Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 10-ти ноември

Знаете ли каква е приликата между демокрацията и река Дунав? - И двете идвали от Запад, но само минавали покрай България…

Вятърът на промяната издува платната на сряда 10-ти ноември. Добро утро 32 години след  1989 година в деня, който промени всичко и от тогава съвременната българска история започна да се дели на два етапа - след 9-ти и след 10-ти.

Е, утрото е наше, да му се отдадем с чаша кафе в ръка и сутрешния ефир на БНР - Бургас. Ето акцентите до 10 часа:

В темата ни днес - климатолечението в Странджа вече не изглежда мит. Как може да се случи?

В европейската ни рубрика днес , разглеждаме равноправието на половете.

Времето за култура днес посвещаваме на Юлия Огнянова – едно явление в българския театър. В книгата „Уроците на Юлия Огнянова“ под съставителството на Румяна Емануилиду са включени статии и режисьорски текстове, писма и разработки за постановки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 18 октомври

Темите в предаването: В Международния ден за борба с трафика на хора говорим със  секретаря на местната ресорна комисия Росица Янева  за новите схеми при този вид престъпление и защо все още то остава трудно доказуемо. Марихуана и екстази приемат най-много учениците, а възрастовата граница при младежите, които употребяват наркотици все повече пада и..

публикувано на 18.10.24 в 14:41

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 18 ОКТОМВРИ:

Истинският смисъл на живота е в създаването на всеки нов ден. Добро утро в петък, любимият ден на милиони по света, заради предстоящия уикенд и времето за почивка. Делникът ще мине бързо, ако го започнем с усмивка и добро настроение! Екипът ни днес - звукорежисьор е Теодора Краева, новините представя Александра Маркарян, водещ е Стефка Бакърджиева...

публикувано на 18.10.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 17 октомври:

Съветът за електронни медии избра днес досегашният генерален директор на Българското национално радио Милен Митев за втори мандат. Това беше обявено днес по обед, някак съвсем очаквано след като минаха и представянията на седемте кандидата, в двата дни на 15 и 16 октомври, с които можеха да се запознаят всички, които се интересуват по темата, чрез..

публикувано на 17.10.24 в 15:06

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 17 ОКТОМВРИ!

Добро утро на стартовата права на 17 октомври! Бягане с препятствия или маратон с почивки-ваша е стратегията, от сутрешния екип на БНР- Бургас Петя Янакиева и Нина Рангелова е пожеланието каквото подхванете да ви спори, а по пътя да срещате само добри хора. Ето и част от акцентите до 10 часа: Жителите на Маринка са в готовност да..

обновено на 17.10.24 в 07:11

"Булевард Демокрация" на 16 октомври

Темите в предаването: Спад в броя на планираните служители, които е трябвало да бъдат наети от работодателите в следващите месеци в Бургас,кои са причините и какви са икономическите тенденции, разговаряме с консултанта към Българската конфедерация по заетостта Александър Георгиев. Предложение към общинския съвет в Бургас да бъде разширена дейността на..

публикувано на 16.10.24 в 14:35

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 16 ОКТОМВРИ:

Това, което превръща обикновеният ден в специален е отношението към малките неща. Добро утро в сряда! Делникът е тук - леко хладен, малко мрачен, но надяваме се пълен с приятни изненади. Екипът ни днес – звукорежисьор е Мариян Райнов, новините представя Ивайло Пеев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч:..

публикувано на 16.10.24 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 15-ти октомври

Как върви подготовката за изборите и докъде стигна изграждането на пречиствателна станция на язовир Ясна поляна. Отговорите дава след малко Областният управител на Бургас. Също в първия час продължаваме с темата за безводието. Служебният екоминистър участва на тематичен форум, на който посъветва общините с проблем с водоснабдяването да участват в..

публикувано на 15.10.24 в 14:55