Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден до пладне на 22-ри април

Снимка: архив

Акценти в предаването Ден до пладне:

Доволни ли са зърнопроизводителите от решението да се спре временно вноса на украински храни. С тази тема ще дадем начало на обзора на седмицата Ден до пладне. Ще чуем Илия Проданов, председател на Сдружението на зърнопроизводителите в Карнобат.

Продължаваме с друга важна тема - насилието над медицински лица. Тази седмица и Бургас се присъедини към тъжната статистика след като на Великден шофьор на линейка бе пребит при опит да си свърши работата. Това е повод отново да заговорим за нуждата от закон за спешната помощ, в който да се регламентира защита за медицинските екипи.

Ще си спомним за жестоката катастрофа на Трапезица, при която загинаха двама бургаски полицаи. През седмицата Районния съд призна за виновни тримата сирийци в каналджийство, а другото дело - за причиняването на катастрофата с автобус с мигранти, още не е започнало.

Няколко инфраструктурни акцента в предаването днес. Първият ни води до Българово, където местни жители готвят затваряне на най-натовареното кръстовище от и към автомагистрала „Тракия“. Нашият репортер Християна Йорданова ще е там, за да проследи случващото се.

С разрастването и застрояването на кв. „Сарафово“ се появи и нуждата от втори вход-изход на квартала. Прави ли се нещо по въпроса и какво, ще видим в предаването. Освен това ще отскочим и до Сунгурларе, където пропадна голяма част от една от улиците в града, наскоро ремонтирана. И още един регионален акцент. Той идва от Поморие, където кмета започна среща с местните общности преди началото на летния сезон. 

Бургас се включва днес в националната кампания „Капачки за бъдеще“. Акцията по предаването на пластмасови капачки е от 9 до 14 часа на паркинга в големия хипермаркет до кръстовището на Трапезица. Ще ви разкажем как капачките вече помогнаха на УМБАЛ-Бургас.

Как се прави театър по време на война и как украинските пиеси се поставят на сцена, докато навън върви въздушна атака - за това разказва младата актриса Алина Катречко, която от два месеца е вече в бургаския театър. В минутите след 11 час.

Финалът ще поставим с изложбата на Надя Петрова в галерия АтелиеР в Бургас.

Началото е след централните новини в 9 часа, а водещ тази събота е Калина Енчева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 30 юли: темите в предаването

Какви ще са новите такси за паркиране в Бургас и от кога влизат в сила е една от темите в "Булевард Демокрация" на БНР Бургас този следобед. В предаването очаквайте още: - въвежданите нови изисквания за височината на сградите в квартал Крайморие, които налагат ниско строителство - темата обобщава Свобода Атанасова; - преговорите за съставяне на..

публикувано на 30.07.24 в 15:00

Отвори очи с БНР Бургас на 30 юли

Добро утро и успешен 30 юли! Темите в предаването днес: Общо 62 докладни записки и множество питания са включени в дневния ред на днешното заседание на бургаските общински съветници. Те трябва да  гласуват увеличение на цените на служебните абонаменти. Променят се и редица цени на такси и услуги в общината. Нови параметри се въвеждат и в строителството..

публикувано на 30.07.24 в 07:00

"Булевард Демокрация" на 29 юли

Темите в предаването днес: До края на годината бизнесът ще продължи да получава компенсации заради високите цени на тока. Те ще са 100% при цена от над 180 лева на мегаватчас на борсата, независимо в коя мрежа крайните небитови потребители са присъединени. Това каза за БНР Бургас депутатът Жечо Станков. Повече по темата в интервю на Свобода..

публикувано на 29.07.24 в 14:33

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 29 ЮЛИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 29 ЮЛИ! Понеделник ли? Не, днес е лято… Казват, че понеделниците трябвало да бъдат забранени през лятото, но 29-ти юли вече изду платната на новата седмица – добро утро! Започваме с планове и свежо събуждане в сутрешния ефир на  БНР – Бургас. Ето какво сме ви приготвили във времето до 10.00 ч. В края..

публикувано на 29.07.24 в 07:10

Ден до пладне на 27-ми юли

В началото на предаването ще обобщим ситуацията в боляровското село Воден и как се възстановява то след огнения ад.  Липсата на валежи и високи температури водят до засушаване и пресъхване на водоизточници, съответно до липсата на вода и режим. На много места в региона е така, кака се справят и какъв е проблема, ще чуем също в първия час. Друга тема..

публикувано на 27.07.24 в 08:50

Булевард Демокрация на 26-ти юли

Взривовете край Елин Пелин, при които загина уважаван експерт в тази област, а дъщеря му е тежко ранена, други двама са в неизвестност, влизат и в нашето предаване. В коментара днес ви представяме няколко гледни точки на екперти в областта на боеприпасите.  Освен това темата ни днес е за свободното къмпингуване и по-скоро наредбата. След мнението на..

публикувано на 26.07.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 26 ЮЛИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 26 ЮЛИ! Вкусът на живота е ту малко сладък, ту малко горчив, все едно събран в чаша кафе… Добро утро в петък! За да е успешен 26-ти юли, започваме го не само с планове за уикенда, но и със свежо събуждане в сутрешния ефир на  БНР – Бургас. Ето какво сме ви приготвили във времето до 10.00 ч. В разгара..

публикувано на 26.07.24 в 07:09