Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 19 ДЕКЕМВРИ!

И тази година рибарите от Ченгене скеле ще спазят традицията да почетат Никулден по стар стил. Те ще осветят параклис и бюст-паметник на най-добрия лодкостроител на Бургас Коста Никита. След освещаването на рибния курбан, са предвидени музикални изпълнения и литературно четене.

Снегопочистващата техниката в област Ямбол е в готовност за работа по поддръжка на  републиканската пътна мрежа в областта.  Директорът на Областно пътно управление Ямбол инж. Галин Костов ще чуем след новините в 8 часа.

Созопол е сред общините, където има опасност от водна криза, ако не бъде ремонтирано съоръжението на язовир Ясна поляна. Това засяга пряко някои села, уточни кметът Тихомир Янакиев. С коментар за проблема с цената на водата той ще бъде наш събеседник след 8.30.

В минутите за култура и изкуство след 9 часа ще говорим с поетесата Маргарита Петкова за новата книга й с любовна лирика, съвместна с Добромир Банев и озаглавена „Абсурдни времена“. Тя беше представена в Поморие.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 4 юни

Темите днес: Министърът на туризма Евтим Милошев се запозна с готовността на Царево, Приморско и Созопол за настоящия летен сезон, той обсъди с местните власти казуси и техните решения, най-важното в интервю с него. На официална церемония ВиК Бургас обяви приключването на два ключови обекта от мега проекта за водния цикъл в областта. И двата са..

публикувано на 04.06.24 в 14:30

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 4 ЮНИ!

Най-добрите дни винаги са предстоящите! Добро утро във вторник! Търсим най-доброто в делника и се надяваме, ако има изненади те да са приятни. Впускаме се и в информационния поток със сутрешния ефир на БНР - Бургас. Ето какво сме ви приготвили във времето до 10.00 ч.   Какви са разходите на зърнопроизводителите и как политическата..

обновено на 04.06.24 в 06:58

"Булевард Демокрация" на 3 юни

Темите в предаването: В студиото гостува днес Алберта Алкалай. С нея ще говорим за Международния литературен конкурс и фестивал, които организира Центърът за европейско-българско сътрудничество" Алеф". Служебният премиер е на ГКПП Малко Търново и обсъжда разширението на пункта, следим с Даниела Костадинова новините оттам. ОФК..

публикувано на 03.06.24 в 14:56

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 3 ЮНИ:

Това, което прави живота щастлив, е не да правим нещата, които харесваме, а да харесваме нещата, които трябва да правим. Добро утро  в понеделник! Екипът ни днес - звукорежисьор е Теодора Кралева, новините представя Александра Маркарян, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч: -   В рубриката „Тема..

публикувано на 03.06.24 в 06:30

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Стефан Генчев, водещ е Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -  В рубриката „Мисия добро“ ще ви разкажем за Програмата „Скритите таланти на България“ на "Операция:..

публикувано на 02.06.24 в 15:30

"Булевард Демокрация" на 31 май

Честит рожден ден на БНР Бургас! "Булевард Демокрация"- 12 години в ефира" Темите днес: Форум на тема европейската транспортна свързаност и Коридор №8, инвестициите в ядрената енергетика, енергийната независимост, близостта между страните на Балканите и други се провежда днес в Бургас, най-важното от него обобщава Даниела..

публикувано на 31.05.24 в 14:43

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 31 МАЙ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 31 МАЙ! Знаете ли, че разликата между цел и мечта е крайният срок? Но докато гоните сроковете не спирайте да мечтаете! Добро утро в петък! Будим се заедно вече 12 години! Навлизаме в новините и разгръщаме информационните хоризонти към българския югоизток вече повече от десетилетие. А днес е време за..

публикувано на 31.05.24 в 07:01