Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 29 СЕПТЕМВРИ:

Всичко зависи от теб. Можеш да продължиш да спиш вечно или можеш да се събудиш точно в този момент. Добро утро в петък! Денят ще е прекрасен ако го започнете с усмивка и добро настроение. Екипът ни днес – звукорежисьор е Стефан Генчев, новините представя Петя Михова, водещ е Стефка Бакърджиева!

Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа:

-  Социален проект „Грижа в дома“ се реализира в община Болярово. Почасови мобилни здравно-социални услуги се осигуряват за нуждаещи се  възрастни хора. В проекта са включени над 70 души, подробностите ще ви разкажем след новините в 8 ч.

-  Как се приготвя най – вкусната лютеница и колко ще ви струва, ако си я направите у дома? На тези въпроси ще отговорят дами от пенсионерския клуб в Средец, които са майсторки в приготвянето на зимнина.

-  В минутите за култура след 9 ч. ще ви срещнем с младия поет Димитър Драганов, който тази вечер ще представи в Бургас новата си книга „Полет над страха“.

-  Кристиян Грънчаров ще представи предпремиерно дебютния си албум „Две сърца“ тази събота. Това е събитието, което ще заитригува меломаните,   в новото Арт пространство – градинката до храм „Света Богородица“, повече ще ни разкаже изпълнителят след 9.30 ч.

-  Ще добавим новини, хороскоп и културен афиш! 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 30-ти ноември

Общинските съветници на Бургас заседават днес. С акцент от сесията започваме предаването, за да продължим със случаите на домашно насилие. 41% от делата по закона за домашното насилие са приключили с оттегляне на молбата.  Забавяне процедурата по възстановяване на велоалеята към Сарафово е тема в последния час. Има ли такова забавяне и кой е отговорен..

публикувано на 30.11.23 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 30 НОЕМВРИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 30 НОЕМВРИ! Четвъртък идва с топло обещание… Докато едни чакат коледни добавки, а други вече са ги похарчили предварително по време на Черния петък, зимното слънце ще се промъкне в последния ден на ноември. Е, все пак очакваме магията за Коледа, украсената къща, семейния уют, сакралното, подаръците и…е, нали..

публикувано на 30.11.23 в 06:58

"Булевард Демокрация" на 29 ноември

Темите в предаването днес: Общинските съвети са органът на местното самоуправление, но това в голяма степен не се споделя от изпълнителната власт в лицето на кметовете. Това коментира пред БНР-Бургас Красимир Косев. Косев е сред инициаторите за рестарта на Национална асоциация на председатели на общински съвети. Как трябва да се промени работата им,..

публикувано на 29.11.23 в 14:13

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 29 НОЕМВРИ:

Едно от най - цените умения в живота е умението да виждаш красотата зад сивотата на деня. Затова не се сърдете на делника, а посрещнете утрото с усмивка. Екипът ни днес – звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Свобода Атанасова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа:   -   Около 3 млн...

публикувано на 29.11.23 в 06:30

Булевард Демокрация на 28-ми ноември

Ще се укрепят националните системи за противодействие на миграцията като това ще стане чрез съвместен проект между България и Турция. Повече за него и дейностите, които предвижда ви разказваме след малко в първия час. Също тогава ви разказваме историята на Маги, на която кампанията Българската Коледа е помогнала. Бюджетът и вероятността за пълно вето..

публикувано на 28.11.23 в 14:55

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 28 НОЕМВРИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 28 НОЕМВРИ! Избираме си днешния ден, приготвяме му силно кафе, захаросваме го с любов и вече сме готови да го изживеем… Това е избор, който не решава проблемите, но помага да се справяме с тях. Добро утро във вторник! Започваме 28-ми ноември и въвлечени в информационния поток в ефира на БНР Бургас...

публикувано на 28.11.23 в 06:59

"Булевард Демокрация" на 27 ноември

Темите днес: Каква е обстановката в община Сунгурларе, има ли затворени пътища, всички населени места ли имат ток, отговори от кмета Димитър Гавазов. Започва продажбата на автомобили, чиито собственици са шофирали след употреба на алкохол и наркотици. В Бургас ще бъдат насрочени два търга, организирани  от Националната агенция по приходите. За тях..

обновено на 27.11.23 в 14:43