Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден до пладне на 11-ти февруари

Снимка: архив

Акценти в обзорното предаване Ден до пладне:
Земетресението в Турция и Сирия провокира огромна вълна от съпричастност. В страната се провеждат десетки акции в помощ на пострадалите хора. Обобщаваме ги в първата част на предаването. 
И няколко икономически акцента. Ще чуем ректорът на Бургаския свободен университет, според който страната ни има златен шанс да въведе еврото в началото на следващата година, тъй като отдавна сме готови за това. Това има повече плюсове, отколкото минуси.
По-рано се очаква да започне новият туристически сезон по Южното Черноморие тази година. На 26-и март стартират първите редовни линии на бургаското летище. Хотелиерите не са такива оптимисти. И още - проблемите в туристическия бранш у нас се увеличават с още един - трайната тенденция с липсата на екскурзоводи. Заради очаквания рекорден ръст на туристи от Полша това лято, се очертава най-голям недостиг на тези с полски език. 
Ръст на случаите на домашно насилие отчита Центърът за превенция на насилието и престъпността в Бургас. Постъпилите  сигнали там само за януари са 20.
Новите цени на ученическите карти за автобусната линия Слънчев бряг - Бургас създадоха напрежение между жители на община Несебър и фирмата превозвач. По жалби на родители Комисията за защита на потребителите вече състави два акта за установяване на административни нарушения на фирмата, която вместо да намали цените, ги е завишила. Транспортен проблем има и в Айтос, където пътуващите по линията Айтос-Бургас-Айтос, мръзнат в бусовете, които са  малки и не могат да качат всички желаещи.
Ще отидем и до Царево, където има идея за общ облик във визията на града. Предвижда се въвеждането на изисквания към инвестиционните проекти. 
В поредното издание на рубриката ни посветена на гибелта на Васил Левски ще ви разкажем за негови сподвижници, чиито документи и снимки се пазят в бургаския архив. 
Началото е след новините в 9 часа. Водещ днес е Калина Енчева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 30 юли: темите в предаването

Какви ще са новите такси за паркиране в Бургас и от кога влизат в сила е една от темите в "Булевард Демокрация" на БНР Бургас този следобед. В предаването очаквайте още: - въвежданите нови изисквания за височината на сградите в квартал Крайморие, които налагат ниско строителство - темата обобщава Свобода Атанасова; - преговорите за съставяне на..

публикувано на 30.07.24 в 15:00

Отвори очи с БНР Бургас на 30 юли

Добро утро и успешен 30 юли! Темите в предаването днес: Общо 62 докладни записки и множество питания са включени в дневния ред на днешното заседание на бургаските общински съветници. Те трябва да  гласуват увеличение на цените на служебните абонаменти. Променят се и редица цени на такси и услуги в общината. Нови параметри се въвеждат и в строителството..

публикувано на 30.07.24 в 07:00

"Булевард Демокрация" на 29 юли

Темите в предаването днес: До края на годината бизнесът ще продължи да получава компенсации заради високите цени на тока. Те ще са 100% при цена от над 180 лева на мегаватчас на борсата, независимо в коя мрежа крайните небитови потребители са присъединени. Това каза за БНР Бургас депутатът Жечо Станков. Повече по темата в интервю на Свобода..

публикувано на 29.07.24 в 14:33

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 29 ЮЛИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 29 ЮЛИ! Понеделник ли? Не, днес е лято… Казват, че понеделниците трябвало да бъдат забранени през лятото, но 29-ти юли вече изду платната на новата седмица – добро утро! Започваме с планове и свежо събуждане в сутрешния ефир на  БНР – Бургас. Ето какво сме ви приготвили във времето до 10.00 ч. В края..

публикувано на 29.07.24 в 07:10

Ден до пладне на 27-ми юли

В началото на предаването ще обобщим ситуацията в боляровското село Воден и как се възстановява то след огнения ад.  Липсата на валежи и високи температури водят до засушаване и пресъхване на водоизточници, съответно до липсата на вода и режим. На много места в региона е така, кака се справят и какъв е проблема, ще чуем също в първия час. Друга тема..

публикувано на 27.07.24 в 08:50

Булевард Демокрация на 26-ти юли

Взривовете край Елин Пелин, при които загина уважаван експерт в тази област, а дъщеря му е тежко ранена, други двама са в неизвестност, влизат и в нашето предаване. В коментара днес ви представяме няколко гледни точки на екперти в областта на боеприпасите.  Освен това темата ни днес е за свободното къмпингуване и по-скоро наредбата. След мнението на..

публикувано на 26.07.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 26 ЮЛИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 26 ЮЛИ! Вкусът на живота е ту малко сладък, ту малко горчив, все едно събран в чаша кафе… Добро утро в петък! За да е успешен 26-ти юли, започваме го не само с планове за уикенда, но и със свежо събуждане в сутрешния ефир на  БНР – Бургас. Ето какво сме ви приготвили във времето до 10.00 ч. В разгара..

публикувано на 26.07.24 в 07:09