Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 21 ЮНИ:

Утро, кафе и един нов ден. Истинският смисъл на живота се крие в малките радости и споделени мигове! Добро начало на днешната сряда ви желае екипът ни днес: звукорежисьор е Алекс Пенев, новините ще ви представя Нина Рангелова, водещ е Стефка Бакърджиева.  
Ето и акцентите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч:
- Тенденцията е все повече деца да работят през летните месеци в курортните селища по Южното Черноморие. Само за 20 дни от началото на месец юни в Областната инспекция по труда в Бургас са постъпили 1 431 искания за започване на работа на непълнолетни лица. Хотелиери изразяват недоволството си от процедурите, които съпътстват наемането им на работа, повече ще ви разкажем след новините в 8 ч. 
-  Общинският превозвач "Бургасбус"  е на печалба през изминалата 2022 г. , това сочи доклада на дружеството, който се разглежда в комисиите на местния парламент и предстои да бъде приет на предстоящата му сесия. Каква е равносметката ще чуем от управителя му Петко Драгнев след 8.30 ч. 
- В минутите за култура след 9 ч. ще ви разкажем за наградените участници в десетото издание на Международния литературен ученически конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”. Церемонията се състоя в Конгресния център в Бургас и беше част от тридневен международен литературен фестивал „Приятелството – смисъл и спасение”.
- ще ви срещнем и с Петя Стойкова, създател и ръководител на танцова школа "Дюн". Заедно с танцова школа "Бляк стайл" те ще представят спектакъл с най - доброто от продукцията си през изминалия сезон 2022 - 2023 година в общ спектакъл "Аз съм танц".
- ще добавим новини, хороскоп и културен афиш!
 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард "Демокрация" на 16-ти юли

Политически започваме предаването. Темата е декларацията на ПП-ДБ и искането им за 3 месеца отсрочка, и тогава връчване на мандат, за да се приемат антикорупционни мерки. Според Емил Соколов, който бе и техен кандидат-депутат, предложението изглежда необичайно и избори ще има, но въпроса е кога. Петър Кънев, бургаския депутат от БСП смята, че е нереално..

публикувано на 16.07.24 в 14:55

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 16 ЮЛИ:

Някои мислят, че трябва да трупат вещи и предмети, но забравят, че целта на живота е да се натрупват емоции, усмивки и щастливи мигове. Добро утро във вторник! Поздрави от екипа ни днес – звукорежисьор е Теодора Кралева, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа:..

публикувано на 16.07.24 в 06:30
Снимката е илюстративна

"Булевард Демокрация" на 15 юли

Темите в предаването днес: Ръст на падналите от тротинетки и озовали се в болница, лекари призовават за повече внимание, повече от Петя Янакиева. Вандалски прояви в автобуси на "Бургасбус", какви са възможностите за реакция на служителите на фирмата, репортаж на Калина Енчева. Какви туристи посреща в активния сезон община Царево? Бургас отбеляза..

публикувано на 15.07.24 в 14:20

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 15 ЮЛИ

Добро утро на вълните на БНР-Бургас в понеделник! От днес започват Горещниците. Според народния календар това са най-топлите дни в годината. Прогнозата за времето напълно оправдава това вярване.  Ето и акцентите в ефира до 10 часа: Над 500 са проверките за спазване на данъчното и осигурително законодателство по Южното Черноморие от началото на..

обновено на 15.07.24 в 07:17

Булевард Демокрация на 12-ти юли

Около 300 души са посетили спешния кабинет с оплаквания заради жегите. И днес имаме предупредителен код за опасно високи температури, а с ценни съвети ще чуем д-р Нигохос Топузян.  Жътвата приключи в региона, но производителите са притеснени от ниските изкупни цени. Още за очакванията им ще чуем също в първия час. В минутите след 17 часа един случай,..

публикувано на 12.07.24 в 14:55

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 12 ЮЛИ:

Трябва да имате мечта, заради която сутрин да се будите. Добро утро  в петък! Приятно събуждане се постига с усмивка, добри мисли и положително настроение. Екипът ни днес – звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева.  Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.: -..

публикувано на 12.07.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 11 юли:

Жега е и в политиката, и навън. Предлагаме Ви приятна информационна прохлада в следобедния ефир на БНР Бургас.  Какво ще чуете при нас: - Какво се случва с ДПС и парламентарната група; -  Как да преодоляваме високите температури в колата и извън дома здравословно; - Защо над полицай, който е упражнил насилие е имало чадър? От ПП-ДБ по казуса..

публикувано на 11.07.24 в 14:57