Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 20 МАЙ:

Добро утро в началото на днешния четвъртък! Всеки нов ден е едно ново начало. Позволете му да се сбъдне и го започнете с усмивка и добро настроение, в компанията на БНР - Бургас!

Ето и акцентите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.:

-  В рубриката ни „Тема на деня“ - жители от община Царево са притеснени, че още един терен в Синеморец ще бъде застроен и за това излизат на протест преди началото на днешната сесия на местния парламент. На нея трябва да се реши дали на мястото предвидено за спорт, ще бъде разрешено да се строи, повече очаквайте след новините в 8 ч.

-  В рубриката ни „Говорим за туризъм“ – ще ви представим маршрути между двете крепости Туида и Диавена в Сливенско. Предложенията за приключения са за летните месеци и са на туристическото дружество „Стоте войводи“.

-  В минутите за култура след 9 ч. – ще ви срещнем с Росица Топалова, уредник в Етнографския музей. Тя ще ни разкажем за експозицията , която може да бъде видяна в новия временен дом на музея в стара къща в Морската градина, до като бъде ремонтирана сградата му - Бракаловата къща.

-  Фестивалът „Дни на куклите“ ще се проведе през август в Бургас. Предстоящото му осмо издание тази година отново ще е с международно участие, повече ще ни разкаже директорът на Бургаския театър и организатор на фестивала Христина Арсенова.

-  Ще добавим и хороскоп, новини и културен афиш!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ ОТ 13 ДО 15 Ч:

От време на време е добре да спрем да гоним щастието и просто да бъдем щастливи. Прекрасна неделя ви желаем днес и ви каним на релакс и сладки приказки! Звукорежисьор е Алекс Пенев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето гостите и темите в предаването ни: -   Ще ви срещна с една интересна дама – Диана Фъртунова. Тя е журналист, поет, писател..

публикувано на 21.07.24 в 11:30

Ден до пладне на 20 юли:

Темите в обзора на БНР Бургас днес включват казуса с плаж Силистар и заплащането, което би трябвало да осигури държавата.  Припомняме и продължаваме с темата за пожарите в община Болярово.  Как работи българският морски Шенген и какъв проблем е срещнал един бургазлия решил да се разходи с яхта?  Окръжният съд в Бургас остави за постоянно в ареста..

публикувано на 20.07.24 в 08:40

"Булевард Демокрация" на 19 юли

Темите в предаването днес: Каква е ситуацията в община Болярово? Кой помага в гасенето на пожарите? Ще чуем вътрешния министър Калин Стоянов и доброволеца Карамфил Иванов. Община Болярово откри дарителска  сметка в помощ  на пострадалите, от какво се нуждаят местните жители, интервю със зам.-кметът Нина Терзиева. Бургазлии помагат на Воден, Мариана..

публикувано на 19.07.24 в 14:21

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 19 ЮЛИ:

Времето задава въпроси, дава отговори, изяснява съмнения, но преди всичко, времето носи истина. Добро утро  в петък! Истината, за този ден е, че минава по – бързо, с усещането за предстоящите почивни дни. Екипът ни днес – звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Ивайло Пеев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни..

публикувано на 19.07.24 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 18-ти юли

Започваме политически след като стана ясно, че ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат. Според бургаския депутат от "Да, България" Димитър Найденов вървим към поредните избори. 45 проекта на Община Бургас ще се финансират от Националния план за възстановяване и устойчивост и са на обща стойност около 130 млн. лв. Повече за тях разказваме също в първия..

публикувано на 18.07.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 18 ЮЛИ!

България гори! Продължават големите пожари. Сред най-засегнатите е и   ямболското село Воден, където изгоряха къщи, а хората се евакуираха сами. Гласът им ще чуем след новините в 8. От Созопол снощи вицепрезидентът Илияна Йотова критикува координацията на институциите за справяне с бедствието. Годишнина от атентата на Летище Бургас..

публикувано на 18.07.24 в 07:16

"Булевард Демокрация" на 17 юли

Темите в предаването днес: От партия „Възраждане“ обявиха, че ще подкрепят декларацията с антикорупционни закони и мерки на ПП – ДБ, при условие, че коалицията подкрепи техните предложения за провеждане на референдуми. Според бургаския депутат от „Възраждане“ Борис Аладжов, това е шанс да бъде прекратена политическата криза.Повече в интервюто на Петя..

публикувано на 17.07.24 в 14:35