Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" на 21 ноември

Снимка: Лагуна за живот

Темите днес:

В Бургас 35 общински съветници подкрепиха декларация, в която се настоява да бъдат взети спешни мерки срещу областния управител Пламен Янев. Причината за нея е коментар по време на първата тържествената общинска сесия, в който той заявява, че общинските съветници са избрани при ниска избирателна активност. Декларацията ще бъде изпратена до премиера Николай Денков. Репортаж на Даниела Костадинова.

Големите морски вълни наводниха пространството на "Симбиотично", какви са щетите разказва Калина Енчева.

Изложба „Как празнуват Коледа в Австрия“ гостува в Бургас. Изящни коледни играчки от Австрия на над 100 години могат да бъдат разгледани в Етнографския музей. Те се показват за първи път в България.  Повече от Стефка Бакърджиева

Протест заради лошите условия в приют за кучета се провежда в ямболското село Роза, за какво е недоволството ще чуем от Даниела Костова.

Малките репортери от " Детско царство" ще ни срещнат с общинския съветник и учен Севдалина Турманова, която ще ни разкаже за своите емоции около днешния празник -Деня на християнското семейство.

Очаквайте коментара на деня, най-коментираното в социалните мрежи, спорт, трафик и рубриката ни " Знаете ли, че".


По публикацията работи: Десислава Златева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В "Ден до пладне" на 12 октомври:

Икономика, полицейска акция, политика, проекти, образование и още в обзора на седмицата днес. Ето и акцентите: -   Ще се сформира ли този път кабинет и с какви нагласи са бургазлии за предстоящия вот – ще чуем анкета по темата? -   До къде могат да стигнат цените на бензина и дизела покрай военния конфликт в Близкия изток?..

публикувано на 12.10.24 в 08:27

Булевард Демокрация на 11-ти октомври

Започваме предаването с един проблем, който вълнува предимно творците на свободна практкика кандидатствали за финансиране в ресорното министерство. Оказва се, че диалогът е труден и се бавят оценките на проектите. Несебър задминава Бургас по сключени сделки за недвижими имоти, а Южното Черномире е най-големия пазар. Как се отразяват рестрикциите на БНБ..

публикувано на 11.10.24 в 14:55

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 11 ОКТОМВРИ:

За един ден ние не можем да променим живота си, но за един ден можем да променим мислите си, които винаги водят до промяна в живота. В петък те трябва да са за хубави изживявания и любими хора. Добро утро от екипа ни днес – звукорежисьор е Мариян Райнов, новините ще представя Свобода Атанасова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и акцентите в..

публикувано на 11.10.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 10 октомври

Темите в предаването днес: За постоянно остава в ареста обвиняемият Димо Минев, който беше задържан по случая с разкритата наркоферма в каменското село Винарско. Решението е на  Апелативния съд в Бургас, репортаж на Свобода Атанасова. След големия си успех Стоян Копривленски е в родния Бургас и се присъедини към кампанията "Отговорни в училище". Той..

публикувано на 10.10.24 в 14:51

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 10 ОКТОМВРИ:

Позитивните мисли са най- добрият старт за пътуването към слънчевата страна на живота. Добро утро в четвъртък! Време за сутрешно кафе и добри мисли. Екипът ни днес – звукорежисьор е Ваня Желева, новините ще представя Нина Рангелова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -   В рубриката „Говорим..

публикувано на 10.10.24 в 06:30

Булевард Демокрация на 9-ти октомври

112 български учени математици от 15 университета и научни институти се обединяват около идеята да бъде увеличен приемът на ученици в математическите гимназии, един от тях ще ни разкаже повече в първия час на предаването.  След 17 часа една тема валидна за всички общини - защо настояват за получат с 1.735 млрд. лв. повече в бюджета за догодина. Силвия..

публикувано на 09.10.24 в 14:55

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 9 ОКТОМВРИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 9 ОКТОМВРИ! Казват, че всяка работа е като готвенето. Ако вложиш душа и сърце, ще ти се получи каквито и други съставки да си сложил! Влагаме хубави мисли и позитивна нагласа в сряда и мотивираме утрото със свежи идеи от ефира на БНР – Бургас! В темите ни до 10.00 ч. очаквайте! Какви са нагласите преди..

публикувано на 09.10.24 в 06:57