Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа:


За всички, които искате да започнете нов живот, да откажете цигарите или да минете на диета, за всички вас има понеделник! Добро утро и успешно начало на новата седмица! Всичко по-важно и актуално от деня очаквайте от сутрешния ефир на БНР – Бургас. Ето акцентите ни до 10.00 ч.

Темата с чистотата на въздуха в Бургас е била поставяна многократно в ефира на БНР-Бургас. Днес го правим отново, а конкретният повод е изготвената за целта програма, която трябва да обхване периода до 2027 г.

Европари за по-чист въздух чрез електромобили и електрически градски транспорт е във фокуса на еврорубриката ни днес. Какво прави Европейският съюз за насърчаване използването на електрически транспорт?

Във времето за култура ще стане коледно. Новият български филм "Чичо Коледа" на режисьора Ивайло Пенчев вече е по кината у нас. Филмът носи духа на Коледа и преплита съдбите на няколко герои. За него ни разказва актьорът Филип Аврамов, който влиза в главната роля.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард "Демокрация" на 15 август

Темите в предаването днес: - как да ограничим до минимум риска от пожари в сезона на пожарите и с какво още, освен с огъня, се бори бургаската противопожарна служба ще ни разкаже директорът на регионалната противопожарна служба старши комисар Николай Николаев; - колко ще ни струват гроздето и виното тази година - прогноза на  Петьо Бошнаков от..

обновено на 15.08.24 в 14:19

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 15 АВГУСТ:

Добро утро в четвъртък, делникът ще съчетаем с празник, защото днес е Голяма Богородица. Православната ни църква отбелязва дена на Божията майка, Успение Богородично. Това е най – големият летен християнски празник.. Днес празнуват Несебър, остров св. Анастасия и имениците Мария, Мариана и техните производни, както и Богдана и Богдан, Божидар...

публикувано на 15.08.24 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 14-ти август

Темата ни днес е свързана с летния сезон, но и с това какво трябва да се промени за следващия. След малко повече яснота ще даде концесионерът на плажове в Созопол и Слънчев бряг - Кирил Спасов.  В Царево днес се провежда общинска сесия. Мостът в кв. "Василико" и помощи за фирми, пострадали от миналогодишното наводнение бяха сред акцентите,..

публикувано на 14.08.24 в 14:55

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 ЧАСА С БНР-БУРГАС НА 14 АВГУСТ!

В разгара на лятото, когато хиляди наши и чужди туристи са на Черноморието какво е качеството на морската вода на юг проверяваме заедно с д-р Марияна Кофинова, заместник-директор на Регионалната здравна инспекция след новините в 8 часа. В рубриката „Говорим за здраве“ днес ни гостува ендокринологът д-р Надя Делииванова. Темата е как да се..

обновено на 14.08.24 в 07:14

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 13 АВГУСТ!

БНР-Бургас получи отличие от Националните награди „ПроКултура", които се връчват за принос към разширяването на достъпа на младите хора до култура. Церемонията се състоя в експозиционния център „Флора“ в морския град. Събитието е под патронажа на Министерството на културата. Наградата на БНР-Бургас е за проекта „Приказни истории“, който..

публикувано на 13.08.24 в 07:16

Булевард Демокрация на 12-ти август

Карлос Насар се прибра у нас със златен медал от олимпиадата, а съотборника му Божидар Андреев със сребро. Именно с този спорт започва днешното ни предаване. Председателят на федерацията по вдигане на тежести Антон Коджабашев разказва за трудностите и надеждите за след 4 години. Във втория час коментираме идеята за създаване на гаранционен фонд в..

публикувано на 12.08.24 в 14:55

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 12 АВГУСТ:

Животът е твърде кратък, за да го пропиляваме в лошо настроение и постоянни планове, които изобщо никога не се сбъдват. Затова в понеделник живейте за мига! Добро утро от екипа ни – звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Свобода Атанасова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: - През тази седмица..

публикувано на 12.08.24 в 06:30