Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 30 НОЕМВРИ:

Будете се всяка сутрин с мисълта, че нещо прекрасно е на път да се случи. Добро утро в сряда, 30 ноември. Започнете делника с любимо кафе и приятна компания . Екипът ни днес: звукорежисьор е Алекс Пенев, новините ще научавате от Свобода Атанасова, водещ е Стефка Бакърджиева.

Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч:

-в рубриката ни „Тема на деня“ ще ви разкажем за кампанията по набиране на приемни родители се провежда в Бургаско. 58 са приемните семейства в областта., подробностите ще научим от Снежана Павлова, социален работник към областния екип по приемна грижа.

- Започна ремонтът на сградата на старото кино в Карнобат. Предвижда се мястото да се превърне в Културен център, в който да се случват различни събития, повече ще научим от кмета Георги Димитров.

- в минутите за култура след 9 ч. - Варненският драматичен театър "Стоян Бъчваров" ще представи днес в Бургас „Дамата с камелиите" от Александър Дюма-син. За спектакъла, който търси пътя към щастието и изследва причините, които карат човек сам да си поставя препятствия ще ни разкаже режисьор на постановката Маргарита Мачева.

-  Изложбата „От жълъд до вековно дърво” ще бъде открита днес в Дома на нефтохимика. Тя е интерактивна и е създадена от специалистите на бургаския Природонаучен музей., повече ще научим от уредника Божана Рибарова.

- ще добавим новини, хороскоп и културен афиш!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 7-ми февруари

Жители на бургаския квартал "Крайморие" искат да бъде сменен свещеникът от местния им храм. За мотивите им и създалото се напрежение там, ще ви разкажем след малко в първия час. С откриването на паметник, в Созопол отбелязват 145 години от Освобождението си. Повече за празника - след малко в предаването. И в община Руен започна благотворителна кампания..

публикувано на 07.02.23 в 14:27

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 7 ФЕВРУАРИ:

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 7 ФЕВРУАРИ: Как в американските филми, сутрин хората имат време да си вземат душ, да закусят, да четат вестник и да си обсъдят проблемите, а у нас обикновено ставаме, измиваме очите, обличаме се и вече сме закъснели… Е, колкото и да бързате във вторник сутрин, не забравяйте да си вземете и доброто настроение на..

публикувано на 07.02.23 в 07:04

Булевард Демокрация на 6-ти февруари

Вицепремиерът Христо Алексиев разпореди проверка за завишените цени на ученически карти по линията Слънчев Бряг - Бургас. Той е във връзка със сигнал на родители, според които на 1 февруари картата от 180 лева е била намалена на 86 лева, но на следващия работен ден вече е струвала 145 лева. Какво казаха от фирмата ще чуем след малко. И още един..

публикувано на 06.02.23 в 14:21

Във " Влез в час" гостува Христо Симеонов

Депутатът от 48-то Народно събрание Христо Симеонов  гостува днес в предаването "Влез в час". Той бе народен представител от парламентарната група  на “Продължаваме промяната”, като беше член на две комисии- на образованието и науката, и на отбраната. От 11 до 12 часа днес ще говорим за нуждата от промяна в наредбата за приобщаващото образование. За..

публикувано на 06.02.23 в 10:00

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 6 ФЕВРУАРИ!

С жълт код за отрицателни температури влизаме в новата седмица. За Сливенска област кодът е оранжев за силен вятър, там температурите ще остана под нулата през целия ден. В Източна България вятърът е силен от север. По Черноморието ще бъде облачно с превалявания от сняг. Максималните температури ще са между минус 4°и 1°. През цялата седмица времето..

публикувано на 06.02.23 в 06:30

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Теодора Кралева, аз съм Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -   В рубриката „Мисия Добро“ ще ви срещна с Поли Троянова от фондация „За доброто“, която реализира..

публикувано на 05.02.23 в 16:00

Ден до пладне на 4-ти февруари

Темите в седмичния обзор на БНР Бургас: Ще започне ли скоро ремонта на язовир Ясна поляна? Има ли опасност от екологична катастрофа край Атанасовското езеро заради новия северен обходен път? Граждани успяха да осъдят общината заради некачествено саниране. Кой ще стопанисва Гъбката? Защо засега болница" Сърце и мозък" няма да се разширява? Безплатно..

публикувано на 04.02.23 в 09:00