Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден до пладне" на 2-ри декември

Снимка: архив

Акценти в обзорното предаване "Ден до пладне":
Започваме с общинската сесия и новата дирекция в община Бургас, която ще се занимава с демографски въпроси. 
Община Бургас вече няма правомощия върху територията на бившето летище Равнец. 5-годишният срок,  в който държавата беше предоставила на общината терена, изтече. 
Областният управител Пламен Янев ще сезира прокуратурата за падналия участък, свързващ кв. „Сарафово“ с Бургас. Той настоява да се извърши обстойна проверка на целия процес на строителството, да се установи дали в дейностите има участие Община Бургас и разходени ли са общински средства. Темата за свлачището отново е на преден план след като на последния общински съвет, зам.-кметът Чанка Коралска посочи, че общината има готов проект за укрепването му, но от областна администрация са го отрекли. 
Изграждането на фотоволтаичен парк на голяма територия от 8 хиляди и 200 дка общински мери и пасища предизвика напрежение сред жителите на 4 села в община Средец. Вчера областният управител се срещна с недоволните жители на село Орлинци, какви са доводите им да са против ще ви разкажем също в предаването.
Няколко здравни теми, първата от които е за финансирането на лечебните заведения. Следващата е за протонния ускорител, за изграждането на който се сформира  Инициативен комитет.
Президентът Румен Радев даде старт в Бургас на благотворителната инициатива Българската Коледа, а Асоциация Деметра, съдии и прокурори отчетоха увеличение на жалбите за домашно насилие. 
Как работи центъра за временно настаняване в зимните месеци и как да се предпазим от предпразнични инциденти с пожари - в минутите след 11ч.
Също тогава съвети как да познаем прясната риба и започна ли търсенето на шаран за Никулден.
За финал - успехите на Вокалната формация "Морски песъчинки", които се  завърнаха с две от най-високите отличия от Европейските хорови игри и "Гран При на нациите" в Швеция. 
Началото е след новините в 9, а водещ е Калина Енчева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ден до пладне на 27-ми юли

В началото на предаването ще обобщим ситуацията в боляровското село Воден и как се възстановява то след огнения ад.  Липсата на валежи и високи температури водят до засушаване и пресъхване на водоизточници, съответно до липсата на вода и режим. На много места в региона е така, кака се справят и какъв е проблема, ще чуем също в първия час. Друга тема..

публикувано на 27.07.24 в 08:50

Булевард Демокрация на 26-ти юли

Взривовете край Елин Пелин, при които загина уважаван експерт в тази област, а дъщеря му е тежко ранена, други двама са в неизвестност, влизат и в нашето предаване. В коментара днес ви представяме няколко гледни точки на екперти в областта на боеприпасите.  Освен това темата ни днес е за свободното къмпингуване и по-скоро наредбата. След мнението на..

публикувано на 26.07.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 26 ЮЛИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 26 ЮЛИ! Вкусът на живота е ту малко сладък, ту малко горчив, все едно събран в чаша кафе… Добро утро в петък! За да е успешен 26-ти юли, започваме го не само с планове за уикенда, но и със свежо събуждане в сутрешния ефир на  БНР – Бургас. Ето какво сме ви приготвили във времето до 10.00 ч. В разгара..

публикувано на 26.07.24 в 07:09
Снимката е илюстративна

"Булевард Демокрация" на 25 юли

Темите в предаването: Какви са основните мотиви на земеделците за исканата от тях оставка на зам.-министъра на земеделието Таня Георгиева. Разговор с председателя на бургаския земеделски съюз Николай Киров. Казус с продължение-какво се случва в стралджанските села, където е обявено частично бедствено положение, репортаж на Даниела Костова. Нови..

публикувано на 25.07.24 в 14:34

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 25 ЮЛИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 25 ЮЛИ! В разгара на лятото е време за събиране на тен и красиви спомени, които ще ни топлят през зимата… Добро утро в четвъртък!  Усмихнете се, животът е прекрасен, когато е юли! Повече свежест очаквайте от сутрешния ефир на  БНР – Бургас. Ето какво сме ви приготвили във времето до 10.00 ч...

публикувано на 25.07.24 в 07:05

Булевард Демокрация на 24-ти юли

Хотелиери заплашиха с протести и фалити заради високата цена на тока. Те искат компенсации и помощ от държавата.Тази тема е стартова за предаването. Ще продължим с възможностите за привличане на немски туристи. Ще говорим и за пешеходните пътеки в Бургас и очертаването на четири нови. Такова предложение имат общинските съветници за някои от..

публикувано на 24.07.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 24 ЮЛИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 24 ЮЛИ! Всички планове започват след кафето… Добро утро в сряда!  24-ти юли се очертава поредният горещ ден. Разхлаждаме го със свежа музика и най-актуалното от деня в ефира на БНР – Бургас. Ето какво сме ви приготвили във времето до 10.00 ч. Очаква ли се добра реколта от грозде тази година, заради..

публикувано на 24.07.24 в 06:58