Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 15-ти септември

Утрото на 15-ти септември е! Идва с трепетно вълнение за малки и големи, учители, родители и ученици, защото днес откриваме новата учебна година. Наглеждайте да не кипне кафето, не забравяйте да изключите ютията, на излизане от вкъщи и дано да сте купили букетите от снощи…Така вълнуващо започва сряда, а по-важното и интересното очаквайте и в сутрешния ефир на БНР Бургас!  Ето какви са акцентите ни до 10.00 ч.


Тема на деня днес е новата учебна година. Всички училища в община Бургас са готови. Над 2000  първокласници ще прекрачат училищния праг в първия учебен ден, като те ще учат в обновени класни стаи, които през това лято бяха освен ремонтирани и  технологично оборудвани.

В европейската ни рубрика ще ви разкажем как нови етикети на светлинните източници изместват старата система за отбелязване на енергийната ефективност.

В„Живея в град невероятен“ днес ви срещаме с бургаския писател и журналист Слави Томов. Вече излезе от печат неговата нова книга "Докери. Врати към лятото". Какво ще открият читателите в нея, предстои да разберем.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 26 ОКТОМВРИ!

На този ден Българската православна църква отбелязва деня на Свети Димитър солунски. Димитър е третото най-разпространено мъжко име в България, а освен имениците празнуват също строителите, архитектите и проектантите. Общинският съвет на Бургас ще избере новите почетни граждани, сред тях е и бургазлийката, завладяла света на киното, Мария..

публикувано на 25.10.21 в 20:45

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 25-ти октомври

Позитивният човек е този, който са пратили на майната му, а той се връща отпочинал и със сувенири! Добро утро в понеделник и успешна нова седмица! Започваме я позитивно пък да става каквото ще, актуалното от деня и свежо събуждане предлагаме в сутрешния   ефир на БНР Бургас -Ето какви са акцентите ни до 10.00 ч. Темата ни днес -..

публикувано на 25.10.21 в 06:47

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ НА 24 ОКТОМВРИ!

Младата певица RIA е нашият специален гост в предаването на 24 октомври! След като дебютната й песен „Нашата мечта“ тази седмица оглави националната седмична класация за българска поп и рок музика на БНР Топ 20, сега ще разберем докъде се простират мечтите й, защо тръгва по стъпките на родителите си Мери и Миро Мутафчиеви от група „Мери бойс бенд“,..

публикувано на 23.10.21 в 13:47

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 19-ри октомври

Най-актуални станаха жените без зелен сертификат - за избягване на излишните разходи: молове, ресторанти, кина, пътешествия. Добро утро в петък!   Актуалното от деня и свежо събуждане предлагаме в сутрешния  ефир на БНР Бургас -Ето какви са акцентите ни до 10.00 ч. Темата ни днес - блокира ли се строителството в Община Царево, след..

публикувано на 22.10.21 в 06:51

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 21 ОКТОМВРИ:

Вгледайте се внимателно в настоящето, то трябва да прилича на бъдещето, за което мечтаете. Добро утро в четвъртък! Делникът започнете с усмивка и добро настроение! Ето и акцентите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.: -   В рубриката ни „Тема на деня“ и днес ще говорим за зеления сертификат. От 00.00 ч. той се изисква за дейности „на..

публикувано на 21.10.21 в 06:30

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 20 ОКТОМВРИ!

Въвеждането на зелен сертификат за достъп до затворени помещения на обществени места се превърна в най-коментираната тема в Бургас, а мненията са полюсни, показа наше допитване, което ще чуете след новините в 8 часа. Призив за протест против решението се появи в социалната мрежа. Той е насрочен за 12 часа пред РЗИ. В рубриката „Рестартирай..

публикувано на 20.10.21 в 06:46

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 19-ти октомври

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа: Понякога нещата не се получават така както ги искаме, стават много по-хубави! Дори и днешния вторник да не оправдае очакванията, да се надяваме, че всичко ще се подреди по най-добрия начин, като влагаме хубави мисли и позитивна нагласа!   А  динамичното и свежо събуждане идва от сутрешния  ефирна..

публикувано на 19.10.21 в 06:44