Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Здравейте, ето че отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Стефан Генчев, аз съм Стефка Бакърджиева. 

В предаването ни днес:

-  В рубриката "Мисия Добро" ще ви разкажем за младежите с уреждания от сдружение „Социален център – Бургас“, които направиха  керамични съдове и предмети след обучение от майстори грънчари. Това се случи по проект "По пътя на глината" , а направените неща бяха представени на специална изложба, която се проведе в Дома на нефтохимика, повече ще ни разкаже управителят на сдружението Марионела Стоянова. 

В рубриката „Радиомагазинче Надежда“ ще ви запозная с Веси Казакова от Попово. Тя е с необратимо зрително увреждане, и това не и дава възможност да работи. Оставайки във вкъщи, обаче Веси шие дрешки за кукли, панделки, създава 3Д картини от фоам и още много красоти, а участието й във фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“ и дава възможност за изява. 

-  Бъдете с нас до 18 часа, защото „Ние вярваме в ДОБРОТО и знаем, че то може да предизвика още Добро!“ 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 14-ти август

Темата ни днес е свързана с летния сезон, но и с това какво трябва да се промени за следващия. След малко повече яснота ще даде концесионерът на плажове в Созопол и Слънчев бряг - Кирил Спасов.  В Царево днес се провежда общинска сесия. Мостът в кв. "Василико" и помощи за фирми, пострадали от миналогодишното наводнение бяха сред акцентите,..

публикувано на 14.08.24 в 14:55

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 ЧАСА С БНР-БУРГАС НА 14 АВГУСТ!

В разгара на лятото, когато хиляди наши и чужди туристи са на Черноморието какво е качеството на морската вода на юг проверяваме заедно с д-р Марияна Кофинова, заместник-директор на Регионалната здравна инспекция след новините в 8 часа. В рубриката „Говорим за здраве“ днес ни гостува ендокринологът д-р Надя Делииванова. Темата е как да се..

обновено на 14.08.24 в 07:14

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 13 АВГУСТ!

БНР-Бургас получи отличие от Националните награди „ПроКултура", които се връчват за принос към разширяването на достъпа на младите хора до култура. Церемонията се състоя в експозиционния център „Флора“ в морския град. Събитието е под патронажа на Министерството на културата. Наградата на БНР-Бургас е за проекта „Приказни истории“, който..

публикувано на 13.08.24 в 07:16

Булевард Демокрация на 12-ти август

Карлос Насар се прибра у нас със златен медал от олимпиадата, а съотборника му Божидар Андреев със сребро. Именно с този спорт започва днешното ни предаване. Председателят на федерацията по вдигане на тежести Антон Коджабашев разказва за трудностите и надеждите за след 4 години. Във втория час коментираме идеята за създаване на гаранционен фонд в..

публикувано на 12.08.24 в 14:55

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 12 АВГУСТ:

Животът е твърде кратък, за да го пропиляваме в лошо настроение и постоянни планове, които изобщо никога не се сбъдват. Затова в понеделник живейте за мига! Добро утро от екипа ни – звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Свобода Атанасова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: - През тази седмица..

публикувано на 12.08.24 в 06:30

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ ОТ 13 ДО 15 Ч:

Измервайте щастието си с това, което имате, а не с това, което ви липсва.Щастлива неделя от екипа ни днес – звукорежисьор е  Алекс Пенев, водещ е Стефка Бакърджиева. Каним ви на релакс и сладки приказки в следващите два часа в ефира на БНР – Бургас.  Ето темите и гостите в предаването ни днес: -   Ще ви срещна с Йордан Караджов от група..

публикувано на 11.08.24 в 11:30

"Ден до пладне" на 10 август

Темите в предаването, с които обобщаваме седмицата: Режим на водата е въведен в четири айтоски села. Това са  Карагеоргиево, Тополица, Раклиново и Зетьово. Населените места се захранват от местни водоизточници, които обаче пресъхват. Как се справя най-голямото населено място -Карагеоргиево? Петя Михова разговаря кмета Метин Латифов. От..

публикувано на 10.08.24 в 08:55