Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 4 ЮЛИ!

С близо 11% се повишава цената на парното и топлата вода в Бургас, реши Комисията за енергийно и водно регулиране. Увеличението влиза в сила със задна дата от 1 юли. За Бургас то е значително по-малко от първоначално поисканото от дружеството. Как коментира новата цена на топлинната  енергия в Бургас и какви са плановете на местното  дружество –наш събеседник по темата ще е изпълнителният директор на дружеството инж. Христин Илиев.

В новата ни рубрика - „Избирам България“ ви срещаме с хора, които предпочитат да почиват по българското Черноморие, разказваме ви за това, както ги привлича и кара отново да избират родното море да отпуската си. Тази сутрин ви срещаме със Силвия Кралева от Плевен. Нейната предпочитана дестинация е Равда.

След като представи българска филмова музика Хилда Казасян продължава проекта с концерта „Световното кино в музиката“. Музикалният мултимедиен спектакъл очертава картина от знакови филмови ленти, съобщи певицата. Ще я чуем в минутите за култура и изкуство след 9 часа, когато ще разберете и как да си спечелите билети за концерта. Правим и музикална премиера-младата RIAе готова с втория си сингъл "The Way You Are". Песента е двуезична – на български и на английски.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 9 август

Темите в предаването днес: Как се почиства Бургас в разгара на сезона, един въпрос, който постави наш слушател преди дни. Днес ще чуем отговора на Общината в лицето на Павлин Михов, директор на дирекция ''Околна среда'', с него разговаря Християна Йорданова. Промени в разписанието на автобусите за Лозово и Долно Езерово заради ремонт на бул. "Одрин" в..

публикувано на 09.08.24 в 14:03

Отвори очи с БНР Бургас на 9 август!

Последният работен ден от седмицата е! Предстои ни уикенд с хубаво време както за плаж, така и за преход, или поне разходка, в планината.  В сутрешното ни предаване до 10 ч днес ще говорим за новата енергийна общност на Бургас, за възможностите за включване в нея и финансовите ползи от това.  Ще се настроим на вълна "почивка" с първия фестивал,..

обновено на 09.08.24 в 06:59

"Булевард Демокрация" на 8 август:

Темите в предаването днес са между огъня и леда: - Зад привидно спокойната обстановка без пожари, крие ли се натоварена работа за огнеборците в област Бургас? Разговаряме този следобед със старши комисар Николай Николаев, директор на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“; - С Мария Чернева ще коментираме филмите,..

публикувано на 08.08.24 в 14:06

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 8 АВГУСТ:

Най-добрият ден е този, в който не очакваш нищо и всичко, което идва, е подарък. Добро утро в четвъртък. Екипът ни днес – звукорежисьор  е Мариян Райнов, новините представя Петя Михова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -   В рубриката ни „Тема на деня“ ще говорим за безводие в Айтоско...

публикувано на 08.08.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 7 август

Темите в предаването днес: Летище Бургас посрещна днес своя едномилионен пътник. Това е Пол Камерън, от Лондон. Това е поредното му посещение в България, но за първи път е в Бургас. Повече от Свобода Атанасова. В разгара на сезона питаме -купуват ли бургазлии и туристите царевица и гевреци на плажа? Анкета на Християна Йорданова. Каква е изкупната..

публикувано на 07.08.24 в 14:48

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 7 АВГУСТ:

Понеже не знаеш какво те чака утре, бори се да си щастлив днес. Добро утро! Време за разсънване и ново начало на деня сряда. Екипът ни днес – звукорежисьор е Мариян Райнов, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч: -   Внимателно с храните, които се продават по..

публикувано на 07.08.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 6 август:

Седмите поред парламентарни избори за последните три години ще се проведат през октомври. Седмите! На избирателите им се изчерпаха опитите в България да има редовно правителство, а на политиците опитите да привлекат избиратели. Това е моето мнение, което едва ли препокрива вашето, но реалността е такава. Така или иначе това е факт след окончателното..

публикувано на 06.08.24 в 15:03