парка в Лозенец и завършване на административната сграда на кметството в Синеморец, подробностите очаквайте след новините в 8 ч.
- Средствата за спортния календар на Община Бургас през тази година са по-малко, отколкото са били заявките на клубовете. Причината е по-малкият бюджет. Как ще се действа, за да се подпомогнат местните клубове при организирането на спортни прояви, за това спориха общинските съветници в спортната комисия, повече ще ви разкажем след 8.30 ч.
- В минутите за култура след 9 ч.: Ако искате да се посмеете „Направихте ме на луд!“, е театралната комик терапия, която ще бъде представена тази вечер в Бургас. Нейн режисьор е Богдан Петканин. А на спектакъла след минути ще ни покани един от главните герой - Руслан Мъйнов.
- Първи концерт за тази година подготвя Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа"“. През следващата седмица ансамбълът ще представи свой концерт посветен на предстоящите пролетни празници, повече ще научим от ръководителя му Марио Егов.
- Ще добавим новини, хороскоп и културен афиш!

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 23-ти април

Петък идва с мотивацията, че уикендът е вече на няколко часа разстояние. Добро утро на 23-ти април, който тепърва предстои да ни изненадва със събития, но както се казва, нека да започва, нали всичко е възможно след кафето! Делникът посрещаме с усмивка и най-актуалното в сутрешния ефир на БНР - Бургас. Ето акцентите до 10.00 ч. : Как се..

публикувано на 23.04.21 в 06:49

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 22 АПРИЛ!

Добро утро! Смисълът на живота се крие в дребните неща - да ги забележиш, да ги оцениш, да ги преживееш. Прекрасен четвъртък ви желаем днес! Да го посрещнем с усмивка и чаша кафе! Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -   В рубриката ни „Тема на деня“ - екопроблем застрашава туристическия сезон в Обзор...

публикувано на 22.04.21 в 06:30

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 21-ви април

Ако все още не сте открили поне една добра причина да отворите широко очите в сряда сутрин   - разтворете широко прозорците, за да влезе априлският въздух през тях и усилете радиото! Добро утро, навлизаме в делника лека полека, защото другото е вредно за здравето. Свежо събуждане и приятна компания предлагаме и от сутрешната програма на БНР..

публикувано на 21.04.21 в 06:50

Темите в предаването "Булевард Демокрация" на 20 април

Самонастанили се роми в покрайнините на Созопол притесняват местните жители, откъде са нежеланите гости  и какви действия предприема общината-проследяваме. В Царево построиха първия еко катамаран у нас. Той ще пътува из Бургаския залив, извън сезона ще изследва качеството на морската вода и ще предава в реално време данните от взетите проби...

обновено на 20.04.21 в 15:11

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 20-ти април

Дъждовен вторник е на хоризонта, но ако се осланяме на класиката за позитивното мислене, че чашата е наполовина пълна, то нека започнем 20-ти април с идеята, че ще ни върви, като по вода. Свежо събуждане предлагаме и от сутрешната програма на БНР -Бургас. Ето акцентите до 10.00 ч. : В темата ни днес ви предлагаме един казус от..

публикувано на 20.04.21 в 06:53

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 19 АПРИЛ!

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 19 АПРИЛ! Животът е тук и сега и е без значение колко планове имаш - не съществува нито утре, нито вчера, а само днес! Добро утро в понеделник! Време е за чаша кафе и кроасан с шоколад, добавете и усмивка и така седмицата ще ви тръгне успешно! Ето и акцентите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.: - В..

публикувано на 19.04.21 в 06:30

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" СЛЕД 13 ЧАСА НА 18 АПРИЛ!

Ако са ти останали само две монети, похарчи едната за хляб, за да ти даде живот, а другата похарчи за цвете, за да придадеш смисъл на този живот! Приписват тази поговорка на мъдрите китайци, а на цветята посвещаваме час от днешната ни среща - първо чрез фотографиите на именития художник реставратор Климент Атанасов. Той ще ни разкрие вселената на..

публикувано на 18.04.21 в 10:10