Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 22 ЮЛИ!

Непрекъснати ВиК аварии тормозят местни и туристи в Поморие. Най-засегната са живеещите на централната улица "Княз Борис I" и в Гръцката махала, където без вода останаха в продължение на 48 часа. Над 20 са авариите в Поморие за седмица. Проблемът е на фокус в темата на деня, където ще чуем недоволните, кметът на града Иван Алексиев и разбира се, ВиК. Началото с потърпевшите е след новините в 8 часа.

В най-новата ни рубрика - „Избирам България“ ви срещаме с хора, които предпочитат да почиват по българското Черноморие. Какво привлича наши и чужди туристи да избират българското море-тази сутрин в ефира на БНР-Бургас акостираме в Созопол.

В минутите за култура и изкуство наш събеседник ще бъде маестро Григор Паликаров, който тази вечер застава зад диригентския пулт на Летния театър за оперния спектакъл „Турандот“, част от програмата на музикалните празници „Емил Чакъров“. Много жанрова програма са подготвили  младите музиканти от Underground Cello Quartet за концерта си в рамките на фестивала „Солинария“ в Созопол.

За финал представяме песента „Животът продължава“, с която легендата на „Диана експрес“ Илия Ангелов ще участва в конкурса „Бургас и морето“ 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 1 юли

Темите в предаването: Постигане на единство в българската православна църква е основната задача, която стои пред патриарх Даниил. Изборът му беше изненада, но той изглежда достоен за поста и трябва да му се даде шанс да стане обединител на духовенството, коментира д-р Атанас Орачев, председател на сдружение „Православен зов“, с него разговаря..

публикувано на 01.07.24 в 14:37

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 1 ЮЛИ!

Независимо дали сте посрещнали първото юлско утро на плажа или в леглото-добро утро в първия ден от новия месец, при това понеделник. На вълните на БНР-Бургас приветстваме юли с обещания за нови летни емоции. Как посрещнаха Джулай морнинг на бургаския плаж ще разберем от малки и големи, които пренощуваха на ивицата, за да не изпуснат..

публикувано на 01.07.24 в 07:18

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ" НА 30 ЮНИ!

Като пясък от морския бряг една година изтече и ето ни отново пред Джулай в Бургас. Програмата е ясна, вървят последни репетиции за големия концерт до моста. За този уникален за страната ни обичай по посрещане на първото юлоско утро на плажа с музика е разговорът ни с певицата Марияна Добрева- Велева, която вече за 12-и път е сърцето на..

публикувано на 30.06.24 в 10:54

Ден до пладне на 29-ти юни

Започваме с кратък политически обзор на по-важните моменти от консултациите при държавния глава и очакванията за следващата седмица свързани с връчване то на първия проучвателен мандат за съставянето на кабинет. В понеделник трябва да влезе в сила 15%  таван на надценка на хляба. Според бизнеса обаче той трябва да отпадне. Кой ще стопанисва в..

публикувано на 29.06.24 в 08:45

Булевард "Демокрация" на 28-ми юни

Първия час на предаването ще е политически. Жечо Станков и Андрей Рунчев от ГЕРБ ще коментират консултациите при президента и очакванията за първия мандат, който другата седмица ще връчи държавния глава. От понеделник се очаква да влезе в сила 15% таван на надценката на хляба. До какво ще доведе това решение на предния парламент коментира Марияна..

публикувано на 28.06.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 28 ЮНИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 28 ЮНИ! Във всяка работа има три положителни неща: петък, заплата и отпуска... Петък е! Лято е! Една очаквано добра комбинация! Добро утро на 28-ми юни! Най-актуалното от деня събираме в сутрешния ефир на БНР – Бургас. Ето какво сме ви приготвили във времето до 10.00 ч. Бизнес среща в Бургас даде..

публикувано на 28.06.24 в 06:51

"Булевард Демокрация" на 27 юни

Темите в предаването днес: Проблемите на туристическия бранш с работниците от 3-и страни се оказа, че не се изчерпват само със забавените с месеци визи, които трябваше да издадат консулските ни служби. Цялата процедура по престоя им в страната ни също се оказа минирана от законодателите. Защо -ще чуем от  Даниела Костадинова. Двама млади мъже се..

публикувано на 27.06.24 в 14:23