Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 30 СЕПТЕМВРИ:

Да се събуждаш щастлив е най-голямото постижение в живота! Само трябва да успееш да намериш своето щастие, дори в малките неща на делника! Добро утро☕от сутрешния ни екип – звукорежисьор е Стефан Генчев, новините представя Десислава Златева, водещ е Стефка Бакърджиева.

Ето и акцентите  от 7 до 10 ч. :

-   Ще гласуват ли младите хора, които имат право за първи път да дадат своя вот, на предстоящите извънредни парламентарни избори? Интересува ли ги кой ще управлява държавата и какво очакват от политиците? - отговорите на тези въпроси ще чуем от ученици от Търговската гимназия в Бургас.

-  Ще ви разкажем за  петото издание на Арт базара, който ще се проведе в красивата уличка „Алеко Константинов”. Ще има разнообразие от изкуства за всеки вкус – картини, книги, сувенири от вестници, бижута и други. Няма да липсват и забавления за деца. Инициативата започва днес и ще продължи и в съботния ден.

-  В минутите за култура след 9 ч ще ви срещнем с диригента на детския Радиохор на БНР – маестра Венеция Караманова, която ще ни разкаже за предстоящото гостуване на популярния хор в Бургас. Концертът е следващата седмица и е по повод 10 – тата годишнина на БНР – Бургас.  

-  Ще ни гостува и Петя Стойкова, създател и организатор на фестивала за съвременни изкуства „Вода“, чийто шесто издание предстои от утре в Бургас. До 5 октомври в интересни локации ще има пърформанси, инсталации и артистични събития.

-  Ще добавим новини, хороскоп и културен афиш!


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 1-ви декември

Въпросителните около бюджета за догодина остават немалко, като основните са дали ще има пари за актуализиране на пенсии, заплати и надбавки. Синдикатите вече протестираха, според тях трябва да бъде приета единна методика при инфлация заплатите да се индексират автоматично, повече по темата след малко в първия час на предаването. Също тогава ще отидем до..

публикувано на 01.12.22 в 14:46

ОЧАКВАЙТЕ ВЪВ "ВИА ПОНТИКА" ОТ 11 ДО 12 Ч.:

В предаването за туризъм „Виа Понтика“ коментираме със специалисти и представители на бранша проблемите в сектора и възможните им решения; задаваме въпроси и търсим отговори; представяме проекти и дестинации, които популяризират възможностите за туризъм у нас.  Ето и темите в днешното издание на предаването ни: - ще говорим за възможността..

публикувано на 01.12.22 в 10:00

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 1 ДЕКЕМВРИ!

Влизаме в най-вълшебния месец, изпълнен с коледно очакване, аромат на елхи, чай и джинджифилови сладки. Зареден с добри намерения. И още месецът на годишните равносметки в личен и обществен план за желано/свършено/несъвършено. Добро утро на 1 декември, четвъртък! Ето и акцентите в ефира до 10 часа: Промените в Изборния кодекс се очаква днес да..

публикувано на 01.12.22 в 07:05

Булевард Демокрация на 30-ти ноември

Какво е да си приемен родител, а с един такъв ще ви срещнем след малко като продължение на днешната ни тема за приемната грижа. Вече трети ден продължава спасителната акция за издиране на двамата рибари в яз "Мандра". Също в първия час ще ви разкажем за основните случаи, по които работят инспекторите от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури..

публикувано на 30.11.22 в 14:37

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 30 НОЕМВРИ:

Будете се всяка сутрин с мисълта, че нещо прекрасно е на път да се случи. Добро утро  в сряда, 30 ноември. Започнете делника с любимо кафе и приятна компания . Екипът ни днес: звукорежисьор е Алекс Пенев, новините ще научавате от Свобода Атанасова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч: -в..

публикувано на 30.11.22 в 06:30

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 29 НОЕМВРИ:

Животът ни учи на това, че най-хубавите неща идват с времето. Добро утро във вторник !☕  Да започнем деня с добри очаквания и положителни мисли! Поздрави от екипа ни днес – звукорижисьор е Алекс Пенев, новините ще научавате  от Нина Рангелова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма  от 7 до 10 ч.: -   В рубриката..

публикувано на 29.11.22 в 06:30

"Експертът говори" по БНР-Бургас за качеството на сиренето

Производителите масово продължават да не спазват традициите за преработка на млечни продукти и законите, регулиращи тази дейност. Това показва ново проучване на Българската асоциация "Активни потребители". Негов автор е д-р Сергей Иванов.  От тестваните 48 марки сирене при 35 се установява водно съдържание над 60%. При евтините и по-рискови..

публикувано на 28.11.22 в 16:35