Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ СЛЕД 13 ЧАСА!

Най-сетне една неделя, която напълно се покрива с очакванията за лято, бе никакво "но". Горещо е и няма какво се лъжем-никаква инфлация не може да спре българина да стигне до морето, независимо дали в Гърция или у нас. Даже и кредити се вземат заради мечтаната почивка. Когато обаче вече сте тук, направете така, че тя да бъде безоблачна като небето над Югоизточна България днес. Нека нищо не помрачава броените дни отдих, където и да ни слушате -край морския бряг или някъде на сянка. Цветни и смислени срещи сме ви подготвили в следващите два часа: 

Какви хора са столетниците и има ли рецепта за дълголетие ще разберем от журналиста и телевизионен водещ Мира Добрева, която за едно десетилетие е срещнала 118 българи, живели над век. Част от историите влязоха в книгата „Столетниците - благословия или орисия“, която бе представена в Бургас. 
В рубриката "Радиомагазинче Надежда" ви срещаме със Станка Петкова от Сливен. Нейното специално дете Снежана е на 26 години със синдром Стърч - Вебер и епилепсия. Двете изработват дръвчета от скандинавски мъх, аранжировки и венци, както и бижута. 
Във времето, запазено за мъжките хобита, ни предстои един интересен разговор с инспектора от ОД на МВР Павлин Ковачев, който събира полицейски шапки и с удоволствие разказва техните истории. Ще  чуем и  Владо Димов, който представя песента, с която участва в предстоящото в края на месеца издание на конкурса "Бургас и морето"-"Звездите в нас" се казва тя, а певецът, който е бургазлиья, но живее в София, открихме на Арапия. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 31 юли

Темите в предаването: Как премина протестът на лозарите и винопроизводителите днес на пътя Бургас - Ахелой, разказва Даниела Костадинова. Вещи лица бяха разпитани по време на заседание по делото за смъртта на двамата полицаи, които загинаха след като автобус с мигранти се удари в колата им. Новото ще чуем от Александра Маркарян. Общинските съветници в..

публикувано на 31.07.24 в 14:14

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 31 ЮЛИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 31 ЮЛИ! Казват, че има два момента в живота на човек, в които може да бъде щастлив – когато е млад и през лятото… Добро утро в последния ден на юли, сряда е! Навлизаме в делника с издути платна от очаквания и свежо събуждане от сутрешния ефир на  БНР – Бургас. Ето какво сме ви приготвили във времето до..

публикувано на 31.07.24 в 07:02

"Булевард Демокрация" на 30 юли: темите в предаването

Какви ще са новите такси за паркиране в Бургас и от кога влизат в сила е една от темите в "Булевард Демокрация" на БНР Бургас този следобед. В предаването очаквайте още: - въвежданите нови изисквания за височината на сградите в квартал Крайморие, които налагат ниско строителство - темата обобщава Свобода Атанасова; - преговорите за съставяне на..

публикувано на 30.07.24 в 15:00

Отвори очи с БНР Бургас на 30 юли

Добро утро и успешен 30 юли! Темите в предаването днес: Общо 62 докладни записки и множество питания са включени в дневния ред на днешното заседание на бургаските общински съветници. Те трябва да  гласуват увеличение на цените на служебните абонаменти. Променят се и редица цени на такси и услуги в общината. Нови параметри се въвеждат и в строителството..

публикувано на 30.07.24 в 07:00

"Булевард Демокрация" на 29 юли

Темите в предаването днес: До края на годината бизнесът ще продължи да получава компенсации заради високите цени на тока. Те ще са 100% при цена от над 180 лева на мегаватчас на борсата, независимо в коя мрежа крайните небитови потребители са присъединени. Това каза за БНР Бургас депутатът Жечо Станков. Повече по темата в интервю на Свобода..

публикувано на 29.07.24 в 14:33

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 29 ЮЛИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 29 ЮЛИ! Понеделник ли? Не, днес е лято… Казват, че понеделниците трябвало да бъдат забранени през лятото, но 29-ти юли вече изду платната на новата седмица – добро утро! Започваме с планове и свежо събуждане в сутрешния ефир на  БНР – Бургас. Ето какво сме ви приготвили във времето до 10.00 ч. В края..

публикувано на 29.07.24 в 07:10

Ден до пладне на 27-ми юли

В началото на предаването ще обобщим ситуацията в боляровското село Воден и как се възстановява то след огнения ад.  Липсата на валежи и високи температури водят до засушаване и пресъхване на водоизточници, съответно до липсата на вода и режим. На много места в региона е така, кака се справят и какъв е проблема, ще чуем също в първия час. Друга тема..

публикувано на 27.07.24 в 08:50