Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 12 ЮНИ!

Снимка: Архив/БНР-Стара Загора

Мария Статулова е нашата специална Ева. Бургас се гордее с нея и я направи преди години свой почетен гражданин. Оказа се обаче, че корените на актрисата са от Средец и това даде основание на общината, водена от кмета Иван Жабов да я обяви за почетен гражданин. Това стана с решение на Общинския съвет, но тържествената церемония ще бъде през септември, когато е празникът на града. Интересна е родовата история на актрисата. Потърсихме я, за да ни я разкаже.

В рубриката „Радиомагазинче Надежда“ представяме Пепи Ганева от групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, която прави сувенири от дърво.

Как Ропотамо вдъхнови художника Михаил Лалов за едно от мащабните му платна, част от изложбата в Градската художестнена галерия? Ще разберем повече и за пътя му на сценограф, започнал от кино центъра в Бояна.

Един от най-колоритните участници във „Фермата“ Митко Манолев-Шестака ще ни разкрие тайните на мелнишкото вино.

От певеца Стефан Илчев ще разберем защо избра за снимките на видеото към новата му песен Glow обърната къща в Черноморец и с кого влиза в колаборация за проекта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 20 ЮНИ:

Сам по себе си животът е изключителна привилегия, а дали ще го изживеем пълноценно е въпрос на избор. Добро утро в четвъртък! Да започнем делника с усмивка, добро настроение и ентусиазъм. Екипът ни днес – звукорежисьор е Теодора Кралева, новините представя Свобода Атанасова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от..

публикувано на 20.06.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 19 юни

Темите в предаването днес:  С какви нагласите и очаквания жителите на Ямбол и региона  изпращат в парламента своите избраници и какво очакват от новото Народно събрание, репортаж на Даниела Костова. Как коментираха задачите и темите, които днес се паднаха на националното външно оценяване по български език и литература, седмокласниците? Анкета..

публикувано на 19.06.24 в 14:42

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 19 ЮНИ!

Лято е! Както се казва всичко вълшебно се случва между юни и август! Добро утро на 19-ти юни! Събуждаме сряда с най-актуалното от сутрешния ефир на БНР – Бургас. Ето какво сме ви приготвили във времето до 10.00 ч. Първи работен ден ще имат днес новите 240 народни представители. Хората искат от тях да правят компромиси и да действат повече, а..

обновено на 19.06.24 в 06:52

Булевард Демокрация на 18-ти юни

Темата ни днес е свързана с туризма, с очакванията и как да се ограничи сивия сектор. Подробностите са след малко в първия час./  До следващото лято пропадналата алеята между Бургас и Сарафово трябва да бъде укрепена. Как точно ще се случи това разказваме след 17 часа. Оставаме на тема градска среда, защото в третия час ще ви разкажем за възможностите..

публикувано на 18.06.24 в 14:50

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 18 ЮНИ:

Не искайте големи неща от живота. Само малки неща, които правят живота ви голям.  Добро утро във вторник! Време за чаша кафе, лека закуска и добро настроение. Екипът ни днес – звукорежисьор е Мариян Райнов, новините представя Петя Михова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: - в рубриката ни..

публикувано на 18.06.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 17 юни

Темите в предаването: ДПС стана втора политическа сила в страната. Така вотът на гласоподавателите определи ключовата роля на Движението за стабилността на евентуално ново правителство. Ще се случи ли то и каква ще е позицията на партията в конструирането му - Нина Рангелова разговаря с избрания за депутат от Бургас Ешереф Ешереф. Новият..

публикувано на 17.06.24 в 14:25

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 17 ЮНИ!

Понеделниците през лятото са едно друго преживяване! Гледаме на новата седмица като нова възможност за сбъдване и приключения, а работата се случва между другото. С тази отправна точка ви приветстваме на вълните на БНР Бургас в утрото на 17 юни. Сутрешният екип -Петя Янакиева, Християна Йорданова е нашият новинар тази сутрин. Ваня Желена е на..

публикувано на 17.06.24 в 07:18