Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" на 6 август:

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Седмите поред парламентарни избори за последните три години ще се проведат през октомври. Седмите! На избирателите им се изчерпаха опитите в България да има редовно правителство, а на политиците опитите да привлекат избиратели. Това е моето мнение, което едва ли препокрива вашето, но реалността е такава. Така или иначе това е факт след окончателното и неуспешно приключване на процедурите по излъчване на редовно правителство от този парламент. Хващам се за думите и на политолога Петър Чолаков, който по БНР коментира, че „Вместо да се ядосваме на политиците, да се запитаме какви избиратели сме“, но и уточни, че „Редовно правителство със същите играчи няма да ни реши проблемите"

Темите в предаването до 18 часа днес:

-
Какво се случва с делото за убийството на бургаската учителка Рада Гешева;
-
Защо големият зеленчукопроизводител в бургаски регион Николай  Недялков вече не работи? Десислава Златева ни разказва за неговия фалит и причините;
-
Паметна плоча на Мария Тенишева, участничка в националноосвободителното ни движение, откриха в село Момина църква. Подробностите ще чуем от Стефка Бакърджиева;
-
Памет за певеца Георги Найденов-Гого в следващите минути. Спомените на неговите близки и колеги събра Петя Янакиева;

Ще има информация и за спорт, култура, трафик и полезна информация. Звукорежисьор е Радостин Иванов, а водещ Свобода Атанасова. Предаването започва веднага след новините в 15 часа. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 14 октомври

Темите в предаването: Повечето от хората, които в момента са с  остри респираторни заболявания, са с коронавирус, твърдят лекарил.Рядко, обаче, пациентите си правят тестове. Повече за епидемиологичната обстановка в Бургас ще научим от репортера Нина Рангелова.  Продължава засиленият контрол по пътищата в Бургаска област,Един е загинал, а седем са..

публикувано на 14.10.24 в 14:36

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 14 ОКТОМВРИ:

Когато започнеш деня си с нагласа, че ще бъде хубав, той се оказва точно такъв, нищо че е понеделник! Добро утро от екипа ни днес – звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Свобода Атанасова, водещ е  Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч. -   На 27 октомври предстоят парламентарните избори за 51..

публикувано на 14.10.24 в 06:30

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО“ ОТ 17 ДО 18 Ч::

Отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Отворете сърцата си за историите за Доброто, ще ги споделим с вас с любов и надежда. Звукорежисьор е Мариян Райнов, автор и водещ е Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -  В..

публикувано на 13.10.24 в 15:00

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ НА 13 ОКТОМВРИ!

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ НА 13 ОКТОМВРИ! Знаете ли каква е разликата между приятелски разговор и клюкарстване? - Приятелски разговор е, когато три жени се срещнат на кафе. А клюкарстване е, когато едната от тях си тръгне… В сладки приказки се впускаме и ние във времето за уикенд релакс – „Ева в неделя“. Мода, клюки и интересни срещи..

публикувано на 13.10.24 в 10:00

В "Ден до пладне" на 12 октомври:

Икономика, полицейска акция, политика, проекти, образование и още в обзора на седмицата днес. Ето и акцентите: -   Ще се сформира ли този път кабинет и с какви нагласи са бургазлии за предстоящия вот – ще чуем анкета по темата? -   До къде могат да стигнат цените на бензина и дизела покрай военния конфликт в Близкия изток?..

публикувано на 12.10.24 в 08:27

Булевард Демокрация на 11-ти октомври

Започваме предаването с един проблем, който вълнува предимно творците на свободна практкика кандидатствали за финансиране в ресорното министерство. Оказва се, че диалогът е труден и се бавят оценките на проектите. Несебър задминава Бургас по сключени сделки за недвижими имоти, а Южното Черномире е най-големия пазар. Как се отразяват рестрикциите на БНБ..

публикувано на 11.10.24 в 14:55

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 11 ОКТОМВРИ:

За един ден ние не можем да променим живота си, но за един ден можем да променим мислите си, които винаги водят до промяна в живота. В петък те трябва да са за хубави изживявания и любими хора. Добро утро от екипа ни днес – звукорежисьор е Мариян Райнов, новините ще представя Свобода Атанасова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и акцентите в..

публикувано на 11.10.24 в 06:30