Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 5 ДЕКЕМВРИ:

Единствената разлика между добрия и лошия ден е твоето отношение към него. За това не се сърдете на понеделника, той е тук , за да постави началото на новата декемврийска седмица. Да го посрещнем с усмивка и чаша любимо кафе!
Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.:
- В очакване сме на Никулден! Най-важна на този ден е рибата и хората, за които тя е професия. Риболовният сезон е към края си, обобщава го Георги Пейчев от Царево, който от 30 години е в бранша в рубриката ни „Тема на деня“ след новините в 8 ч. 
- ще ви разкажем иза инициативата „Коледа на диализа“. Тя се организира от Асоциация за подкрепа на диализно  болни пациенти, а целта е да бъдат осигурени  пакети с продукти, за тези хора от област Бургас Повече ще ни разкаже Златка Атанасова от организацията.
- в минутите за култура след 9 ч. ще ви срещнем с иконописеца Тошо Вачев, който ще представи изложба от 40 икони в Бургас. Той е единствения бургазлия роден в Кулата на фаропазача в Пристанището, това го свързва с морето за цял живот. 
- ще добавим новини, хороскоп и културен афиш!

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 1-ви февруари

Темите в предаването днес: В навечерието на Деня на влажните зони поставяме важен за града и региона проблем, свързан със  Северния обходен път и Атанасовското езоро , ще увеличи ли притока на води към Южния охранителен канал. Казусът представя Християна Йорданова. Какво се случва с ремонта на язовир Ясна поляна, ще чуем от областният управител Мария..

публикувано на 01.02.23 в 14:34

В "Без направление" гостува урологът доц. Николай Миринчев

В предаването "Без направление" днес ни гостува д оц. д-р Николай Миринчев.  Известният бургаски лекар  е началник на отделението по урология в УМБАЛ Бургас. От месец януари 2023 година лечебното звено вече е клиника, която е с трето ниво на компетентност. Предстои издаването на сертификати от министерството на здравеопазването. Това ще разшири..

публикувано на 01.02.23 в 10:00

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 1 ФЕВРУАРИ:

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 1 ФЕВРУАРИ: Днес е празник на виното, а на 14-ти февруари било празник на любовта към виното… Добро утро на първи февруари! По нов стил отбелязваме Трифоновден, когато по стар народен обичай избират „Царя на лозята“. И тъй като това е от любимите празници у нас, пак по нова традиция ще го отбележим отново след две..

публикувано на 01.02.23 в 06:58

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 31 ЯНУАРИ:

Всяка сутрин получаваме шанса да направим промяната и да бъдем такива, каквито искаме да бъдем! Днес бъдете позитивни и добри. Прекрасно утро ви желае екипът ни днес: звукорежисьор е Ваня Желева, новините ще представя Свобода Атанасова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и акцентите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч. - Първо заседание..

публикувано на 31.01.23 в 06:30

"Акценти" на 30-ти януари

Темите в предаването: Разорани дюни край Несебър, какво се е случило, ще чуем концесионерът на плажа Кирил Спасов. Частна болница в Бургас иска да разшири сградния си фонд. Разширението трябва  да бъде гласувано от общинския съвет. Предложението, внесено от кмета на Бургас Димитър Николов, е за намаляване на площта на квадратен метър на легло, за да..

публикувано на 30.01.23 в 07:00

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ НА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Здравейте, в предаването ни днес отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни , да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Мариян Райнов, водещ е Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -  В рубриката „Мисия Добро“ ще ви срещна с Виолета Георгиева от БЧК..

публикувано на 29.01.23 в 16:00

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" ОТ 13 ДО 15 Ч:

Щастието е тогава, когато това, което мислим, това, което казваме и това, което правим, са в хармония.  Щастлива неделя ви пожелаваме днес – звукорежисьорът Стефан Генчев и аз, Стефка Бакърджиева.  Каним ви на релакс и сладки приказки в ефира на БНР - Бургас! Ето темите и гостите ни: -   Ще ви запозная с  Райна Недялкова-Качулкова -..

публикувано на 29.01.23 в 11:30