Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 22 МАРТ!

Честита първа пролет вече и по календара! Промяна, нови надежди, стремежи и успехи. Пожелаваме ви ги от все сърце преди да нарамим делничните дисаги. Какво изпада днес от тях в ефира на БНР-Бургас до 10 часа:

В темата на деня на фокус е проектът за бюджет на Община Несебър. След общественото му обсъждане-за какво ще има пари в строителната програма и какво искат граждани, хотелиери и неправителствени организации. След новините в 8 часа ще чуем Кръстьо Пеев, председател на Обществен съвет-Несебър.

В рубриката Евранет+: кой и как използва изкуственият интелект? Събеседник по темата е евродепутатът Ева Майдел.  

Живопис и керамика от Наталия Абаева и Георги Миленов в галерия „Ателие Р“ представяме в минутите за култура и изкуство след 9 часа. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 29-ти август

Партия "Зелено движение" започна разговори с политически сили за осигуряване на демократично мнозинство в следващото Народно събрание. За усилията им в тази посока ще разкаже повече Даниела  Божинова след малко. И още един политически акцент. Той е за собствеността на сараите на Ахмед Доган. Чия е резиденцията в Росенец? По всички личи, че вече не е..

публикувано на 29.08.24 в 14:50

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 29 АВГУСТ:

Щастието не е в нещата, които правим, а в начина, по който ги правим! Добро утро в четвъртък! Да направим делника приятен с чаша от любимото кафе, лека закуска и добро настроение. Екипът ни днес – звукорежисьор е Теодора Кралева, новините ще представя Петя Михова, водещ е Стефка Бакърджиева.   Ето темите  сутрешната ни програма от 7 до 10..

публикувано на 29.08.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 28 август

Темите в предаването: Месец след пожарите в община Болярово как се възстановяват пострадалите хора и села, ще чуем кметът Христо Христов. 35 хиляди лева са нужни  до края на годината за финансовото обезпечаване на сдружението „Местна инициативна рибарска група Бургас-Камено“, в което е член и Община Бургас. Средствата предизвикаха дебати в..

публикувано на 28.08.24 в 14:55

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 28 АВГУСТ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 28 АВГУСТ! Хубаво нещо са летните утрини край морето… Приятна прохлада, аромат на море и аромат на кафе… Хубавият ден започва с хубави мисли! Добро утро в сряда и от сутрешния ефир на  БНР – Бургас, ето и темите ни до 10.00ч. Отново повдигаме темата за безводието. Нови пет села от миналата..

публикувано на 28.08.24 в 06:59

Булевард Демокрация на 27-ми август

Разказахме за 4 случая на работници от Непал и Шри Ланка, които са напуснали внезапно работните си места в Слънчев бряг. Според МВР 40% от получилите разрешение за работа в България не остават да работят. Има ли решение на проблема и клопката, в която остават работодателите - след малко в първия час. 19 бургазлии ще получат по 2 хил. лева помощ от..

публикувано на 27.08.24 в 14:55

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 27 АВГУСТ:

Не се опитвайте да разберете живота – изживейте го. Добро утро във вторник! Делникът ще ви хареса ако го започнете с усмивка, настроение и положителни мисли. Екипът ни днес – звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Петя Михова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -   Налага се да..

публикувано на 27.08.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 26 август

Темите в предаването: Откъде идва неприятна миризма на нефтопродукти през последните дни в Бургас?Темата беше разисквана днес на ресорната еко комисия към общинския съвет, мненията обобщава Свобода Атанасова. Да отпаднат външните оценявания за 4 и 10 кл. предлагат за поредна година от синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“. Организацията на тези..

публикувано на 26.08.24 в 14:51