Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден до пладне" на 2-ри декември

Снимка: архив

Акценти в обзорното предаване "Ден до пладне":
Започваме с общинската сесия и новата дирекция в община Бургас, която ще се занимава с демографски въпроси. 
Община Бургас вече няма правомощия върху територията на бившето летище Равнец. 5-годишният срок,  в който държавата беше предоставила на общината терена, изтече. 
Областният управител Пламен Янев ще сезира прокуратурата за падналия участък, свързващ кв. „Сарафово“ с Бургас. Той настоява да се извърши обстойна проверка на целия процес на строителството, да се установи дали в дейностите има участие Община Бургас и разходени ли са общински средства. Темата за свлачището отново е на преден план след като на последния общински съвет, зам.-кметът Чанка Коралска посочи, че общината има готов проект за укрепването му, но от областна администрация са го отрекли. 
Изграждането на фотоволтаичен парк на голяма територия от 8 хиляди и 200 дка общински мери и пасища предизвика напрежение сред жителите на 4 села в община Средец. Вчера областният управител се срещна с недоволните жители на село Орлинци, какви са доводите им да са против ще ви разкажем също в предаването.
Няколко здравни теми, първата от които е за финансирането на лечебните заведения. Следващата е за протонния ускорител, за изграждането на който се сформира  Инициативен комитет.
Президентът Румен Радев даде старт в Бургас на благотворителната инициатива Българската Коледа, а Асоциация Деметра, съдии и прокурори отчетоха увеличение на жалбите за домашно насилие. 
Как работи центъра за временно настаняване в зимните месеци и как да се предпазим от предпразнични инциденти с пожари - в минутите след 11ч.
Също тогава съвети как да познаем прясната риба и започна ли търсенето на шаран за Никулден.
За финал - успехите на Вокалната формация "Морски песъчинки", които се  завърнаха с две от най-високите отличия от Европейските хорови игри и "Гран При на нациите" в Швеция. 
Началото е след новините в 9, а водещ е Калина Енчева.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ НА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Алекс Пенев, водещ е Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -  В рубриката "Мисия Добро" ще ви разкажем за паметника Шипка, който е направен от младежите с увреждания в..

публикувано на 03.03.24 в 15:00

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" ОТ 13 ДО 15 Ч.:

Здравейте на 3 март и честит национален празник! Днес отбелязваме възкресението на българската държава, която близо 500 години е била без своя политическа и духовна свобода. Да бъдем горди с миналото си, силни в настоящето си и да вярваме в светлото бъдеще на родината си! Звукорежисьор е Ваня Желева, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите и..

публикувано на 03.03.24 в 11:30

"Ден до пладне" на 2 март

Темите в обзорното ни предаването от 9 до 12 часа днес: Каква реакция предизвика решението за касиране на избора на нов сливенски митрополит и защо изборът на владика скара духовници от околията? Припомняме събитията от седмицата Поставен ли е под въпрос туристическия сезон по Южното Черноморие? За настроенията срещу концесионера на..

публикувано на 02.03.24 в 08:44

"Булевард Демокрация" на 1 март

Темите в предаването: Станимир Рагевски получи доживотна присъда без право на замяна за убийството на брокерката Теодора Бахлова и строителния работник Юмер Мехмед.  Валентин Атанасов от Българската асоциация за климатолечение и здравен туризъм ще чуем с опасения за изграждането на хранилище за ядрени отпадъци в Югоизточна България...

публикувано на 01.03.24 в 14:23

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 1 МАРТ:

Честита Баба Марта! Здраве, щастие и късмет да ви стоплят дните,огънят на любовта вечно да пламти в очите ви! Добро утро в петък, поставяме началото на нов месец в очакване на пролетта. Делникът започнете с усмивка и добри помисли!  Поздрави от екипа ни днес: звукорежисьор е Теодора Кралева, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка..

публикувано на 01.03.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 29 февруари

Темите в предаването: Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов откри възстановеното гранично управление в Болярово, как ще работи то и ще се подобри ли охраната по границата, репортаж на Александра Маркарян. Днес общинският съвет в Созопол проведе извънредно заседание. В дневния му ред бяха включени само четири докладни..

публикувано на 29.02.24 в 14:35

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 29 ФЕВРУАРИ!

Изпълнителният директор на Европейската агенция за гранична и брегова охрана-Фронтекс Ханс Лейтенс днес е на работно посещение в България. Заедно с вътрешния министър Калин Стоянов ще участват в откриването на възстановеното Гранично полицейско управление в град Болярово.  Там ще бъде и наш репортер. С над 600 събития по целия свят в повече..

обновено на 29.02.24 в 07:09