Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 4 СЕПТЕМВРИ:

Винаги има нещо хубаво, което предстои. Не го забравяйте и посрещнете делника с усмивка! За разсънване в днешната сряда ви трябва чаша хубав кафе, лека закуска и пожелание за добро утро. Звукорежисьор е Алекс Пенев, новините ще представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева.

Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч:

-  „Да, България“ остава в коалиция с „Продължаваме промяната“. Решението беше взето на извънредно заседание на Националния съвет на партията. Мотивите за това решение и какво предстои ще чуем от Димитър Найденов от „Да, България“.

-  Средец се готви да посрещне тържествено своя празник, който официално се чества на 23 септември. Празничната програма е готова, в ход е и подготовката на събитията. Те са през целия месец септември, началото ще бъде поставено днес  с втория литературен конкурс „Янаки Петров“, подробностите ще ви разкажем след 8.30 ч.

-  В минутите за култура след 9 ч. ще ви разкажем за предстоящия Фестивал на старите занаяти и изкуства, който ще се проведе в Созопол. Предстои седмото му издание, което отново ще се проведе в двора на Етнографския музей.

-  Ще чуем и Георги Господинов за новата му книга "Градинарят и смъртта", която беше представена по време на 40-ите Празници на изкуствата "Аполония" в Созопол.

-  Ще добавим новини, хороскоп и културен афиш!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард "Демокрация" на 5-ти септември

Царево днес отбелязва 1 година от наводнението миналия септември. Общината раздава курбан за здраве, ремонтирани са стените на пропуканите язовири.   За есенното море и колко туристи се очакват в първите от сериите почивни дни през септември, ще чуем експерта Румен Драганов в първия час.  Осем отбора от цялата страна се включиха в турнир по..

публикувано на 05.09.24 в 14:55

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 5 СЕПТЕМРИ!

Директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас старши комисар Емил Павлов е освободен от длъжност. По неофициална информация поста му ще поеме началникът на Първо РПУ Владимир Маринов. Това е първата рокада след като Атанас Илков застана начело на системата на МВР. Той напуска поста по-малко от седмица след като Атанас Илков застана начело..

публикувано на 05.09.24 в 06:56

Булевард Демокрация на 4-ти септември

Първия час на предаването ще е посветен на туристическия сезон, до колко е успешен той, кои са туристите избрали нашата страна и препоръки за следващия. Ще чуем директорът на бургаското летище Васил Атанасов и хотелиерът от Слънчев бряг Елена Андонова. Коментарът в следващия час ще е политически, а здравен ще е първия акцент след 17 часа. Днес започна..

публикувано на 04.09.24 в 14:55

"Булевард Демокрация" на 3 септември

Темите в предаването: Рибари от Созопол, Приморско и Царево не желаят да бъде създаден резерват в Черно море. Идеята е на"Грийнпийс", мотивите на МИРГ обобщава председателят на групата Димо Димов. Малките курорти в община Царево останаха предпочитани от семейства с деца и това лято, защо туристите избират южните плажове, анкета на Петя Янакиева...

публикувано на 03.09.24 в 14:21

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 3 СЕПТЕМВРИ!

Септември е! Времето е прекрасно, още става за сандали,  ако са с чорапи… А ние събуждаме вторник все още с аромат на море и аромат на кафе. Добро утро на 3-ти  септември и от ефира на БНР – Бургас! В темите ни до 10.00 ч. очаквайте! Как сушата повлия на гроздето в Бургаско и започна ли гроздоберът – говори председателят на регионалната..

обновено на 03.09.24 в 06:55

"Булевард Демокрация" на 2 септември

Темите в предаването: Бойко Борисов посети Бургас и събра актива на ГЕРБ, той акцентира на предстоящите избори и коментира настоящата политическа ситуацията в БСП и ДПС. Репортаж на Петя Янакиева. Какво се случва в БСП, интервю на Петя Михова с областния председател на партията Тодор Байчев. След недоволството на хората в Зидарово заради отравяне на..

публикувано на 02.09.24 в 14:26

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 2 СЕПТЕМВРИ:

Най-красивата част от живота е настоящето, но ние сме толкова заети, че понякога не го забелязваме. Добро утро в понеделник! Да започнем делника с любимото кафе, с усмивка и добри мисли.  Екипът ни днес – звукорежисьор е Ваня Желева, новините ще представя Свобода Атанасова, водещ е Стефка Бакърджиева.   Ето темите в сутрешната ни програма..

публикувано на 02.09.24 в 06:30