Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 7 ЮНИ!

Добро утро на вълните на БНР-Бургас! С бодра стъпка влизаме в делника на 7 юни. Ето и акцентите в ефира до 10 часа.

Човек и добре да живее, у нас рано или късно отива на избори. Няколко дни ни делят от датата на поредния вот-този път 2 в 1 за Народно събрание и Европейски парламент. Какво се случи в месеца, отреден за агитация, представяне на идеи и печелене на привърженици. Това е темата на фокус в ефира днес. След новините в 8 часа тръгваме от Ямбол, за да разберем как там усетиха предизборната кампания и направили ли са вече своя избор.

След това рязко сменяме посоката към туризма и особеностите, които има практикуването му. За какво трябва да внимаваме, когато ангажираме почивката си през туроператор ще разберем от Габриела Руменова от онлайн платформата "Ние, потребителите" след 8.30.

За туризъм, но литературен ще говорим след това. Първото издание на Черноморския литературен фестивал започна в Бургас. Над 50 писатели, издатели, преводачи, литературни агенти от Турция, Грузия, Украйна, Румъния и България гостуват в морския град за четения и професионални срещи. В минутите за култура и изкуство след 9 часа ще чуем Светлозар Желев, ръководител на Националния център за книгата към НДК, който ще е основен модератор на срещите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Ден до пладне" на 3 август

Хормони, трансспортисти, полови тестове - олимпийските страсти около бившия боксьор, понастоящем боксьорКа алжирката Имане Хелиф не стихват. А кадрите на разплаканата й съперничка от Италия, отказала се след 46 секунди и два размазващи удара още са актуални в международния видеообмен.  „Те са жени по паспорт и за нас това е достатъчно“,..

публикувано на 03.08.24 в 08:16

"Булевард Демокрация" на 2 август:

Ако си мислите, че имате сериозни проблеми, да знаете, че Външно министерство има още по-сериозни. Оказва се, че хигиенистка е провеждала интервюта за българско гражданство в консулството ни в Битоля. Това съобщи  служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев. Пропуските, които комисията към МВнР е открила, са редица. Установено е,..

публикувано на 02.08.24 в 14:52

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 2 АВГУСТ!

Илинден е по стар стил! Според народното поверие на Илинден не трябва да се работи , защото гръм може да удари човека. Не се ходи на плаж, защото морето взима жертви на този ден. От днес времето се обръща, почват да духат есенните ветрове, излизат вълнения и мъртво течение. Ето и част от темите до 10 часа в ефира: В Камено бе..

публикувано на 02.08.24 в 06:52

Темите в „Булевард „Демокрация“ на 1 август от 15 до 18 часа

Най-ниската минимална работна заплата е в България – 477 евро, а най-високата е в Люксембург – 2570 евро, това сочат данните на Евростат за юли 2024 година. В сравнение с юли миналата година най-ниското възнаграждение у нас бележи ръст от 78 евро. Не че това ни топли, но на втора и трета позиция след България в дъното на класацията по..

публикувано на 01.08.24 в 12:40

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 1 АВГУСТ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 1 АВГУСТ! Август е! Месецът, който не бива да остане пропилян. Това е времето, в което се сбъдват мечти и се запечатват най-красивите спомени... Добро утро, на първи август в четвъртък! Месецът ни събужда със слънце и обещания, но за да им се порадваме напълно, отваряме очи и освежаваме делника със..

публикувано на 01.08.24 в 07:02

"Булевард Демокрация" на 31 юли

Темите в предаването: Как премина протестът на лозарите и винопроизводителите днес на пътя Бургас - Ахелой, разказва Даниела Костадинова. Вещи лица бяха разпитани по време на заседание по делото за смъртта на двамата полицаи, които загинаха след като автобус с мигранти се удари в колата им. Новото ще чуем от Александра Маркарян. Общинските съветници в..

публикувано на 31.07.24 в 14:14

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 31 ЮЛИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 31 ЮЛИ! Казват, че има два момента в живота на човек, в които може да бъде щастлив – когато е млад и през лятото… Добро утро в последния ден на юли, сряда е! Навлизаме в делника с издути платна от очаквания и свежо събуждане от сутрешния ефир на  БНР – Бургас. Ето какво сме ви приготвили във времето до..

публикувано на 31.07.24 в 07:02