Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден до пладне на 24-ти септември

За начало ще отскочим ефирно до Средец. Градът отбелязва празника си, а с какви прояви очаквайте малко след 9 ч .

Централна тема в обзора на седмицата се пада на последиците от силния вятър. Все още виждаме по улиците неразчистени паднали дървета и клони, и още се ремонтират покривите на засегнатите сгради. 
Най-голямата тежест за справяне със сложната ситуация се падна на пожарната. Анализ ще направи директорът на регионалната служба Николай Николаев. Може би донякъде, някои последици биха се избегнали ако имаше национална система за ранно оповестяване. За изграждането на такава настоява кмета на Бургас Димитър Николов. Ще чуем и неговото становище. Едни от най-пострадалите от бедствието се оказаха лозарите от Поморие. Те загубиха около 80%  продукцията си. Оказа се, че почти никой не я е застраховал, а причини за това много. За задължителното застраховане ще чуем три основни гледни точки - на застрахователите, за държавата и на лозарите. 
Другата тема тази седмица бе емигрантският натиск към нашата страна. В петък няколко министри посетиха участъци от границата ни с Турция. За справянето с проблема бе обявено частично бедствено положение в части от областите Бургас, Ямбол и Хасково. Въпреки че държавата обяви война на трафикантите на практика законът  трудно стряска престъпниците. Коментар за престъпленията и наказанията от Мариян Иванов.
Ще ви разкажем и за един местен казус свързан с ръководството на ВиК Бургас, както и за проучване и търсене на природни богатства в района на село Извор, което предстои.
Учебната година започна и за висшистите. Какво предстои за студентите от филиала на НХА в Бургас, както и за новите находки от археологическите разкопки на крепостта "Акве Калиде". Към финала ще ви разкажем за наша кампания за пътната безопасност, която представихме през седмицата в  Начално базово училище "Михаил Лъкатник".
Започваме след новините в 9 ч. Водещ е Калина Енчева, звукорежисьор е Ваня Желева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 30 юли: темите в предаването

Какви ще са новите такси за паркиране в Бургас и от кога влизат в сила е една от темите в "Булевард Демокрация" на БНР Бургас този следобед. В предаването очаквайте още: - въвежданите нови изисквания за височината на сградите в квартал Крайморие, които налагат ниско строителство - темата обобщава Свобода Атанасова; - преговорите за съставяне на..

публикувано на 30.07.24 в 15:00

Отвори очи с БНР Бургас на 30 юли

Добро утро и успешен 30 юли! Темите в предаването днес: Общо 62 докладни записки и множество питания са включени в дневния ред на днешното заседание на бургаските общински съветници. Те трябва да  гласуват увеличение на цените на служебните абонаменти. Променят се и редица цени на такси и услуги в общината. Нови параметри се въвеждат и в строителството..

публикувано на 30.07.24 в 07:00

"Булевард Демокрация" на 29 юли

Темите в предаването днес: До края на годината бизнесът ще продължи да получава компенсации заради високите цени на тока. Те ще са 100% при цена от над 180 лева на мегаватчас на борсата, независимо в коя мрежа крайните небитови потребители са присъединени. Това каза за БНР Бургас депутатът Жечо Станков. Повече по темата в интервю на Свобода..

публикувано на 29.07.24 в 14:33

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 29 ЮЛИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 29 ЮЛИ! Понеделник ли? Не, днес е лято… Казват, че понеделниците трябвало да бъдат забранени през лятото, но 29-ти юли вече изду платната на новата седмица – добро утро! Започваме с планове и свежо събуждане в сутрешния ефир на  БНР – Бургас. Ето какво сме ви приготвили във времето до 10.00 ч. В края..

публикувано на 29.07.24 в 07:10

Ден до пладне на 27-ми юли

В началото на предаването ще обобщим ситуацията в боляровското село Воден и как се възстановява то след огнения ад.  Липсата на валежи и високи температури водят до засушаване и пресъхване на водоизточници, съответно до липсата на вода и режим. На много места в региона е така, кака се справят и какъв е проблема, ще чуем също в първия час. Друга тема..

публикувано на 27.07.24 в 08:50

Булевард Демокрация на 26-ти юли

Взривовете край Елин Пелин, при които загина уважаван експерт в тази област, а дъщеря му е тежко ранена, други двама са в неизвестност, влизат и в нашето предаване. В коментара днес ви представяме няколко гледни точки на екперти в областта на боеприпасите.  Освен това темата ни днес е за свободното къмпингуване и по-скоро наредбата. След мнението на..

публикувано на 26.07.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 26 ЮЛИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 26 ЮЛИ! Вкусът на живота е ту малко сладък, ту малко горчив, все едно събран в чаша кафе… Добро утро в петък! За да е успешен 26-ти юли, започваме го не само с планове за уикенда, но и със свежо събуждане в сутрешния ефир на  БНР – Бургас. Ето какво сме ви приготвили във времето до 10.00 ч. В разгара..

публикувано на 26.07.24 в 07:09