Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 13 АПРИЛ!

Добро утро във вторник! Човек трябва да умее да се радва на живота въпреки обстоятелствата, това правило ще ви свърши работа в делника. Какво ще кажете да пием силно кафе за събуждане и чаша портокалов сок за тонус!

Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.:

-  В рубриката ни „Тема на деня“ ще представим различните гледни точки по предложението да се учреди общинска фондация „Спортен Бургас“. Мотивът е финансово подпомагане на спортните клубове. След новините в 8 ч. ще чуем аргументите на вносителя на докладната с това предложение и председател на комисията по спорт и младежки дейности в местния парламент Йордан Георгиев.

-  БЧК – Бургас възстанови курсовете за водни спасители, заверяването на талоните им и провеждането на курсове по първа долекарска помощ за кандидат – шофьори. При какви условия ще се провежда обучението ще научим от директора на БЧК – Бургас Виолета Радева.

-  В минутите за култура след 9 ч. ще ви срещнем с баритона Бранимир Недков от Държавна опера Бургас, който ще ни разкаже за спектакъла Music Of The Night, който ще бъде представен тази вечер в Бургас.

-  На театралната постановка „Забравена от небето“ ще ни покани режисьорът Станимир Карагьозов. Моноспектакълът предстои днес в Дома на нефтохимика.

-  Ще добавим хороскоп, новини и културен афиш!


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 17 МАЙ!

Отново дело относно решение на общинския съвет, свързано с пътя към плажа до т. нар. „сараи“ предстои днес в Административния съд в Бургас. То е свързано с отмяната на решението за Подробния устройствен план в района, от страна на общинския съвет. Подробности в темата на деня след новините в 8 часа. В рубриката „Рестартирай Европа“ на фокус..

публикувано на 17.05.21 в 06:57

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" ОТ 13 ДО 15 Ч.:

Здравейте в днешната прекрасна неделя! Дано да е за вас изпълнена със спокойствие и време за релакс. Някой беше казал, че „ животът е един и не е много дълъг, затова е важно да правиш колкото се може повече неща, които те карат да се чувстваш щастлив'', за това какво ще кажете днес да заложите на любимите си занимания! А аз ви каня на капучино..

публикувано на 16.05.21 в 11:30

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 14-ти май

Ако колега днес ти каже „Ще се върна до половин час“, разбирай - ще се видим в понеделник… Добро утро в петък! Не случайно последният ден от работната седмица е наричан ден на майстора. Кафето тази сутрин има невероятен аромат, въздухът тонизиращ ефект, обедната почивка е по-дълга, а колегите ти говорят на друг език. Освежаваме утрото и от..

публикувано на 14.05.21 в 06:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 13 МАЙ!

Първите чуждестранни туристи пристигат по Южното Черноморие. С два чартърни полета от Тел Авив 210 израелски граждани ще бъдат официално посрещнати от ръководството на Бургаското летище. Те ще бъдат настанени в курортен комплекс“Слънчев бряг“. Как се готвят морските курорти за посрещането на летовниците проверяваме днес в темата на деня. След..

публикувано на 13.05.21 в 07:03

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 12 МАЙ!

45-ото Народно събрание си отиде почти толкова бързо, колкото и дойде. Парламентът, който беше натоварен с очаквания за промяна, донесе само няколко промени и то - в Изборния кодекс, които са предмет и на съдебно тълкуване. Дейността на най-краткият парламент днес е темата на фокус в ефира на БНР-Бургас веднага след новините в 8 часа.   В..

публикувано на 12.05.21 в 06:43

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 11-ти май

Майско утро - прекрасно и свежо с аромат на цветя и топло кафе... Вторник е... и ни очаква :) Добро утро, на 11 май - днес е денят за почит на Светите братя Кирил и Методий! За успешен старт, усмихваме утрото и от ефира на БНР Бургас, ето какво ви предлагаме във времето до 10: Темата в предаването днес - недоволни жители на Бургас..

публикувано на 11.05.21 в 06:55

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 10 МАЙ:

Здравейте в поредното майско утро! Време за събуждане с нелеката мисъл, че отново е понеделник. Да заложим на позитивните мисли и доброто настроение, че делникът няма да е лек. Събудете се с чаша любимо кафе и БНР – Бургас! Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч. -   В рубриката ни „Тема на деня“ - опашка за заплащане на..

публикувано на 10.05.21 в 06:30