Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 16 ЯНУАРИ!

В политическия шахмат тази сутрин президентът Румен Радев връчва третия проучвателен мандат за съставяне на кабинет. Ще го получи парламентарната група на „БСП за България“. Държавният глава избра левицата сред пет парламентарни формации. В ръцете на БСП е и последната възможност за формиране на правителство в това Народно събрание.

Зоополиция и по-строги наказания за насилниците и убийците на животни поискаха протестиращи в Бургас. Те настояха за ефективни присъди при по-тежките случаи и промяна в законодателството. Гласът на защитниците на животните ще чуем след новините в 8 часа.

Само за 10 дни от въвеждането на електронната система за резервиране на час, дата и място за сключване на граждански бракове вече има направени над 180 заявки. Сред записалите се има и чужденци, а до момента са запазени дати чак за октомври. За новата услуга ще чуем управителят на общинското предприятие „Обреден комплекс“ Магдалена Карастоянова.

Калиграфски интерпретации на стихове от обичаните бургаски автори събира изложбата „Морето пише красиво”, подредена в залата за изкуство на градската библиотека. Идеята е на Маргарита Дончева и представя нейни творби и експерименти на ученици от творческото ателие „КалИГРАфия”, което тя води в библиотеката. Емоционална бе срещата между поети и калиграфи. За нея разказваме в минутите за култура и изкуство след 9 часа. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 22 юли

Темите в предаването днес: Какво  се случва днес във Воден и как хората се възстановяват от преживяното, репортаж на Даниела Костова. Как бургазлии продължават да помагат на пострадалите хора? За случващото се в Близкия Изток и с израелските заложници, сред които има и български граждани, интервю на Александра Маркарян с посланика на Израел у нас Н...

публикувано на 22.07.24 в 14:39

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 22 ЮЛИ!

Седми ден продължава борбата с огъня в района на крайграничната община Болярово. Обстановката в ранните сутрешни часове е  спокойна, няма опасност за населени места.  И през тази нощ е имало две активни огнищата между  селата  Воден и Голям дервент. И днес на място остават  десетки пожарникари, военнослужещи, горски служители, земеделски..

публикувано на 22.07.24 в 07:11

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ ОТ 13 ДО 15 Ч:

От време на време е добре да спрем да гоним щастието и просто да бъдем щастливи. Прекрасна неделя ви желаем днес и ви каним на релакс и сладки приказки! Звукорежисьор е Алекс Пенев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето гостите и темите в предаването ни: -   Ще ви срещна с една интересна дама – Диана Фъртунова. Тя е журналист, поет, писател..

публикувано на 21.07.24 в 11:30

Ден до пладне на 20 юли:

Темите в обзора на БНР Бургас днес включват казуса с плаж Силистар и заплащането, което би трябвало да осигури държавата.  Припомняме и продължаваме с темата за пожарите в община Болярово.  Как работи българският морски Шенген и какъв проблем е срещнал един бургазлия решил да се разходи с яхта?  Окръжният съд в Бургас остави за постоянно в ареста..

публикувано на 20.07.24 в 08:40

"Булевард Демокрация" на 19 юли

Темите в предаването днес: Каква е ситуацията в община Болярово? Кой помага в гасенето на пожарите? Ще чуем вътрешния министър Калин Стоянов и доброволеца Карамфил Иванов. Община Болярово откри дарителска  сметка в помощ  на пострадалите, от какво се нуждаят местните жители, интервю със зам.-кметът Нина Терзиева. Бургазлии помагат на Воден, Мариана..

публикувано на 19.07.24 в 14:21

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 19 ЮЛИ:

Времето задава въпроси, дава отговори, изяснява съмнения, но преди всичко, времето носи истина. Добро утро  в петък! Истината, за този ден е, че минава по – бързо, с усещането за предстоящите почивни дни. Екипът ни днес – звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Ивайло Пеев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни..

публикувано на 19.07.24 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 18-ти юли

Започваме политически след като стана ясно, че ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат. Според бургаския депутат от "Да, България" Димитър Найденов вървим към поредните избори. 45 проекта на Община Бургас ще се финансират от Националния план за възстановяване и устойчивост и са на обща стойност около 130 млн. лв. Повече за тях разказваме също в първия..

публикувано на 18.07.24 в 14:50