Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 25 МАРТ!

44-тото Народно събрание ще проведе своето последно заседание, с което ще приключи неговата работа. Това е първият парламент от 2009 година насам, който изкара пълния си четиригодишен мандат. А в темата на деня след новините в 8 часа се отправяме към едно от населените места, където нито депутатски, нито кандидат-депутатски крак, оказа се, е стъпвал. Как живеят в сърцето на Странджа и как гледат на предстоящите избори провери наш репортер в Младежко. След това слизаме още по-надолу до границата за сигнал, който получихме - една от историческите забележителности на нашия край Вълчанов мост над резовска река се руши.  

4 375 са новите случаи на коронавирус в страната през последното денонощие. Това са 25,5% от направените 17 120 теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Област Бургас отново е на трето място в страната по новозаразени с 364 случая. Заради трайния ръст на болните от снощи действат нови по-строги мерки в областта-маските на открито вече са абсолютно задължителни, а за децата до 18 години има вечерен час.

В минутите за култура и изкуство след 9 часа си спомняме за големия Христо Фотев, роден на Благовещение, разговаряме с Теодора Ирикова, която живее в Германия, но написа криминален роман, който критикува родната действителност. Представяме и един любопитен проект, провокиран от нарушените връзки по време на пандемия на художничката Надя Пеовска.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 11 юли:

Жега е и в политиката, и навън. Предлагаме Ви приятна информационна прохлада в следобедния ефир на БНР Бургас.  Какво ще чуете при нас: - Какво се случва с ДПС и парламентарната група; -  Как да преодоляваме високите температури в колата и извън дома здравословно; - Защо над полицай, който е упражнил насилие е имало чадър? От ПП-ДБ по казуса..

публикувано на 11.07.24 в 14:57

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 11 ЮЛИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 11 ЮЛИ! Дори сутрешният бриз се усеща, като да си отворил фурната, за да провериш печеното… Добро утро в четвъртък! 11-ти юли се очертава поредният горещ ден. Разхлаждаме го със свежа музика и най-актуалното от деня в ефира на БНР – Бургас. Ето какво сме ви приготвили във времето до 10.00 ч. Жегата е..

публикувано на 11.07.24 в 06:48

Булевард "Демокрация" на 10-ти юли

Лятото се оказва натоварен сезон не само за автобусите от и за морето, но и за тези от и към Айтос. След сигнал оказва се в част от микробусите местата не достигат. В първия час на предаването ще чуем и двете гледни точки - на пътниците - някои, от които са принудени да стоят прави, и на превозвача, според който подобни случаи са изключение. Какви са..

публикувано на 10.07.24 в 14:55

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 10 ЮЛИ!

Добро утро на вълните на БНР-Бургас с пожелание за безоблачна сряда! Петя Янакиева пред микрофона и Свобода Атанасова с новините сме ваша ефирна компания. Ето и част от акцентите до 10 часа. От какво има нужда Бургас, за да развие потенциала си? Коментарът е на Петър Ганев от Института за пазарна икономика. Записа го Калина Енчева. Защо все..

обновено на 10.07.24 в 07:05

Булевард "Демокрация" на 9-ти юли

Първият час е политически, за възможните сценарии коментира депутата от ПП-Демократична България, избран от Бургас, Димитър Найденов. Освен това - днес започна делото за убийството на учителката Рада Гешева. Обвинен за случая е синът й, който преди време призна, но потвърди днес в съда - ще чуем също в първия час.  Бургас е включен в националната..

публикувано на 09.07.24 в 14:55

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 9 ЮЛИ:

Не знаем какво ще бъде утре. Работата ни е да сме щастливи днес. Добро утро  във вторник! Време за чаша любимо кафе, лека закуска и целувка за любимия човек. Екипът ни днес - звукорежисьор е  Ваня Желева, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа:   -   В..

публикувано на 09.07.24 в 06:30

Темите в „Булевард Демокрация“ на 8 юли

След като ГЕРБ-СДС не успя да събере подкрепа за правителство на малцинството и миналата седмица парламентът отхвърли проекта на кабинет на номинирания за премиер Росен Желязков, предстои идните дни президентът Румен Радев да обяви кога ще продължи конституционната процедура около съставянето на кабинет. Вторият мандат ще получи Движението за права и..

публикувано на 08.07.24 в 14:36