Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ден до пладне на 24-ти септември

За начало ще отскочим ефирно до Средец. Градът отбелязва празника си, а с какви прояви очаквайте малко след 9 ч .

Централна тема в обзора на седмицата се пада на последиците от силния вятър. Все още виждаме по улиците неразчистени паднали дървета и клони, и още се ремонтират покривите на засегнатите сгради. 
Най-голямата тежест за справяне със сложната ситуация се падна на пожарната. Анализ ще направи директорът на регионалната служба Николай Николаев. Може би донякъде, някои последици биха се избегнали ако имаше национална система за ранно оповестяване. За изграждането на такава настоява кмета на Бургас Димитър Николов. Ще чуем и неговото становище. Едни от най-пострадалите от бедствието се оказаха лозарите от Поморие. Те загубиха около 80%  продукцията си. Оказа се, че почти никой не я е застраховал, а причини за това много. За задължителното застраховане ще чуем три основни гледни точки - на застрахователите, за държавата и на лозарите. 
Другата тема тази седмица бе емигрантският натиск към нашата страна. В петък няколко министри посетиха участъци от границата ни с Турция. За справянето с проблема бе обявено частично бедствено положение в части от областите Бургас, Ямбол и Хасково. Въпреки че държавата обяви война на трафикантите на практика законът  трудно стряска престъпниците. Коментар за престъпленията и наказанията от Мариян Иванов.
Ще ви разкажем и за един местен казус свързан с ръководството на ВиК Бургас, както и за проучване и търсене на природни богатства в района на село Извор, което предстои.
Учебната година започна и за висшистите. Какво предстои за студентите от филиала на НХА в Бургас, както и за новите находки от археологическите разкопки на крепостта "Акве Калиде". Към финала ще ви разкажем за наша кампания за пътната безопасност, която представихме през седмицата в  Начално базово училище "Михаил Лъкатник".
Започваме след новините в 9 ч. Водещ е Калина Енчева, звукорежисьор е Ваня Желева.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 7-ми декември

Темите в предаването: Има ли хора в Бургас, които студуват заради реализацията на общински проект? Мненията на депутата Цончо Ганев и на зам.-кметът на община Бургас Весна Балтина. Трябва ли да бъде по-решителна позицията на България в отговор на несъгласието на Нидерландия и Австрия да бъдем приети в Шенген, коментарът ни днес. В УМБАЛ Бургас спасиха..

публикувано на 07.12.22 в 14:12

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС ОТ 7 ДО 10 ЧАСА НА 7-МИ ДЕКЕМВРИ

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа: Декември е аромат на портокали и канела, топъл шоколад и домашен уют… Ето с такава празнична нагласа навлизаме в сряда, добро утро на 7-ми декември! Усмихваме делника и от сутрешния ефир на БНР – Бургас. Ето какво ще ви предложим във времето до 10.00ч.   Административният съд отхвърли..

публикувано на 07.12.22 в 07:01

Булевард Демокрация на 6-ти декември

Как Бургас отбелязва празника си, кои събития минаха и кои предстоят в следобедните часова. Това ще проследим в предаването днес. Общата снимка с именниците винаги привлича бургазлии, които ще почерпят днес и се превърна в една добра традиция. Как ще отбележат някои от тях празника, ще ви разкажем също в първия час на предаването. Какво е да си..

публикувано на 06.12.22 в 14:52

ЧЕСТИТ НИКУЛДЕН! НА 6-ТИ ДЕКЕМВРИ ПРАЗНУВАЙТЕ С БНР-БУРГАС

Въъъй, Бургас празнува! И Черноморец, и Царево. На любимия празник кафето ще премине плавно в рибена чорба, защото най-морската медия ще отбележи Никулден със специален сутрешен блок, който само и единствено на 6 декември ще продължи до обяд.  Мариян Иванов и Петя Янакиева ще ви будят с рибарски песни от 7 до 10, след това на руля до 12 часа..

обновено на 06.12.22 в 07:07

Влез в час на 5-ти декември

Абсолвенти от БСУ ще получат днес своите дипломи. Близо 400 души ще участват в тържествената церемония, която започва в 10 часа.  В предаването днес ще ви представим новите възможности за обучение във висшето училище, които ще бъдат предложени в настоящата кампания. за тях повече ще ни разкаже ректорът проф. Милен Балтов. Как се утвърди и задържа БСУ..

публикувано на 05.12.22 в 10:00

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 5 ДЕКЕМВРИ:

Единствената разлика между добрия и лошия ден е твоето отношение към него. За това не се сърдете на понеделника, той е тук , за да постави началото на новата декемврийска седмица. Да го посрещнем с усмивка и чаша любимо кафе! Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.: - В очакване сме на Никулден! Най-важна на този ден е рибата и хората, за..

публикувано на 05.12.22 в 06:30

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч:

Здравейте, време е за доброто в ефира на БНР - Бургас! В празничния декември и в навечерието на Рождество Христово нека всеки да се замисли за обикновените неща в ежедневието ни – за добрата дума, за протегната ръка, за достойната постъпка, за безвъзмездната помощ.  Днес ще ви разкажем за положителни примери и каузи. Ще ви срещнем с добри хора и..

публикувано на 04.12.22 в 16:00