Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 4 ЮЛИ!

С близо 11% се повишава цената на парното и топлата вода в Бургас, реши Комисията за енергийно и водно регулиране. Увеличението влиза в сила със задна дата от 1 юли. За Бургас то е значително по-малко от първоначално поисканото от дружеството. Как коментира новата цена на топлинната  енергия в Бургас и какви са плановете на местното  дружество –наш събеседник по темата ще е изпълнителният директор на дружеството инж. Христин Илиев.

В новата ни рубрика - „Избирам България“ ви срещаме с хора, които предпочитат да почиват по българското Черноморие, разказваме ви за това, както ги привлича и кара отново да избират родното море да отпуската си. Тази сутрин ви срещаме със Силвия Кралева от Плевен. Нейната предпочитана дестинация е Равда.

След като представи българска филмова музика Хилда Казасян продължава проекта с концерта „Световното кино в музиката“. Музикалният мултимедиен спектакъл очертава картина от знакови филмови ленти, съобщи певицата. Ще я чуем в минутите за култура и изкуство след 9 часа, когато ще разберете и как да си спечелите билети за концерта. Правим и музикална премиера-младата RIAе готова с втория си сингъл "The Way You Are". Песента е двуезична – на български и на английски.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 12 АВГУСТ:

Един добър ден винаги започва с три неща - усмивка, надежда... и кафе! Останалото ще дойде... Добро утро от екипа ни днес – звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Петя Михова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и акцентите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.: -   В рубриката ни „Избирам България“ ще ви срещнем с полякинята..

публикувано на 12.08.22 в 06:30

Булевард Демокрация на 11-ти август

Мъртвото вълнение поставя начало на предаването днес. Явлението не е необичайно за август, но за жалост и тази година взима жертви и създава напрежение по плажните ивици, където се стигна дори до сблъсъци между туристи и спасители.  Август е и месецът, в който започва приготвянето на зимнина. Ще отскочим до ямболския кооперативен пазар, за да проверим..

публикувано на 11.08.22 в 14:31

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 11 АВГУСТ!

А когато сняг забръска що ще чинеш ти зимъска? С репликата от детския стих в разгара на лятото отваряме една важна тема. Ще бъде ли решен миналогодишният проблем с доставката на дърва за огрев за жителите на Община Созопол-наш събеседник след новините в 8 часа ще бъде кмета Тихомир Янакиев. Кемперстопът на Крайморие стана част от..

публикувано на 11.08.22 в 06:50

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 10 АВГУСТ:

Не търсете щастието, създайте го! Когато сърцето е изпълнено с любов, когато в душата има хармония, денят винаги е прекрасен! Добро утро от екипа на БНР - Бургас днес – звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Петя Михова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч. - Мъртвото вълнение в морето е..

публикувано на 10.08.22 в 06:30

Булевард Демокрация на 9 август

В разгара сме на туристическия сезон, курортните градчета по морето са пълни, но на каква цена. С разговор за пари започва предаването днес.  Кое колко струва в Поморие и има ли проблеми с паркирането там, очаквайте след малко. Продължава лятното турне на БНР-Бургас, днес гостуваме в Ахтопол и малко в аванс ще отскочим до там, за да ви разкажем за..

публикувано на 09.08.22 в 14:27

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 9 АВГУСТ!

Седмица след като изтече крайният срок за премахването на чадърите и шезлонгите от малкия плаж до Ветроходния клуб в Несебър - плажните съоръжения още са там. Те са поставени за безплатно ползване от хотелиера на почивната база до плажа, но от Областната управа в Бургас заявиха, че за действията му няма правно основание. Междувременно на плажната..

публикувано на 09.08.22 в 06:56

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 8 АВГУСТ:

Утрото е най-прекрасното време на деня, защото е началото на нещо ново, нова надежда и ново вдъхновение. Здравейте в понеделник, да започнем новата седмица с усмивка и добро настроение! Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч: -   Зapaди вoйнaтa в Уĸpaйнa и пocĸъпвaнeтo нa eнepгoнocитeлитe в cвeтoвeн мaщaб българите отново..

публикувано на 08.08.22 в 06:30