Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 28 СЕПТЕМВРИ!

Кметът на община Стралджа  Атанас Киров обяви днешния 28 септември, за Ден на траур в памет на 30- годишния полицай, който загина при пътен инцидент в изпълнение на служебните си задължения. Генади Троев беше ударен смъртоносно от колата на пиян шофьор на пътя до село Маленово при проверка на нелегален мигрант. Погребението на старши полицай Генади Троев ще е днес в 12 часа в Стралджа. 

Повишаващите се цени и енергийната криза притесняват бургазлии. В анкета за БНР Бургас те посочиха, че очакванията им към кандидат-депутатите, които сега искат тяхното доверие, са именно в посока увеличение на доходите и мерки за справяне с инфлацията. Какво още искат хората от бъдещата власт ще чуем новините в 8 часа.

Въпреки добрата реколта у нас на слънчоглед цената за литър олио не пада в преработвателния сектор. Отиваме до Сливен, където хората се презапасяват, в очакване на пореден скок на цената на олиото.

Във времето за култура и изкуство след 9 часа представя майсторските графики на Димо Колибаров, експозицията е озаглавена „Фрагменти от една мечта”, а с твореца разговаряме за носталгията по любимия Бургас, намерил място в творбите му. Срещаме ви и с актрисата и драматург Здрава Каменова, по чиято идея се ражда комедията - „Извънредно неудобно“, трета от поредицата представления „Извънредно положение“ и „Извънредно любовно“. Изобщо всичко у нас е извънредно-в този ритъм си живеем. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч:

Здравейте, време е за доброто в ефира на БНР - Бургас! В празничния декември и в навечерието на Рождество Христово нека всеки да се замисли за обикновените неща в ежедневието ни – за добрата дума, за протегната ръка, за достойната постъпка, за безвъзмездната помощ.  Днес ще ви разкажем за положителни примери и каузи. Ще ви срещнем с добри хора и..

публикувано на 04.12.22 в 16:00

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" НА 4 ДЕКЕМВРИ СЛЕД 13 ЧАСА!

Писателката Йоана Вълчева ще разкаже днес в Бургас своята история за написването и издаването на трите си романа. Срещата е под надслов “Моят път - стъпки от думи” от 17.00 часа в Регионална библиотека "Пейо Яворов". Анонсът обещава една различна среща, в която ще се говори за мечтите и смелостта да ги сбъдваме. Това е и причината да поканим Йоана..

публикувано на 04.12.22 в 11:19

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 2 ДЕКЕМВРИ:

Някой беше казал, че животът е това, което ни се случва, до като си правим други планове. Добро утро в петък, това е най – хубавият ден от седмицата! Да го започнем с усмивка и приятно настроение! Ето и екипът ни днес: звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Ивайло Пеев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и акцентите в сутрешната ни..

публикувано на 02.12.22 в 06:30

Булевард Демокрация на 1-ви декември

Въпросителните около бюджета за догодина остават немалко, като основните са дали ще има пари за актуализиране на пенсии, заплати и надбавки. Синдикатите вече протестираха, според тях трябва да бъде приета единна методика при инфлация заплатите да се индексират автоматично, повече по темата след малко в първия час на предаването. Също тогава ще отидем до..

публикувано на 01.12.22 в 14:46

ОЧАКВАЙТЕ ВЪВ "ВИА ПОНТИКА" ОТ 11 ДО 12 Ч.:

В предаването за туризъм „Виа Понтика“ коментираме със специалисти и представители на бранша проблемите в сектора и възможните им решения; задаваме въпроси и търсим отговори; представяме проекти и дестинации, които популяризират възможностите за туризъм у нас.  Ето и темите в днешното издание на предаването ни: - ще говорим за възможността..

публикувано на 01.12.22 в 10:00

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 1 ДЕКЕМВРИ!

Влизаме в най-вълшебния месец, изпълнен с коледно очакване, аромат на елхи, чай и джинджифилови сладки. Зареден с добри намерения. И още месецът на годишните равносметки в личен и обществен план за желано/свършено/несъвършено. Добро утро на 1 декември, четвъртък! Ето и акцентите в ефира до 10 часа: Промените в Изборния кодекс се очаква днес да..

публикувано на 01.12.22 в 07:05

Булевард Демокрация на 30-ти ноември

Какво е да си приемен родител, а с един такъв ще ви срещнем след малко като продължение на днешната ни тема за приемната грижа. Вече трети ден продължава спасителната акция за издиране на двамата рибари в яз "Мандра". Също в първия час ще ви разкажем за основните случаи, по които работят инспекторите от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури..

публикувано на 30.11.22 в 14:37