Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" НА 5 МАРТ!

Снимка: Sofia singer songwriter fest

Преди броени дни излезе официалният клип на песента Once Upon A Time, част от саундтрака на "Игра на доверие". Тя е написана през 2017 г., а режисьорът Мартин Макариев я чува за първи път благодарение на китариста Венцислав Велев, който участва в снимачния процес на филма. Текста и музиката на песента са на неговата половинка Марияна Добрева-Велева. Така една щастлива случайност прави дуета с Петко Славов част от успешния проект. Представяме песента заедно с бургазлийката, която ще ни гостува в студиото.

В навечерието на 8-и март ще ви срещнем и с една майка, която вече трета година дели рисуването и грижите за отглеждане на дъщеря си. Дните на Мирела Караджова преминават ту в Бургас, ту във Франция, където тя избира да живее преди години. Художничката е позната с графити, които реализира преди време в помощ на различни деца по света. Животът й обаче като на всяка майка слага своята разделителна линия преди и след раждането на дъщеря й.

За вдъхновяващото си пътешествие с колело през Южна Африка ще ни разкаже художника Христо Габеров, който минава 16 500 километра през 23 държави на велосипед. Това му отнема 300 дни, но всички предизвикателства към мечтаната дестинация си струват усилията, защото до ден-днешен Габеров рисува хора и пейзажи от сънищата си в далечния континент.

Бургаската следа в семейното шоу „Един за друг“ Криси и Арти, модни съвети в рубриката „Дрескод“ и сгряваща сърцето музика в студения неделен ден ви очакват още от 13 до 15 часа в ефира на БНР Бургас. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард "Демокрация" на 14-ти май

Случаите на трафик на хора продължават. Тенденциите за продажба на новородени деца в Гърция и Кипър, и сексуалната експлоатация са все същите както преди няколко години. Има обаче и нови случаи за които ще разкажем в първия час. Повече от стотина свидетели разпитват по делото с автобуса с мигранти, който погуби двама бургаски полицаи на Трапезица...

публикувано на 14.05.24 в 14:50

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 14 МАЙ:

Никога не ти се дава мечта, без да ти се даде и шанс да я осъществиш. Добро утро във вторник, леко с мечтите в началото на делника, за да не закъснеете за там за където сте тръгнали! Екипът ни днес – звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Петя Михова, водещ е Стефка Бакърджиева.   Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч: -..

публикувано на 14.05.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 13 май

Темите в предаването: 9 души вече са задържани при специализираната полицейска операция за изборна търговия в бургаския квартал „Горно Езерово“. Той осъмна под полицейска блокада. На място бе и Даниела Костадинова, какво обясниха местни жители и от бургаските полиция и прокуратура, ще чуем обобщението. Над 20 средни училища и..

публикувано на 13.05.24 в 14:02

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 13 МАЙ!

Дъждът изми лицето на деня и на 13 май влизаме на чисто в новата седмица. Добро утро! Паркиране, ремонти и рехабилитация на инфраструктурата преди началото на летния сезон е темата на фокус днес в ефира на БНР-Бургас. Отиваме до един от курортите оп Южното Черноморие-Китен. След новините в 8 часа ще чуем кметът Николай Марков. В..

публикувано на 13.05.24 в 07:17

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Стефан Генчев, водещ е Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -  В рубриката „Мисия Добро“ ще ви срещнем с Анна Йончева, фотограф, който реализира редица благотворителни..

публикувано на 12.05.24 в 15:00

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ НА 12 МАЙ!

Джентълмените не говорят за пари, а елегантните жени – за цени… Е, красотата няма цена, казват още дамите, които не излизат от бутиците, а модата и елегантната визия е във фокуса ни в неделния следобед в ефира на БНР – Бургас, с най-женското предаване „Ева в неделя“. Във времето за уикенд релакс до три следобед очаквайте: Как се..

публикувано на 12.05.24 в 09:28

"Ден до пладне" на 11 май:

Днес е Светла събота, а православната църква почита светите равноапостоли Кирил и Методий, но светският празник у нас е прието да се отбелязва на 24 май. „Странно как, народът все бачка на тръстиката, политиците са винаги горе на черешата, а като цяло, сме под кривата круша. Страната прилича на обран бостан, никой в Европа не ни бръсне за слива,..

публикувано на 11.05.24 в 09:01