Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 1 ЮЛИ!

Юли настъпва с необичайно оживление по улиците на Бургас, посоката на движение е от плажа към сърцето на града, на спирките се засичат млади хора, все още ентусиазирани от посрещането на Джулай морнинг 

И въпреки че се чуват все повече гласове-този Джулай стана голяма халтура и празнуват вече от Бургас до Перник, има нещо приятно в това предаване на традицията, която се оказа уникална за България. Някога символ на бунта и стремежа на свободата сега Джулай се трансформира в очакването на новото, в надеждата за промяна, в мисълта, че винаги ще има утре. Добро утро на 1 юли от сутрешния екип на БНР-Бургас- Петя Янакиева, Петя Михова е новинар. Веселин Максимов посрещна утрото на плажа, ще чуем и неговите впечатления.

Още от акцентите до 10 часа:

Нулева ДДС ставка трябва да имат от днес хлябът и брашното. Това е една от антикризисните мерки, които депутатите гласуваха в измененията на Закона за държавния бюджет. Освобождаването от налога ще е в сила до 1 юли догодина. Как ще се отрази това на цената на хляба, който купуваме в магазините и ще доведе ли до реалното му поевтиняване проверяваме след новините в 8 часа.

Благотворителен плувен маратон  ще се проведе  край Бургас в неделя. В него могат да се включат плувци или любители на плуването, които ще преминат разстоянието от остров Св. Анастасия до местността Чукалята. Организатор на проявата е Сдружението “Онкоболни и приятели“. Каква е каузата и как да се включите ще ви разкажем след 8.30.

В аванс представяме и предстоящото издание на ретро парад в Бургас. За богатата колекция от возила, които ще ни върнат в близкото минало, ще говорим с Димо  Джамбазов, председател на авто-мото клуб „Ретро“.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" - на 17 август

Акцентите в предаването днес: - В Бургас задържаха 6-ма души, сред които и жена, откраднали 39 луксозни автомобила. Свобода Атанасова след случая.  - Жители на градовете Камено и Българово протестираха пред Регионалната екоинспекция в Бургас. Хората за пореден път изразиха неодобрението си към проекта за изграждане на крематориум между двата града...

публикувано на 17.08.22 в 14:45

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 17 АВГУСТ:

Здравейте в утрото на днешната сряда. Какво ще кажете дазапочнемденясароматаначашагорещокафеидуша, изпълнена с красиви емоции. Поздрави от сутрешния ни екип – звукорежисьор е Стефан Генчев, новините представя Мария Попчева, водещ  е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.: -   На 2 октомври предстоят..

публикувано на 17.08.22 в 06:30

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 16-ти август

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа: Лятото превзе и 16-ти август… И докато хиляди българи лежат по гръцките плажове и се оплакват как едва свързват двата края - добро утро от брега на морето у нас! Слънцето и днес се очаква да напълни плажовете, а сутрешният ефир на БНР - Бургас, цялото ви любопитство. Ето какви са акцентите ни до..

публикувано на 16.08.22 в 07:03

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 15 АВГУСТ:

Всеки ден започва с изгрев и завършва със залез. А какво ще сътворим между тях е наш избор... Добро утро в понеделник от екипа на БНР – Бургас – звукорежисьор е Стефан Генчев, новините ще научавате от Мария Попчева, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч. - Защитени ли са правата ни като..

публикувано на 15.08.22 в 06:30

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" ОТ 13 ДО 15 Ч:

Понякога трябва да забравиш това, което си е отишло, да цениш повече онова, което ти е останало, и да очакваш с радост онова, което тепърва ще дойде... Какво ще кажете за една приятна, спокойна и мързелива неделя! Време е за релакс и сладки приказки в компанията на „Ева в неделя“. Ето и гостите и темите ни днес: - Любимата на поколения..

публикувано на 14.08.22 в 11:45

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 12 АВГУСТ:

Един добър ден винаги започва с три неща - усмивка, надежда... и кафе! Останалото ще дойде... Добро утро от екипа ни днес – звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Петя Михова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и акцентите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.: -   В рубриката ни „Избирам България“ ще ви срещнем с полякинята..

публикувано на 12.08.22 в 06:30

Булевард Демокрация на 11-ти август

Мъртвото вълнение поставя начало на предаването днес. Явлението не е необичайно за август, но за жалост и тази година взима жертви и създава напрежение по плажните ивици, където се стигна дори до сблъсъци между туристи и спасители.  Август е и месецът, в който започва приготвянето на зимнина. Ще отскочим до ямболския кооперативен пазар, за да проверим..

публикувано на 11.08.22 в 14:31