Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 26 ОКТОМВРИ!

На този ден Българската православна църква отбелязва деня на Свети Димитър солунски. Димитър е третото най-разпространено мъжко име в България, а освен имениците празнуват също строителите, архитектите и проектантите.

Общинският съвет на Бургас ще избере новите почетни граждани, сред тях е и бургазлийката, завладяла света на киното, Мария Бакалова. Какви туристически, екологични и транспортни  теми ще дискутира местният парламент проверяваме след новините в 8 часа.

Какъв сезон изпрати Летище Бургас ще разберем от Иво Барзов от отдел „Авиационен маркетинг“ в рубриката „Говорим за икономика“ след 8.30.

В минутите за култура и изкуство анонсираме срещата с морската публика на писателя Златко Ангелов и романа му „Хотелът на спомените“. Събитието е част от програмата на Есенните литературни празници и за него в Бургас пристига Владимир Зарев.

На финала на срещата ни ще ви представим една арт провокация- защо боди арт артистът Теодора Калчева превърна лице в „зелен сертификат?


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа 3-ти декември

И кафето някак си е по-различно през декември - месецът на сладостите, с аромат на канела и топъл уют…Добро утро в петък на 3-ти декември! Не забравяйте, че сивата тъга, която понякога ни сполетява в делника, сега е изместена от много празници. Така, че в очакване и планиране не само на делничните, но и празнични ангажименти всичко придобива..

публикувано на 03.12.21 в 06:54

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 2 ДЕКЕМВРИ!

Ще ни изненада ли пак зимата? Готови ли са общините в Бургаска област да посрещат снега проверяваме в темата на деня днес. Началото е след новините в 8 с Малко Търново и Руен.   Бургас постепенно заблестява и тази година в коледна украса. Без да е разточителна тя ще е интересна и с нови елементи. Какво се предвижда за празничното настроение..

публикувано на 02.12.21 в 07:12

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 1 ДЕКЕМВРИ:

Здравейте в сряда, време за събуждане! Животът не ни дължи нищо. Когатоо съзнаем това, ще се научим да бъдем благодарни за всеки миг. Добро утро и прекрасна сутрин с БНР – Бургас!🍁🎧☕ Ето и акцентите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.: -   В рубриката „Тема на деня“ - Солеността на Поморийското езеро намалява и това е пагубно за..

публикувано на 01.12.21 в 06:30

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 30 ноември!

„Мечка страх, мен не!“, „Гладна мечка-хоро не играе“ и „Който го е страх от мечки, да не ходи в гората" са само три от поговорките, които фолклорът от древни времена е запазил до наши дни с главен герой горския обитател. Не напразно споменаваме името му -днес е Мечкин ден или Андреевден. И от мечките към хората, които ще са главните герои днес в..

публикувано на 30.11.21 в 07:10

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа:

За всички, които искате да започнете нов живот, да откажете цигарите или да минете на диета, за всички вас има понеделник! Добро утро и успешно начало на новата седмица! Всичко по-важно и актуално от деня очаквайте от сутрешния ефир на БНР – Бургас. Ето акцентите ни до 10.00 ч. Темата с чистотата на въздуха в Бургас е била поставяна..

публикувано на 29.11.21 в 06:55

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 26 НОЕМВРИ:

Здравейте в петък! Денят е тук  хладен, мрачен, но пък с обещание , че ще мине  неусетно. Не винаги става така, както бихме искали, но важното еда продължим да вярваме, че рано или късно нещо хубаво ще се случи и на нас.”Добро утро Ето и акцентите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч. -   рубриката „Тема на деня“ - около 60 дка имоти..

публикувано на 26.11.21 в 06:30

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 25-ти ноември

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа: Не отлагайте за утре това, което можете да направите днес! Утре могат да го забранят… Добро утро в четвъртък! Ето, че правителството удължи с 4 месеца - до 31 март догодина, извънредната епидемична обстановка в страната. Причината е интензивното разпространение на Covid-19. А утрото на 25-ти..

публикувано на 25.11.21 в 06:58
Подкасти от БНР