Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 22 ФЕВРУАРИ:

Добро утро! Хубавото събуждане няма връзка с времето. Сезоните са вътре в нас, в нашето светоусещане, в сърцето ни и носят обещание за нещо добро и красиво. За това не се сърдете на студения зимен понеделник, денят ще е супер, ако го посрещнем с положителни емоции!
Ето и темите ни в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч:
- В рубриката ни „Тема на деня“ днес ще търсим отговор на въпроса: Ще има ли и кога ремонт на пътя Маринка-Твърдица? . Жители на двете селища отдавна настояват там да се извърши спешен ремонт, тъй като състоянието на пътя е изключително лошо. Какво се случва година след подписката, която направиха ще чуем след новините в 8 ч.
- В рубриката „Рестартирай Европа“ ще ви разкажем за изграждането на зарядни станции за електромобили. Предстои на територията на Бургас да бъде създадена мрежа от 50 зарядни станции за електрически превозни средства. Това ще се случи като част от проекта "Изграждане на публична зарядна инфраструктура в градска среда - Южна България", финансиран от Фонда за устойчиви градове.
- В минутите за култура след 9 ч. ще ви срещнем с режисьора Надежда Косева, която е ръководител на Кинокласа, който се провежда за трета поредна година към фестивала“София филм фест на брега”, който предстои в Бургас.
- Ще добавим и новини, хороскоп и културен афиш!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард "Демокрация" на 21-ви август

Работници от трети страни наети в Слънчев бряг напускат внезапано. Според хотелиер те ползват страната ни за отправна точка към работа в други европейски страни и се касае за трафик. От полицията обаче отквърлят тази версия. Подробностите са в първия час. Също тогава продължаваме темата за сезона и препоръки какво да се промени за следващия.  Във..

публикувано на 21.08.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 21 АВГУСТ!

Както знаете, най-лесният начин да сбъднем мечтите си е първо да се събудим... Добро утро в сряда! Прегръщаме делника и всичко, което ни поднася, с усмивката на изпили първото си кафе ранобудници! А в сутрешния ефир на  БНР – Бургас до 10.00ч. предстоят важни и интересни теми: Продължава кризата с безводието в Ямболска област. Десетки села..

обновено на 21.08.24 в 07:04

ТЕМИТЕ В „БУЛЕВАРД ДЕМОКРАЦИЯ“ НА 20 АВГУСТ

Всички политически процеси, на които сме свидетели в момента, се катализират от войната между Делян Пеевски и Ахмед Доган. Тезата е на бургаския депутат от „Да, България“ Димитър Найденов. Той ще е наш събеседник в минутите до 16 часа. Една година след протеста на жителите на сунгурларски села заради състоянието на главния път..

обновено на 20.08.24 в 15:11

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 20 АВГУСТ:

Оцветявайте дните си само с най-нежните тонове: усмивка,щастие,надежда, доброта,любов, така живот ще е по – хубав! Добро утро и щастлив нов вторник! Екипът ни днес – звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Ивайло Пеев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -   В рубриката ни „Тема на деня“..

публикувано на 20.08.24 в 06:30

Булевард Демокрация на 19-ти август

Започваме предаването с ремонтите в образователната инфраструктура. Кои нови сгради ще отворят за 16-ти септември ще чуем в първия час от ресорния зам.-кмет в община Бургас - Михаил Ненов. Във втория час коментираме последните новини около служебния премиер и дали ще има избори на 20-ти октомври. Тежък воден режим мъчи жителите на руенските села..

публикувано на 19.08.24 в 14:55

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 19 АВГУСТ!

Тежки катастрофи и сериозни задръствания наредиха АМ Тракия на първо място по брой пътни инциденти и изнервящи пътувания. От началото на годината произшествията там са над 300. Къде се коренят причините за зачестилите катастрофи по автомагистралата коментира Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики. Ще я чуем след новините в 8..

публикувано на 19.08.24 в 07:14

Булевард "Демокрация" на 16-ти август

"Не сте сами" е съвместна кампания на Агенция "Митници" и НАП. Тя цели превенция на наркотичната и хазартната зависимости, а в Несебър бе обявено нейното начало. Подробностите са в първия час на предаването. Какъв е туристическия продукт, който предлагаме и кои са туристите които ни посещават - анализ на Румен Драганов от Борда по туризъм.  Ще ви..

публикувано на 16.08.24 в 14:48