Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" НА 25 ФЕВРУАРИ!

| обновено на 25.02.24 в 12:31

Хващаме гората заедно с Галя Щърбева! Едноименната й телевизионна поредица се превърна в книга, а представянето й в Бургас и в среща с героите на „Да хванеш гората“ от региона. Какво обаче мотивира самата Галя Щърбева да кръстосва България и да представя хора, които са зарязали уредения градски живот, за да потърсят ново начало на село, ще разберем от самата нея в „Ева в неделя“. 

Медийната нишка държим днес заедно с един легендарен радио глас Румен Стоичков. Дългогодишният водещ на „Нощен Хоризонт“ разказва за знаменитите срещи по пътя си и признава, че въпреки 1 300 броя на предаването не е нощна птица, а хобито му  е да събира автографи. Ще го чуем във втория час на предаването.

"Ще се видим на Оскарите!" С тези думи българската актриса Маргарита Стойкова се нареди сред десетте изгряващи звезди на "Берлинале". 19-годишната Стойкова бе отличена в престижния европейски филмов фестивал заради ролята си във филма "Диада" на Яна Титова. Въпреки сериозното постижение, която прави, Маргарита не е приета от корифеите в НАТФИЗ при първото си явяване. Този и други факти за изгряващата звезда припомняме с интервюто по повод излизането на филма.

Ще ви разкажем и защо режисьорът Атанас Атанасов облече 5 актриси в еднакви рокли за новото си представление.

Ева днес е Петя Янакиева, а на неделния звукорежисьорски пулт е Алекс Пенев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 21 юни

Темите в предаването днес: Тази неделя до урните ще отидат  жителите на две от селищата в Бургаска област. Това са несебърското село Баня и село Факия в община Средец. Предстоят там кметски избори. Повече от Нина Рангелова. Очакването за бързо договаряне на топ позициите в европейските институции след изборите за Европейски парламент не се оправда..

публикувано на 21.06.24 в 14:11

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 21 ЮНИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 21 ЮНИ! Лятното разписание вече е в сила – сутрин горещо кафе и свеж въздух, следобед жега и най-добрият приятел на човека в топлото – климатикът. Добро утро в петък! На 21-ви юни отбелязваме официално първият летен ден. Събуждаме последния делник и с най-актуалното от сутрешния ефир на БНР – Бургас. Ето..

публикувано на 21.06.24 в 07:01

Булевард Демокрация на 20-ти юни

Темата ни е туристическа предвид началото на сезона. За предпочитанията на българина в търсенето на къщи и вили за почивка, както и за предложенията на Лозенец, с които привличат туристи- всичко в първия час. Признателност и благодарност към юриста, дипломат и бургазлия проф. Александър Янков бяха отдадени при откриването на международна научна..

публикувано на 20.06.24 в 14:50

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 20 ЮНИ:

Сам по себе си животът е изключителна привилегия, а дали ще го изживеем пълноценно е въпрос на избор. Добро утро в четвъртък! Да започнем делника с усмивка, добро настроение и ентусиазъм. Екипът ни днес – звукорежисьор е Теодора Кралева, новините представя Свобода Атанасова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от..

публикувано на 20.06.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 19 юни

Темите в предаването днес:  С какви нагласите и очаквания жителите на Ямбол и региона  изпращат в парламента своите избраници и какво очакват от новото Народно събрание, репортаж на Даниела Костова. Как коментираха задачите и темите, които днес се паднаха на националното външно оценяване по български език и литература, седмокласниците? Анкета..

публикувано на 19.06.24 в 14:42

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 19 ЮНИ!

Лято е! Както се казва всичко вълшебно се случва между юни и август! Добро утро на 19-ти юни! Събуждаме сряда с най-актуалното от сутрешния ефир на БНР – Бургас. Ето какво сме ви приготвили във времето до 10.00 ч. Първи работен ден ще имат днес новите 240 народни представители. Хората искат от тях да правят компромиси и да действат повече, а..

обновено на 19.06.24 в 06:52

Булевард Демокрация на 18-ти юни

Темата ни днес е свързана с туризма, с очакванията и как да се ограничи сивия сектор. Подробностите са след малко в първия час./  До следващото лято пропадналата алеята между Бургас и Сарафово трябва да бъде укрепена. Как точно ще се случи това разказваме след 17 часа. Оставаме на тема градска среда, защото в третия час ще ви разкажем за възможностите..

публикувано на 18.06.24 в 14:50