Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч:

Здравейте, време е за доброто в ефира на БНР - Бургас! В празничния декември и в навечерието на Рождество Христово нека всеки да се замисли за обикновените неща в ежедневието ни – за добрата дума, за протегната ръка, за достойната постъпка, за безвъзмездната помощ. 

Днес ще ви разкажем за положителни примери и каузи. Ще ви срещнем с добри хора и ще ви заредим с положителни емоции, звукорежисьор е Теодора Кралева, водещ е Стефка Бакърджиева.  

В предаването ни днес:

В рубриката „Мисия Добро“ ще ви разкажем за инициативата „Бъди човек“, която се провежда в Айтос. Доброволци организират поредната благотворителна кампания за набиране на хранителни продукти и средства за подпомагане на самотни възрастни хора  в Айтоско. Тя е под надслов „Подари коледна вечеря на пенсионер в нужда“.

В рубриката ни „Радиомагазинче Надежда“ ще ви запознаем със Стела Динева. Тя е от Карнобат, но от 15 години живее в София. Тя е майка на две деца. Ивалина е на 12 години с инсолинозависим диабет тип 1 и хашимото, а Християн е на 4г . Стела изработва свещи с декупаж, а заедно с Ива правят весели обици, герданчета и ключодържатели.

 Бъдете с нас до 18 часа, защото „Ние вярваме в ДОБРОТО и знаем, че то може да предизвика още ДОБРО"!


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Радио айляк" на 27 януари:

Все повече хора избират да се хранят природосъобразно. Много от тях приемат философията на вегетарианското и веганско хранене.  Хората от здравословна гледна точка прибягват до това да не ядат месо и да не прибягват до захар.  Как да приготвяме полезна храна? За вегетарианството и аюрведичната кухня разговаряме с Росица Василева, която от години..

публикувано на 27.01.23 в 10:44

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 27 ЯНУАРИ:

Не правете днес това, за което ще съжалявате утре. Добро утро  в петък! Събудете се с добри мисли, позитивно настроение и смело към новия ден. Ето и екипът ни днес – звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Ивайло Пеев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите ни от 7 до 10 часа: - Дебати в комисиите към Общинския съвет в Бургас..

публикувано на 27.01.23 в 06:30

Очаквайте в "Акценти" на 26-ти януари

Темите в предаването днес: Екипът на БНР-Бургас беше отличен на годишните награди на Българското национално радио “Сирак Скитник”. Призът, който обществената медия на българския Югоизток спечели, е в категория "Награда за радиопредаване/радио проект/мултимедиен проект, музикален проект на БНР - колективна награда за професионализъм и оригинални идеи..

публикувано на 26.01.23 в 07:00

Булевард Демокрация на 26-ти януари

Темите в предаването: Ново разширение на синята зона в Бургас, кой е новият периметър, репортаж на Стефка Бакърджиева. Какво се случва с финансирането и изграждането на новия корпус на училището в Сарафово ще ни разкаже Свобода Атанасова. Наказват ли се и за какво учениците и защо учителите не предприемат по-строги действия, позицията на синдикатите ще..

публикувано на 25.01.23 в 13:47
Утро край Варна

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 25 ЯНУАРИ:

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 25 ЯНУАРИ: „Без радио не мога“, пееше Лили Иванова, най-вероятно докато е слушала Българското национално радио… Честит рожден ден на обществената медия, която днес отбелязва 88 години от създаването си! Остава ли валиден изразът „Казаха го по радиото“ проверяваме и тази сутрин в ефира на БНР – Бургас, проследявайки..

публикувано на 25.01.23 в 07:00

Булевард Демокрация на 24-ти януари

Темата ни днес е за искането за преразглеждане на концесията на бургаското летище. Ще чуем мотивите на две политически формации – ГЕРБ и Продължаваме промяната. Коментара днес - националната гражданска инициатива "Мисия безопасни пътища" на Институтът за пътна безопасност. Според служебния регионален министър предстои да се обяви..

публикувано на 24.01.23 в 14:21
Софийски университет

"Влез в час" на 23-ти януари

Темата в предаването днес е бъдещето на филиала на Софийския университет в Бургас.  На 4 януари Министерски съвет прие решение за разкриване на филиал на Алма матер в Бургас и на практика от  следващата учебна година в него ще се подготвят студенти по пет специалности от професионално направление „Музикално и танцово изкуство“ .  Повече..

публикувано на 23.01.23 в 10:36