Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 16-ти септември

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа:

Добро утро от брега на морето, където на 16-ти септември се събуждаме със звуците на отиващото си лято, като търкалянето на куфарите на заминаващите туристи върху асфалта. Ако сте много тихи и се заслушате добре, можете да чуете и падането на листата… 

Цветно настроение и новини обещаваме от сутрешния ефир на БНР Бургас, ето какви са акцентите ни до 10.00 ч.

В Темата на деня днес - Има ли мигрантски натиск в Странджа,  срещат ли местните хора  бежанци в горите и как се осъществява  контролът?

Как продължава програмата „Моят град, моят квартал, моята улица“, ако получи подкрепата на местния парламент?

В„Живея в град невероятен“ днес говорим за концерта „Обичам Бургас“, с който изпращаме лятото. На него ще звучат най-големите хитове на бургаските звезди и стихове на обичани поети, които носят емоцията на града и огромната и цветна душа на бургазлията. В студиото ни очакваме организатора Веселин Пренеров.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Рисунки: София Железнова, ОУ „Георги Бенковски“, Бургас

"Пътешествие до Антарктида" от Никола Ламбрев

     Р ики се прибра от училище. Сети се, че в хладилника има сладолед и му се дояде. Отвори вратата на фризера, но един пингвин го дръпна вътре. Вратата се хлопна и заедно отлетяха като ракета.  Хладилникът се приземи с гръм и трясък и при разбиването се отвори вратата, а те се изсипаха върху айсберга. Да! Бяха попаднали на късче от Антарктида!..

публикувано на 27.10.21 в 16:15
Рисунки: София Железнова, ОУ „Георги Бенковски“, Бургас

"Приключенията на Тими и бонбоненото човече" от колектив

     Н е много отдавна, но много далече, зад високи баири, в китно селце, имало детска градина с весела дружина, от малки слънчеви деца. Всички те обичали да пеят, да танцуват, да лудуват, но най-много обичали да похапват бонбони.      Един слънчев ден, Верето не дошла в детската градина. Тими я чакал цял ден, но нея я нямало. Била болна...

публикувано на 27.10.21 в 16:13
Рисунки: София Железнова, ОУ „Георги Бенковски“, Бургас

"Вълшебна приказка за вкусни сладки" от Ванеса Василева

     И мало едно време три сладки. Коя от коя по-вкусни. Те живеели в един сладкарски магазин. Казвали се Меденка, Захарчо и  Карамелчо.  Меденка била най-здравословна, но пък била глупава. Захарчо бил красив, но не бил полезен. Карамелчо бил умен, но грозен.      Един ден започнали да водят разговор коя сладка ще се продаде първа.      Меденката..

публикувано на 27.10.21 в 16:11
Рисунки: София Железнова, ОУ „Георги Бенковски“, Бургас

"Мая и златната гъбка" от Златомир Стефанов

     Някога имало едно момиче на име Мая, което живеело с май ка си. То си имало и баба, която живеела две гори по-надалеч.       Един ден Мая решила да отиде на гости на баба си. Тя казала на майка си да ѝ приготви храна. Сложила я в една кошница и тръгнала към първата гора. Там обаче я посрещнал вълкът. Изплашила се Мая и хукнала да бяга. Бягала,..

публикувано на 27.10.21 в 16:09
Рисунки: София Железнова, ОУ „Георги Бенковски“, Бургас

"Трите пътечки" от Радослав Янчев

     Е дна сутрин Петър се събудил, но не както обикновено в неговото легло, а сред една поляна с много цветя. Пред него имало три пътечки: първата била синя, втората - розова, а третата – жълта.  Петър дълго време се чудил по коя да тръгне. От синята пътечка изведнъж се появило едно джудже. То казало на Петър, че ако тръгне след него, ще получи цялото..

публикувано на 27.10.21 в 16:00
Рисунки: София Железнова, ОУ „Георги Бенковски“, Бургас

"Морска мечта" от Ванеса Василева

     Им ало едно време малко момиче на име Ванеса, което много обичало да мечтае, играе, рисува и лудува, но и да спи и сънува. Случило се така, че един следобед подредила своите играчки и легнала на леглото. Бързо заспала и сънувала ли, сънувала…      Била точно до морето и вълните. Играла си с водата и пясъка, мидите и камъчетата, направила си..

публикувано на 27.10.21 в 15:58
Рисунки: София Железнова, ОУ „Георги Бенковски“, Бургас

"И морето иска да спи" от Георги Иванов

З ащо? – пита мама, обичам морето.  Красиво е морето през пролет, лято, есен, зима  и много съм радостен, че го има.  Обичам да се къпя и лудувам  и сред вълните с поясът да плувам. Мама и татко казват, да не замърсяваме водата.  В нея водораслите са цветята.  Те плуват, като зелени конци,  ако се уморят си почиват дори.  Сигурно морето е..

публикувано на 27.10.21 в 15:55