Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 16 ЮЛИ:

Животът е само един миг, изживейте го, обичайте го, насладете му се. Добро утро в петък!Денят днес ще е прекрасен ако го посрещнете с усмивка, добро настроение и надежда, че хубавото предстои!

Ето и акцентите в програмата ни от 7 до 10 ч:

-  В рубриката „Тема на деня“ днес говорим за музикалните фестивали и събития в бургаски регион, успяват ли да привличат туристи?Началото поставяме с мнението на Николай Тодоров, който за трета година подготвя Спайс мюзик фестивал. Музикалното събитие доказа, че ретро музиката е на мода и привлича в Бургас музикални фенове от цял свят.Фестивалът предстои на 6 ,7 И 8 август, повече очаквайте след новините в 8 ч.

-  Поливането на  зеленчуковите градини в малките населени места  поставя на изпитание  осигуряването  на необходимите количества питейна вода. Как община Болярово „противодейства“ срещу пресъхването на чешмите ще научим от председателя на Общинския съвет и ръководител на ВИК района Атанас Дженков.

-  В минутите за култура след 9 ч. ще ви разкажем за предстоящото първо издание на Младежкия арт фестивал „Солинария“, който предстои през следващата седмица в Созопол. Повече ще научим от Зоя Калафатева от организаторите на музикалното събитие.

-  Ще ви поканим и на фестивала „Дни на куклите“, който се организира от Бургаския куклен театър в началото на август. Културната институция е подготвила две премиери, които ще представи на открита сцена „Охлюва“. За участниците, програмата и изненадите за малки и големи ще научим повече от Христина Арсенова, директор на ДКТ – Бургас.

-  Ще добавим новини, хороскоп и културен афиш!


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 17 СЕПТЕМВРИ:

Здравейте в началото на днешния петък! Заложете на позитивизма и не забравяйте, че всяко нещо, което ни се е случило в живота, ни подготвя за нещо друго, което предстои! Добро утро ☕, з апочнете деня с усмивка, добро настроение и целувка за любимия човек! Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.: -   В рубриката ни..

публикувано на 17.09.21 в 06:30

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 16-ти септември

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа: Добро утро от брега на морето, където на 16-ти септември се събуждаме със звуците на отиващото си лято, като търкалянето на куфарите на заминаващите туристи върху асфалта. Ако сте много тихи и се заслушате добре, можете да чуете и падането на листата…   Цветно настроение и новини обещаваме..

публикувано на 16.09.21 в 06:55

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 15-ти септември

Утрото на 15-ти септември е! Идва с трепетно вълнение за малки и големи, учители, родители и ученици, защото днес откриваме новата учебна година. Наглеждайте да не кипне кафето, не забравяйте да изключите ютията, на излизане от вкъщи и дано да сте купили букетите от снощи…Така вълнуващо започва сряда, а по-важното и интересното очаквайте и в..

публикувано на 15.09.21 в 06:48

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 14 СЕПТЕМВРИ:

Добро утро във вторник! Не можем да върнем изгубеното време, но можем да спрем да си губим времето с празни думи, празни хора и празни надежди! Събудете делника с чаша любимо кафе, лека закуска и хубави мисли!☕ Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.: -  В рубриката ни „Тема на деня“ – на фокус е темата за предстоящото..

публикувано на 14.09.21 в 06:30

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 13 СЕПТЕМВРИ!

Незаконното изхвърляне на гуми-един казус, който постави омбудсманът на Бургас Тодор Стамболиев днес е на фокуса на темата на деня. Кой трябва да помогне за справянето с проблема-след новините в 8 часа ще чуем обществения посредник. Как онлайн платформата Конференция за бъдещето на Европа е  възможност за гражданите да определят дневния ред..

публикувано на 13.09.21 в 07:09

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" ОТ 13 ДО 15 Ч:

Здравейте в неделя, 12 септември! Някой беше казал, че нещата, които имат значение в живота са хората, които обичаш, спомените, които оставяш в другите и тези, които взимаш със себе си. Днес се заобиколете с приятели и си създайте хубави преживявания, а ние ще ви срещнем с интересни гости, защото е време за релакс и сладки приказки! - Ще ви..

публикувано на 12.09.21 в 12:00

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 10 СЕПТЕМВРИ!

Днес отиваме на гроздобер. Добра ли е реколтата проверяваме в темата на деня в двете общини, известни с качеството на гроздата и виното Поморие и Сунгурларе. Началото е след новините в 8 часа. Какво туристическо лято изпращат в Приморско ще разберем от кмета Димитър Германов след 8.30 часа. В минутите за култура и изкуство след 9 часа..

публикувано на 10.09.21 в 06:56