Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 27 ФЕВРУАРИ!

Дългоочакваният ремонт на залите „Младост“ и „Нефтохимик“ ще започне в началото на лятото. Какво ще бъде направено, колко ще струва и къде ще тренират през това време клубовете ще разберем от ресорния зам.-кмет в общината Манол Тодоров след новините в 8 часа.

Заради чести дефекти в устройствата за докладване на уловите на корабите, риболовният бранш търпи загуби. Те бяха въведени заради Регламент на Европейския съюз. Ако устройството дефектира, това означава, че корабът не може да излезе на риболов. Темата в рубриката за регионална икономика коментираме след 8.30 с директора на Асоциацията на производителите на рибни продукти БГ ФИШ Йордан Господинов.

Отказваме ли се сами от свободата си, подлагайки се на тотален Биг Брадър? Това е един от въпросите, който поставя новият роман на Недялко Славов „Хабитат“. Срещаме ви в автора в минутите за култура и изкуство след 9 часа.

30 художнички от цялата страна участват в първата изложба „Дамски гамбит“ в Бургас . Тя е комплимент към дамите в навечерието на техния празник, казва председателят на дружеството на бургаските художници Добрин Вътев, който ще представи експозицията. Откриването в галерията на улица „Александровска“ 21е в 18 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард "Демокрация" на 16-ти август

"Не сте сами" е съвместна кампания на Агенция "Митници" и НАП. Тя цели превенция на наркотичната и хазартната зависимости, а в Несебър бе обявено нейното начало. Подробностите са в първия час на предаването. Какъв е туристическия продукт, който предлагаме и кои са туристите които ни посещават - анализ на Румен Драганов от Борда по туризъм.  Ще ви..

публикувано на 16.08.24 в 14:48

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 16 АВГУСТ:

Най-хубавите неща предстоят, когато спреш да ги търсиш.  Добро утро в петък! В делника заложете на доброто настроение и приятните емоции. Екипът ни днес – звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Петя Янакиева, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -   В рубриката ни „Тема на деня“..

публикувано на 16.08.24 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 15 август

Темите в предаването днес: - как да ограничим до минимум риска от пожари в сезона на пожарите и с какво още, освен с огъня, се бори бургаската противопожарна служба ще ни разкаже директорът на регионалната противопожарна служба старши комисар Николай Николаев; - колко ще ни струват гроздето и виното тази година - прогноза на  Петьо Бошнаков от..

обновено на 15.08.24 в 14:19

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 15 АВГУСТ:

Добро утро в четвъртък, делникът ще съчетаем с празник, защото днес е Голяма Богородица. Православната ни църква отбелязва дена на Божията майка, Успение Богородично. Това е най – големият летен християнски празник.. Днес празнуват Несебър, остров св. Анастасия и имениците Мария, Мариана и техните производни, както и Богдана и Богдан, Божидар...

публикувано на 15.08.24 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 14-ти август

Темата ни днес е свързана с летния сезон, но и с това какво трябва да се промени за следващия. След малко повече яснота ще даде концесионерът на плажове в Созопол и Слънчев бряг - Кирил Спасов.  В Царево днес се провежда общинска сесия. Мостът в кв. "Василико" и помощи за фирми, пострадали от миналогодишното наводнение бяха сред акцентите,..

публикувано на 14.08.24 в 14:55

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 ЧАСА С БНР-БУРГАС НА 14 АВГУСТ!

В разгара на лятото, когато хиляди наши и чужди туристи са на Черноморието какво е качеството на морската вода на юг проверяваме заедно с д-р Марияна Кофинова, заместник-директор на Регионалната здравна инспекция след новините в 8 часа. В рубриката „Говорим за здраве“ днес ни гостува ендокринологът д-р Надя Делииванова. Темата е как да се..

обновено на 14.08.24 в 07:14

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 13 АВГУСТ!

БНР-Бургас получи отличие от Националните награди „ПроКултура", които се връчват за принос към разширяването на достъпа на младите хора до култура. Церемонията се състоя в експозиционния център „Флора“ в морския град. Събитието е под патронажа на Министерството на културата. Наградата на БНР-Бургас е за проекта „Приказни истории“, който..

публикувано на 13.08.24 в 07:16